6. april 2015

Ton i ton i ton

Restene etter priktrøjer.

Det er et godt tegn når du er ferdig med en ting, at du ikke vil at det skal slutte. Sånn strikkemessig, iallefall.

Jeg strikket prikktrøyer til de yngste tantebarna, og de brune nyansene jeg brukte var så fine sammen, at jeg ikke helt klarte å gi slipp på kombinasjonen. Utfordringen er da å finne ut hva mer moro du kan skvise ut av de gullklumpene du har liggende, og få noe som er fint utav det, istedet for å erge seg over at det bare er småtterier igjen.


Untitled

Jeg kallet inn til allmøte i tynn ull-klubben, og tipset brunnyansene at det var lurt å dukke opp, for det vanket premie til de som stilte. Og møteinnkallelsen var effektiv, for det ble fullt på møtet. Vi klubbet igjennom forslaget om å begynne med den lyseste, og jobbe seg nedover i nyansene så langt det gikk.

Det betydde at jeg måtte strikke ermene samtidig som bolen, for å strikke så langt jeg kunne på hvert nøste jeg hadde. Ulempen er mye som skjer på en gang, men fordelen er at da er alt ferdig omtrent samtidig, så du slipper tålmodighetsdødaren erme på slutten.

IMG_2697

Jeg brukte Rajas raglan fra Børnestrik på pinde 3,5-4 som basismodell for genseren, for tanken var å ha en gjennomgående struktur i plagget, som er lik på alle fargefeltene. Det skaper helhet, selv om fargene varierer.

Siden jeg brukte tynnere garn enn oppskriften, så økte jeg bare til maskene til bolen hadde ønsket vidde. Grei måte å justere på.

Untitled


Kantene felte jeg av med icord, jeg er svak for den kanten på strikketøy. Rund, fin og stødig kant, selv om man holder på å dø av hastigheten.


  IMG_2672

Og resultatet? En fnugglett liten barnehagegenser til en sjarmerende treåring. Flaks at jeg har mange tantebarn å strikke til, i mange størrelser! Pappaen synes at hun kler brunt godt, og da er en liten nyansegenser på sin plass.

Garnene som er brukt er Misti Alpaca Hand Paint lace, (festlig nok er det rester fra barselgaven til samme treåring, den vakre Camomillejakka), ymse shetland soft-rester og resten av Duo Merino fra priktrøjene, og litt Drops Alpaca til nederste kanten. 115 gram totalt til en fireåringstørrelse, det er jo ikke så det monner i lageret, men de brune restene forsvant.

25 kommentarer:

 1. Dånelekkert!
  Sånn må jeg også lage, strukturen var utrolig fin.Og den avslutninga var jo genial, mye å "tygge på" her. Takk for masse inspirasjon!

  SvarSlett
 2. Denne fikk du godt til! Flott bruk av rester, helt uten at det ser ut som en restegarnsgenser:) inspirerende!

  SvarSlett
 3. Den ble nydelig! Jeg har faktisk 6 kilo rester i 2- trådsull, altså er jeg ikke flink til å bruke dem. Kanskje dette kan være en god løsning? Nyt siste kvelden i påska!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du nok mye som kan brukes :) Jeg har en hel kommodeskuff stappfull av totrådsgarn, aner ikke hva det veier, men det veier nok mer enn jeg tror... Men det hjelper å ta det fram og til og leke med fargene, da får jeg mange ideer.

   Slett
 4. Så fiiin!:) Det er så gøy å se hva man kan trylle frem av små rester. Dette inspirerte til restegarnstrikk altså!:)

  SvarSlett
 5. Smart restegarnsprosjekt! Og fargeskiftene fungerer kjempegodt i kombinasjon med den fine strukturen.

  SvarSlett
 6. Så lur og fin måte å bruke rester på :)

  SvarSlett
 7. Rett og slett rålekker!!! Det enkle er jo ofte det beste - og når man i tillegg får brukt restegarn, er det jo bare en vinn-vinn-situasjon.

  SvarSlett
 8. Knallfin!
  Noe lignende vurderes fra nåværende tidspunkt til min nesten treåring :D

  SvarSlett
 9. Så lekkert. Flotte farger sammen og kjempe fint strukturmønster.

  SvarSlett
 10. Nyyyydelig. Noteres bak øret, da jeg gjerne kunne tenkt meg en voksenversjon. Strikket du med dobbel tråd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Øverste farge er dobbel tråd, soden det er lace-tykkelse, men resyenav genseren er enkel tråd. Prøvde dobbel, men akkurat på denne likte jeg best enkel.

   Men du kan evt strikke med dobbel tråd, det passer bedre til strikkefastheten i mønsteret. Og så kan du skape glidende overganger med å forsette med en av trådene når du går over til ny farge.

   Slett
 11. Fiiiiin!! Rajas raglan ruler!

  SvarSlett
 12. Hvor er den smuk! De brune nuancer er helt perfekte!!

  SvarSlett
 13. Så utrolig lekker den ble!
  Håpet mitt er å komme dit at jeg en gang også bare kan strikke ivei sånn, uten å måtte følge en oppskrift for å få til ett litt større plagg,enn lue, som skal passe til noen!

  SvarSlett
 14. Den ble lekker! Mønsteret passet supert til slike ton-i-ton-rester, det bandt det fint sammen.

  Restegarn ruler! :)

  SvarSlett
 15. Så fin genseren ble!! Jeg er ikke noe god på å bruke rester, der trenger jeg virkelig skjerpings altså.

  SvarSlett
 16. Den var skikkelig fin! Brune nyanser er pent!!

  SvarSlett
 17. Fine greier, altså! Jeg sliter litt med å få brukt opp restegarn, selv de nøstene jeg har igjen mye av. Garnlageret vokser ;)

  SvarSlett
 18. Du er så utrolig flink og kreativ. En glede å følge med på hva du lager. Og ikke minst morsomt :-))

  SvarSlett
 19. Your knitting gorgeous. So many different models and patterns! And I ask - where did you find such a wonderful pattern?
  https://www.flickr.com/photos/14944981@N06/2352869054/in/photostream/

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! The pattern is from Annette Danielsen, http://www.annetted.dk is the homesite for the designer. I only have an old print of this.

   Slett
  2. Thanks for the answer. I found this site. I admire each and every pattern designer.

   Slett
 20. Your knitting gorgeous. So many different models and patterns! And I ask - where did you find such a wonderful pattern?
  https://www.flickr.com/photos/14944981@N06/2352869054/in/photostream/

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.