4. april 2015

På repeat

IMG_2705

Jeg gjentar meg selv.

Selv om det ligger 68 714 luemønstre på Ravelry per dags dato, så ble det en lue av samme slag som jeg har strikket før; Rikke, verdens enkleste rillestrikklue. Så enkel er den at du tror du strikker en klut, før fellingen kommer. Men på hodet ser den ikke så klutete ut, heldigvis.

Rikke har vært favoritten på knotten siden jeg strikket den i rosa Babysilk for fire år siden. Baggy lue og Babysilk er ingen god kombo, siden garn med silke i siger, og lua nå etter hvert hadde hatt plass til afrofrisyre om jeg hadde hatt hår til det. Første Rikkelue ble parkert, og nye friere banket på porten.

Der banket de forgjeves, for Rikke var jo allerede kommet innafor kvalitetskontrollen, og pekte nese til utfordrerne.  Rikke II hadde plantet ideen om Rikke II da jeg strikket Rikke I for fire år siden (særs forutseende mønster, gitt) at Rikke II burde strikkes i melert garn, for et så enkelt mønster gir god plass på scenen til at garnet kan briljere med trommesolo og showoff.  Rikke II fant sin partner i Madelinetosh sock-restene fra lageret, en fruktig bærfarge (Dahlia) som har ligget og glitret i lageret.


Untitled

Sokkegarnet gir en smalere lue enn originalen, siden jeg glemte å justere for det, men det er helt ok med en litt mer tettsittende lue. Jeg knyttet en liten knute i nærheten av nakken, sånn at den legger seg i omtrent samme krøll på lua hver gang.

Og ja, mønsteret sier at du skal strikke denne rundt, med en omgang rett, 1 omgang vrang hele tiden, men når lua er bare rillestrikkhimmelen, så strikket jeg heller lua flatt frem og tilbake med bare rett, og sydde sammen tilslutt.


Untitled


Og når repeatknappen først er trykket på, så er det nærliggende å trykke på den en gang til.

Votter fra Færøyene har jeg gått lei av å lappe sammen i flere omganger, så jeg strikket tilslutt nye votter. Svart og hvitt i tilbehør går jeg aldri lei. Litt pussig at jeg stadig påpeker at yndlingsvottegarnet mitt Finull kommer i så mange farger, når det er svart og hvitt som jeg bruker til votter omtrent ni av ti ganger.


IMG_2704

Vakre, grafiske votter!

Og med en så enkel mønsterrapport at du ikke trenger sitte med nesa i mønsteret hele tiden, men kan se på strikketøyet hva som kommer. Sist gang strikket jeg dem med 52 masker (passe for meg), denne gangen brukte jeg 48 masker  som er ørlite smale, men jeg liker smale votter til pianofingrene mine. Fingrene mine går seg vill i større votter, da fryser de i de store hulene, og savner den lille grotta.

Mønsteret er beregnet til tykkere garn, så jeg tror jeg vil teste de i Peer Gynt eller tretrådsRauma eller noe sånt. Det blir når disse er slitt ut.

IMG_2716

Da er garderoben klar for siste innspurt av votte- og luesesong! Måtte bare noen gjemme repeatknappen for snøen...

Mønstrene anbefales; gratis er de og.

Rikkelue; jeg brukte 60 gram Madelinetosh sock i fargen Dahlia og pinne 3.
Votter fra Færøyene: 50 gram Finullgarn, like mye sort som hvitt, og pinne 3.

7 kommentarer:

 1. Lua ble fin! Litt morsomt, har tenkt på den samme lua i det siste og har øremerket et garn i omtrent samme farge som din og også melert, men tjukkere. Nå ser jeg at det funker! Smart med den tråden. Flotte votter også, du er en mester i å lage grafiske votter! Svart og hvitt er og blir veldig fint, og det er gøy å se mønstre med farger "oversatt" til svart hvitt slik du gjør.

  God påske!

  SvarSlett
 2. Kul lue og flott farge!!! Har de vottene på listen!!! Og siden min repeatknapp har rustet fast - så har jeg jo stor sans for samme ting i nytt garn eller farge... Fortsatt god påske!!

  SvarSlett
 3. Flott lue. Jeg sliter sånn med å finne en perfekt lue som sitter godt på hodet. Kanskje jeg skal gi denne et forsøk? Kjempe kule votter. Du inspirerer meg til å strikke med svart og hvitt. La opp til et vottepar for noen dager siden i svart, hvitt og gult, men de tror jeg at jeg skal rekke opp. Jeg fikk rett og slett ikke noen godfølelse av vottene.

  SvarSlett
 4. For noen herlige favoritter! Jeg likte spesielt godt luen, så oppskriften er lagret;)
  Du er virkelig klar for innspurten av votte-og luesesongen, men enig med deg; håper ikke det kommer mer snø nå!
  Fortsatt god påske:)

  SvarSlett
 5. Flott lue i lekker farge. Ikke så dumt med den knuta, det skal jeg huske på om jeg kommer så langt som å strikke meg en sånn lue.

  SvarSlett
 6. Veldig greit med sånne oppskrifter, det er et kvalitetstegn at man faktisk har lyst til å strikke dem om igjen. Fine farger på Rikke, og svart og hvitt er suverent til votter med grafisk mønster.

  SvarSlett
 7. Hehe - har gått i samme fella som deg. Har akkurat strikket ferdig Rikkelue nr. 3. Veldig fornøyd med endelig å ha funnet en fasong som passer mitt store hode, så det blir nok ikke den siste heller. Og jeg gjør som deg - strikker fram og tilbake for å slippe vrangomgangene. Anbefales.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.