6. mars 2015

Av og til er ti gram nok

IMG_2514

Jeg gav bort ti gram med kasjmir og ull nettopp. Det høres lite raust ut, og ti gram er ikke så mye å bli varm av, men når de ti grammene er forvandlet til en liten lue, så er ikke ti gram så puslete allikevel.

En smørmyk lettvekter av ei lue, sendt i posten sammen med et par skinntøfler som jeg en gang trodde skulle bli brukt av datteren, men som jeg i barseltåka for mange år siden la innerst i skapet, og vips var det elleve skonummer siden.


IMG_2515

Denne lua er en av de store slagerne på Ravelry og ellers blant strikkere, og det skjønner jeg godt, siden den egner seg godt til restestrikk og gavestrikk, er gratis, har god passform og har ikke montering.

Jeg gjorde fellinga midt foran litt mer dekorativ med å felle med midtmasken midt på, slik at masken legger seg som en fin rad oppå fellinga, godt forklart i billedserien her.

Storesøster til lille nykomlingen fikk denne vesten i samme garn for to år siden, så da var det litt moro å strikke fra samme nøstet til lillesøster også. Vesten brukte jeg 25 gram til, så det er fremdeles litt garn igjen. Ikke verst å strikke en vest og en lue, og fremdeles ha garn igjen av nøstet.


042

Og garnet?
Holst Noble, kasjmir og ull i lett blanding (5 % kasjmir).  Mmmm.

10 kommentarer:

  1. Nydeleg farge! Heldige unge!

    SvarSlett
  2. Så nydelige ting! Og fargen er skikkelig yummy. Jeg har en beige babydrakt på pinnene, men nå fikk jeg skikkelig lyst til å strikke noe rosa i stedet ... Herlig!

    SvarSlett
  3. Kjempefin lue og nydelig farge

    SvarSlett
  4. Så vakkert! Heldige som får så flott gave :)

    SvarSlett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  6. Du har en så fantastisk kjekk blogg! Jeg har fulgt deg i årevis og håper du fortsetter å blogge i maaange år til! Du skriver så kjekt og du strikker så utrolig mye fint! Har hentet mye inspirasjon herfra :) Ha en god strikkehelg! Hilsen fra Bergen :) (her er det meldt 100 mm nedbør, så her skal det strikkes i helgen:)

    SvarSlett
  7. Mmmm, så nydelige små plagg - og en herlig farge! Jeg har en lignende lue på pinnene akkurat nå. Vakkert:-)

    SvarSlett
  8. Nydelig! Tenk at bare 10 gr er nok, det er bra å vite for alle oss som sparer på alle rester og liker å få noe brukbart ut av dem:)
    Flott med den fellinga, det ble det lille ekstra denne gangen på ei ellers fortreffelig lue.

    SvarSlett
  9. Tenk at 10 gram kan bli noe så søtt og ikke minst praktisk.

    SvarSlett
  10. Så deilig garn! Skikkelig luksus i lettvektsklassen. Og de luene er supergode i bruk også.

    Kjenner meg igjen i det med ting som blir lagret til de er for små. Fort gjort! ;)

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.