3. mars 2015

HØL

Untitled

Små hemmeligheter om bruksmønster blir avslørt etter lengre tid. Jeg la merke til at vottene mine alltid hadde hull på samme sted, på venstre tommel og der tommelen treffer langfingeren når jeg griper etter noe.

Men hvorfor der? Høyrevottene er like hele, og de ble strikket og tatt i bruk samtidig. Som de fleste andre, pleier jeg å bruke begge vottene i ett par samtidig, så strengt tatt skulle de bli slitt likt. Men neida!

Færøyvottene mine er til og med lappet sammen før på akkurat samme stedet, og fått en poetisk, lite hjertelapp. Men nå er det hull igjen.

Men hvorfor akkurat der hver gang?

Trener jeg pinsettgrep med langfinger istedet for pekefinger?
Er jeg kretsmester i knipsing med ullvott?

Etter mye fundering oppdaget jeg at dette var vottene jeg oftest brukte når jeg kjørte til jobb før. Akkurat der hullene er, der møttes fingrene rundt rattet. Aha!

Har du hull som dukker opp på samme sted hver eneste gang?

(Vottene er Færøyiske votter og Willow herb-mittens. )

13 kommentarer:

 1. Men da blir jo oppfølgingsspørsmålet; kjører du bare med en hånd på rattet? Eller tviholder du på rattet med venstre mens høyre brukes mer aktivt til radio, aircontition mm? Bare lurer ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den andre brukes mer aktivt til girspak og ratt, altså mer vekselsbruk.

   Slett
 2. Og jeg ser at mens noen har problemer med hull i votten, har andre problemer med rettskrivning. Eller det engelske språk? Ja, ja, knit on :D

  SvarSlett
 3. Synd det blir hull, men det igjen tyder jo på flittig bruk. Det i seg selv er jo bra. Misliker at ullklær og ulltilbehør bare ligger pent i skuffer og skap.
  Har ikke selv opplevd hull på votter, men her veksles de vottene med skinnhanske bruk.

  Fine votter, også med hjerte og annen stopping/lapping.

  SvarSlett
 4. Kjedelig med hull. Men det er jo litt morsomt at de kommer på samme sted hver gang. Dessuten tyder det jo på mye bruk og det er jo flott.

  SvarSlett
 5. Så bra mysteriumet ble løst! Blir det mer stopping nå?
  Jeg syns skinnhansker er tryggest til bilkjøring og alle vottene er hele, men jeg får stadig hull på nøyaktig samme sted på sokker som ikke er slitt fra før. Merkelig.

  SvarSlett
 6. Ah, den løsningen hadde jeg ikke tenkt på - jeg tenkte det kanskje kunne ha noe med borrelås-stramming nederst på jakkeermene og hvilken vott som alltid kommer på først å gjøre. Jeg irriterer meg nemlig grønn over at votter og vanter slites av dumme borrelåslukkinger.

  SvarSlett
 7. Antar du er venstrehendt siden du sliter den votten mest? Av mine slites iallefall høyre mest. Støtter også girspak-teorien over, du kjørte vel mye bil til og fra jobb tidligere? Kan jo være derfor:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, dårlig teori (like dårlig som jeg er til å skille mellom høyre og venstre), det blir vel knotete å bruke venstre hånd på giringa med mindre man kjører en britisk bil :-P

   Slett
 8. Ja, mine hull blir ca samme sted som dine, venstre vott påtommel og midt på peke- og langfinger. Det er bilkjøringa som gjør det, for i det siste har det vært litt kaldt å holde i rattet... Yndlingsvottene mine har hull atter en gang. Og jeg synes det holder med en runde stopping. Nå trengs det nye! Bare så dumt at mine yndlingsvotter er kjøpt av en annen strikker. De er både hjemmespunnet og -strikket og tovet:)

  SvarSlett
 9. Å, dette var en ukjent problemstilling for meg som ikke kjører bil. Husker at jeg har pleid å få hull på fingervanter tidligere, men de strikker jeg ikke selv. Likte godt hjertelappen din! :)

  SvarSlett
 10. Jeg får alltid hull på samme sted på sokker. Og Klumpen får alltid hull på det ene kneet på alle bukser. Så det avslører nok en del om hvordan vi bruker kroppen.

  Fin ide med hjerte-lapp, så får votten leve en stund til.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.