2. mars 2015

Strikketøyet er også turistVi turister litt i Oslo og Akershus for tiden. Yngstesnupp har ikke fått barnehageplass på en liten stund, så jeg starter ikke i ny jobb helt ennå, altså er vi fri til å sjekke ut barnesiden av Lørenskog og Oslo for tiden, mens resten av familien er på jobb og skole.

En slager til nå har vært Teknisk museum på Kjelsås, en slager jeg husker fra egen barndom. Like moro ennå! Såpass kjekt at vi måtte komme tilbake dagen etter sammen med storebror etter skoletid, slik at han og fikk være med på moroa.
Strikketøyet har også fått luftet seg, på ymse kafeer, lekeplasser, tog, busser og kjøpesentre. Jeg VET at det er mange strikkere i området, men hvor er dere i offentligheten?

Untitled

Idag oppdaget jeg at garnnøstet matchet kaffen. Takker til alle som instagrammer maten sin, slik at ingen i det hele tatt løfter på øyebrynet når man tar bilde av kaffen sin.

Det er mange år siden jeg bodde her sist, så det har nok dukket opp nye tilbud siden den gangen. Har du gode tips til aktiviteter i Oslo og Akershus som passer for en femåring, en mamma og strikketøyet? Så langt har vi tatt for oss Teknisk museum (tommel opp!) og Frognerborgen i Vigelandsparken.

14 kommentarer:

 1. Lekeland er morsomt, jeg har også brukt høytlesningsstundene de har på biblioteket ( vi har det i Asker) barnekunst museet er verdt et besøk.

  SvarSlett
 2. Du unngår flyttekassene, ja?! Hehe, bra prioritering. Kjedelig at snuppa ikke har barnehageplass, men det høres ut som dere har det bra som turister også.

  SvarSlett
 3. Teknisk Museum er gøy for både liten og stor!

  Noen strikkere i offentligheten:
  Første torsdag og tredje onsdag (trur eg) i måneden på Pikene på Hjørnet, Lillestrøm fra ca kl 18-19 til stengetid kl 22.
  Tirsdager på Santinos ved Youngstorget, Oslo fra ca kl 17 til man går hjem.

  SvarSlett
 4. Jeg er fan av Folkemuseet. Rolig på denne tiden av året og god tid til å se lekeutstillingen, kjøpe sukkertøy og sjekke garnutvalget på veveriet :-)

  SvarSlett
 5. Zoologisk museum på Tøyen er gøy - selv om stoppingen på en del av dyrene tyter litt ut. Reptilparken er også stas - edderkopper, slanger og andre morsomheter.

  SvarSlett
 6. Nasjonalgalleriet viste seg å være en monsterhit hos herværende femåring. Den fornemme tesalongen der innbyr ikke akkurat til strikking, men Heimen Husflid er rett rundt hjørnet med finfint garnutvalg. Astrup Fearnley appellerer også til ungene, og på Akershus festning er det topp for de som er opptatt av riddere og fangehull og denslags. Man rekker også å strikke en hel del på trikken opp til Holmenkollen eller Frognerseteren - utsikt og kaffe/kakao er alltid en vinner. Og klatreparken på Tryvann er kul, men ikke før snøen går...

  SvarSlett
 7. Nasjonalgalleriet viste seg å være en monsterhit hos herværende femåring. Den fornemme tesalongen der innbyr ikke akkurat til strikking, men Heimen Husflid er rett rundt hjørnet med finfint garnutvalg. Astrup Fearnley appellerer også til ungene, og på Akershus festning er det topp for de som er opptatt av riddere og fangehull og denslags. Man rekker også å strikke en hel del på trikken opp til Holmenkollen eller Frognerseteren - utsikt og kaffe/kakao er alltid en vinner. Og klatreparken på Tryvann er kul, men ikke før snøen går...

  SvarSlett
 8. DINOSAURMUSEET!!! Hilsen gutta mine som stadig ønsker seg årskort dit (og antagelig syns foreldrene er idioter som flytta fra byen før de ble født..) Naturhistorisk museum, altså. Eller Geologisk museum. Tøyen. Ta selvfølgelig Zoologisk samtidig, samme billett. Og Botanisk hage, selv om den ikke akkurat er på sitt frodigste akkurat nå... Og tøyenbadet? Ikke så egna for strikketøyet, men ellers? Ballbingen på Ikea? Det er jo om å gjøre at mor ikke blir så oppslukt av kultur og historie at hun ikke får strikka, eller hva? Begynner å bli noen år siden Oslo var min by også, og den har aldri vært min som 5-åring, men jeg heier på å være turist i eget distrikt! Undervurdert!

  SvarSlett
 9. Folkemuseet anbefales. Og gå langs Akerselva fra Grønland og oppover. Da kan du også stikke en snartur innom Pickles.

  SvarSlett
 10. Kan også anbefale Eldorado bokhandel (tidligere kino'n i storgata).
  Vi har vært der et par ganger, og der er det supert!
  De viser også filmer på dagtid, kanskje ikke alle dager, men det kan sjekkes opp, og er jo et "eldorado" for strikke/heklebøker også...

  SvarSlett
 11. Hopp i havet, Reptilparken, Eldorado bokhandel (film og gratis popcorn hver lørdag), teater i trikkestallen, Tjuvtitten på Tjuvholmen med ispause på Paradis etterpå er favorittene til sønnen på 4,5. I tillegg er det jo mange fine museer. Historisk museum er jo morsomt. Synd at en del av dinosaurene på Tøyen er pakket vekk.

  SvarSlett
 12. Naturhistorisk museum på Tøyen! Dinoene er slett ikke pakket vekk, bare mineralsalen og noen av fossilene. Botanisk hage rundt museumsbygningne er fin, og det er gøy for unga å hoppe/løpe rundt i pilehagen.

  SvarSlett
 13. Kan også anbefale dinosaurmuseet, det er veldig gøy! En annen aktivitet vi har oppdaget er barnas filmklubb på Cinemateket, der har de også café og stort lekerom 😃

  SvarSlett
 14. Nordre Lindeberg gård er jo rett over oslo grensa fra Lørenskog. Det er et fint sted å dra i helgene:) Helt gratis er det også. Liten kafe med vafler og saft.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.