11. november 2014

Sorgen og gleden de vandrer tilhope

045

Bunadsbilde? Que?

Jeg trengte et illustrasjonsfoto om familien, og vi er ikke de som man tar bilde av sammen, pussig nok. En av oss voksne er alltid bak kamera. En kjent problemstilling for flere. Fotoalbumet vårt kan til tider se ut som det er to barn som bor sammen med en voksenarm eller et voksenbein.

Familien flytter sørover om tre måneder. Vi kom nordover til Nesna for å være her ett år, og ett år ble til fem.

Fem år med flott barnehage, gåavstand til alt, majestetisk natur, gjestfrie folk, fantastisk musikkmiljø (åpen mikrofon på Gohjørnet  nå på torsdag, vi stiller med gitar!), godt klassemiljø, fine kolleger, Baliturer med jobben, midnattsol, og masse lekekamerater til barna.

Men også en pendlevei for mor som man kan slite seg ut på, med to fjelloverganger i storm og vinterføre, og som spiser opp tiden, savnet etter å bo nærmere familie og venner sørpå, og plutselig en spennende doktorgradsjanse som åpnet seg for Hr Monstermønster i Oslo.

Sorgen og gleden de vandrer tilhope. Sorg over det vi forlater, og river opp av røtter, sorg over lekekamerater og venner som det nå blir lang vei til, glede over gjensyn med og kortere vei til familie, spennende med nytt hus som er kjøpt på Lørenskog, med plass til garn og ymse instrumenter. Spennende med jobbjakt for meg, og litt vel spennende med barnehageplass sånn midt i året, men det ordner seg, det gjør det jo alltid.

 Og hvem vet, kanskje jeg finner hyggelige strikkere å komme på strikkekafe med?


45 kommentarer:

 1. Så fina ni är på bilden! Jag kommer att sakna dina fantastiska bilder av naturen där i norr, men önskar lycka till med barnehageplass och allt annat på din nya plats!
  L

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Heldigvis er det mye fin natur dit vi skal og, så det blir sjans for strikketøy i natur der og.

   Slett
 2. Jeg støtter opp om strikkekafé!
  Velkommen sørover. :)

  SvarSlett
 3. Strikkekafe med monstermønster hadde gitt meg prestasjonsangst, men jeg hadde sikkert ledd mye. Så lenge du fortsetter bloggingen er flyttingen godkjent, men kommer nok til å savne nordnorsk natur som eksteriør. Lykke til til hele familien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Auda, er jeg så skummel? Stort sett er jeg glad i tøys og tull og kakespising og nerdediskusjoner på strikkekafeer, som de fleste andre. Og glede over å treffe likesinnede.

   Slett
 4. God flytting! Ikke mange søringer kan skryte på seg 5 år i nord, bra jobba!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er ørlite i tvil om yngste kan kalles søring, siden hun strengt tatt er født her nord. Denne gangen skal jeg ikke flytte gravid, heldigvis!

   Slett
  2. Ungene er såklart nordlendinger for alltid :) Det er en god ting å ha med seg videre.

   Slett
 5. Strikkekafé med monstermønster er herlig. Det har jeg vært med på. Lykke til med flytting. Det er jo både trist og spennende

  SvarSlett
 6. Alltid tungt å bryte opp, men da åpner det seg nye og helt sikker spennende muligheter! Velkommen sørover skal du være, kanskje vi treffes på en eller annen strikketilstelning :)

  SvarSlett
 7. Flytting er ikke bare bare. Men håper alt løser seg greit for dere!:) Lykke til! Også håper jeg vi en dag møtes på strikkekafé eller strikketreff. Jeg bor i Elverum, bare en liten togtur unna;)

  SvarSlett
 8. Lykke til! Mindre pendling = mer strikketid kanskje? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! En venn sa at hun kom til å savne mine eksotiske bilhistorier på facebook, hehe.

   Slett
 9. Jeg kjenner og skjønner at det biter litt i hjerterota dette, Merete, for ungene, for deg, for familien. Men dere er i hvert fall hjertelig velkommen hit sør - litt plaster på såret, det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Et stort plaster! Det skal bli kjekt å bo nærmere!

   Slett
 10. Velkommen sørover!! Eg veit om ein super barnhage, men den ligg i Oslo og ikkje Lørenskog... Hadde vore kjekt med sørnorsk samstrikk, ja!!

  SvarSlett
 11. Skjønner at denne prosessen fører med seg både sorg og glede, ja. Ønsker dere lykke til med det som ikke er hundre prosent klart på nåværende tidspunkt! Det vil helst ordne seg :) Og lykke til med pakking og alt som ellers hører med i en flyttesjau!

  SvarSlett
 12. Så gøy at dere skal til Lørenskog!!! Jeg har kjente der, en gutt jeg vokste opp sammen med flyttet østpå, fant seg fru, fikk to jenter som nå er 6 og 8 år og så er de blitt boende!! Trives veldig godt og jeg hilser på når de er hjemom her. Sist desverre i sorgens stund da barnas farfar døde uventet og brått for ett år siden. Men som sagt trives de godt og der blir de boende!! Trivsel betyr mye og jeg håper dere vil trives like godt!! :-) ♡♡♡

  Håper dere vil finne dere til rette på ny plass og at de to småmonstrene finner seg til rette i ny barnehage og på ny skole!! Jeg forstår det med å ha en reisevei til å bli sliten av. Selv var jeg utslitt da jeg jobbet vel 1.5-2 timer med buss hjemmefra, hver vei. Det går mye tid bort da, tid man så gjerne skulle brukt på venner og familie. Så jeg unner dere dette, så absolutt!!! Og jeg håper hr Monstermønster vil trives som doktorgradsstudent. Hva skal han bli doktor i og hvor mangenår beregner han å bruke på det? Uansett, masse masse lykke til til dere alle fire!!! :-) ♡♡♡

  SvarSlett
 13. Det er så fint her på Romerike så! Hjertelig velkommen nedover!
  (Og så er det kort vei til veldig mange garnbutikker :-)

  SvarSlett
 14. Velkommen hit ned! Krysser fingrene for at det ordner seg med barnehageplass, det er jo ikke alltid så enkelt å få til. Og velkommen til strikkekafé! I Lillestrøm er det fast første torsdag i måneden og tredje onsdag i måneden på Pikene på Hjørnet ved togstasjonen fra ca 18-19 på kvelden til de stenger. Det er og andre strikkekaféer hos feks garnbutikker men dette har ikke jeg oversikt over. Men på Pikene er det både latter, kaker og nerdeprat! ;)

  SvarSlett
 15. Som du så fint skriver så er det gleder og sorger med det her. Spennende for hele familien blir det uansett. Krysser fingrene for barnehageplass og at nye venner for monsterbarna kommer raskt til i prosessen her. Når barna trives vil også foreldre trives bedre.
  Og velkommen sørover. Er mye bra her også naturmessig, men ikke slik som i nord.

  SvarSlett
 16. Neimen,koselig at du kommer nærmere:) Alltid kjedelig å flytte - av ørten grunner. Vi er vel litt heimkjære og trives godt med å ha det slik det alltid har vært. Ønsker dere lykke til:)

  SvarSlett
 17. Lykke til med flytning og jobjakt og barnehage....ja lykke til med det hele :-D

  SvarSlett
 18. Som søring i et halvt liv og vel så det, er det godt mulig å bo her, bare man får litt påfyll fra nord innimellom, det være seg bilder, mat eller familie og venner.
  Når livet har kommet litt på plass igjen håper jeg du finner veien til Pikene på Hjørnet i Lillestrøm. Der startet vi en Stitch'n'Bitch helt tilbake i 2005. to ganger i mnd og den er still going strong! Lykke til med alt som skal på plass.

  SvarSlett
  Svar
  1. Strengt tatt er vel vi voksne definert som søringer allerede, siden vi er oppvokst på sørlandet, så vi vet jo at det går an sørpå :). Men takk for tilbud på lillestrøm!

   Slett
 19. Høres spennende ut :)
  Lykke til med flyttingen :)

  SvarSlett
 20. Å! Skjønner godt følelsene. Vemodig å flytte, men forhåpentligvis en like fin - og lettere for deg - tilværelse i vente her sør. Tror ikke du skal bli i beit for strikkevenner i alle fall! :) Jeg møter deg gjerne!

  SvarSlett
 21. *svelg* - No vart eg rørt, både av tittelen og det fine fotoet - og ikkje minst av tanken på flytting, som er ei (spennande) utfordring eg også kjenner til. Eg får lyst til å vere høgtideleg og sitere Goethe: "Zwei Dinge sollen Kinder von ihren Eltern bekommen: Wurzeln und Flügel.“ (Det er to ting/gåver foreldre bør gi borna sine: Røter og venger.) God reise til den nye heimen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir rørt jeg og! Veldig treffende sitat.

   Slett
 22. Lykke til med flytting, synd dere forlater det fagre nord. Heldigvis blir bloggen med på flyttelasset, så vi kan fortsette å få oppskrifter og mange fine strikkeideer.

  SvarSlett
 23. Nord-Norge setter seg i sjela, men været er litt mer stabilt her sørpå og det er kort til det meste. Blir jo litt miljøpåvirket av å bo nordpå - er litt mer frempå og ikke så innadvendte som østlendingene/Romerikingene, men det går seg til! Lørenskog er jo bare et steinkast unna! Velkommen! @houseofse

  SvarSlett
 24. Ønsker lykke til med flytting - en dør lukkes, en annen åpnes, og døra som lukkes står nok alltid på gløtt :)

  SvarSlett
 25. Lykke til! Det har jo vært stas at en strikkekjendis som du bor her nord, men skjønner at dere vil nærmere familien :)

  SvarSlett
 26. Du rekker kanskje ikke syklubb i desember? Men vi er klar på nyåret :-)

  SvarSlett
 27. Skjønner godt at dere kjenner både sorg og glede over forandringene som står foran dere. Så store forandringer er ikke bare bare,selv om man egentlig ønsker dem. Bånd slites over og nye skal knyttes, og ting tar tid. Jeg ønsker dere lykke til med det hele!

  SvarSlett
 28. Lykke til med flyttingen! Det er alltid rart og trist å flytte, men også fint å kunne begynne på nytt, litt som blanke ark med absolutt alle muligheter for sine føtter :-)
  Jeg er i Oslo og synes strikketreff er utrolig trivelig!

  SvarSlett
 29. Jeg melder meg på i koret som ønsker dere velkommen sørover, til østlandet og Romeriket. Har flytta til Strømmen (i Skedsmo, nabokommune til Lørenskog) og trives toppers. Savner kanskje natur og kyst bittelitt, men Østmarka er ikke langt unna, og der er det jo ULV! Det hadde gjort seg som strikkebakgrunn :)
  Uansett, det har vært labert på strikkefronten min det siste året. Til gjengjeld håper jeg å levere doktorgrad til våren, og da regner jeg med utløsning for en hel del oppspart strikkebehov og -lyst, så strikketreff med kjendiser fra Eventyrland står høyt på ønskelista for inspirasjon og nerding.
  Lykke til med jobbsøking og barnehageplass. Vi bor (nesten) vegg i vegg med en barnehage som viser seg å ligge i Lørenskog, så du får si fra hvis jeg skal gå opp og legge inn et ord for dere ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjerne det! Og lykke til med innspurten på doktorgraden!

   Slett
 30. Så spennende, og kanskje også litt skummelt for noen, det blir med flytting! Fordeler og ulemper er det med det meste. Håper dere finner drøssevis av fordeler og spennende muligheter på deres nye vei fremover. :)

  SvarSlett
 31. Lykke til med flytting og alt som hører med! Du kan ihvertfall være trygg på at det er mange strikkere som ønsker deg velkommen sørover. :)

  SvarSlett
 32. Oh jamen al den strikketid, som den mindre biltur giver!!! Så bliver det jo endnu mere fantastisk at følge dig her :)
  Som barn flyttede jeg meget rundt med mine forældre, og selvom det til tider var svært, var det også en fantastisk gave. Jeg ved, at jeg kan trives mange steder. Held og lykke med det hele!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.