15. november 2014

Hjertlig hilsen

IMG_2169

Først av alt; takk for mange hyggelige hilsner for flyttemeldingen!
Jeg kommer jo ikke til å slutte å blogge (dere blir ikke kvitt meg...) og garn, pinner, barn og kamera skal jo med i flyttelasset.

Selv om man rydder og vasker og shiner huset til takstmann og sånt, så er det litt tid til strikking og. Jeg trengte noe småtteristrikk mens jeg moter meg opp til å fortsette på mannens genser som trenger litt omtanke og nytenking, altså slo jeg til og strikket noen sokker jeg lenge hadde tenkt å strikke.

Sokker er kjekke ting å strikke når man vil teste nye teknikker, for etter kort tid har du et resultat som kan brukes til noe. Denne gangen var det intarsiastrikk jeg hadde lyst til å bli litt bedre på. Mønsteret er LoveSocks, et kort sokkemønster som beskriver hvordan du strikker en standardsokk med hælflapp, og på den hælflappen kan man strikke et dekorativt hjerte i intarsia, siden du strikker frem og tilbake.

Du kan strengt tatt bruke hvilken som helst sokkeoppskrift med hælflapp, men ideen er god. Og dekorativ. Og det trenger jo ikke være hjerter, men skulle jeg valgt et annet motiv, hadde jeg gått for et som ikke har så mange trådsprang, siden det tross alt er en hæl, der mye slites. Hæl med klumper i, er heller ikke særlig behagelig.IMG_2163

Selve hjertet ble ikke så verst strikket, selv om jeg trenger litt mer trening på overgangene og trådstrammingen. Og så tror jeg at siden jeg brukte tykkere garn enn oppskriften (jeg brukte maskeantallet som er til barneversjonen, 52 masker), så vil det bli penere i tynnere garn.


IMG_2151

Så de ble fine!

Sånn bortsett fra at jeg tenkte feil, og telte meg frem til hvor hælen skulle være, og plutselig hadde jeg trådbyttestripa på sokkene midt foran. Ups. Men da fikk JEG fine nye sokker, iallefall!

Og da jeg hadde oppdaget det etter å ha strikket hælen, så droppet jeg stripene på sokken etterpå. En fin versjon kunne vært ensfarget og hjerte i kontrastfarge.

Gult, svart og gult er fint sammen. Bare spør alle veps.IMG_2162

Mønster: Lovesocks - gratismønster.
Jeg brukte Perfect fra Sandnesgarn i sort og hvitt, og gul Sterk til hjertet.
Siden jeg brukte Perfect strikket jeg med 52 masker, for det var beskrevet for barnestørrelsen. Neste gang(?) bruker jeg sokkegarntykkelse som Fabel eller Sisu.


10 kommentarer:

 1. Fine sokker - og en fin 'prøveklud' for ny teknik. Er der flytningen i prioriteret rækkefølge, du skriver om ;)

  SvarSlett
 2. Fantastiske sokker. Digger dem.

  SvarSlett
 3. De ble veldig fine! Så lurt å bruke sokkene til å trene på teknikker!

  SvarSlett
 4. Superfline sokker! Hjerter passer overalt :)
  Velkommen sørover - ikke langt fra her jeg bor :)

  SvarSlett
 5. Kor hjarteleg kule er vel ikkje desse!! ;)
  Siri

  SvarSlett
 6. Det var omtrent på den tiden jeg flyttet fra mitt barndomshjem at jeg begynte å følge bloggen din. Begynner å bli en stund siden nå. Trodde hjemlengselen var begynt å melde seg når det etter hvert begynte å se så kjent ut på bildene dine:-) Bøyer meg i hatten for deg som har pendla over den skumleste veistekninga jeg vet i all slags vær i årevis nå. Og som har blogga spennende, morsomt og lærerikt så jeg har kunnet kikket innom. Ønsker deg og familien alt godt videre, og lykke til på nytt hjemsted!

  SvarSlett
 7. Fine sokker! Skulle ønske jeg også likte å strikke sokker for det er jo et veldig praktisk plagg :)

  SvarSlett
 8. Fine sokker. Kanskje jeg skulle prøve meg på denne teknikken jeg også. :) Må bare vente på litt mere sokke-strikke-lyst først. :)

  Lykke til med hussalget!

  SvarSlett
 9. Artig med hjerte på hælen! Og fiiiin fargekombo.

  SvarSlett
 10. Stilige sokker i vepse-farger. :) Jeg strikket noe lignende med paraplyer på hælene i sin tid. Hjerter var mye søtere.

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.