2. januar 2014

Blåtimen

010

De fleste strikkere som går for strikkede gaver til jul kjenner på følelsen av tida som renner ut med hvert kalenderblad som rives av. Kombinasjonen i desember av travle jobbedager og lange pendledager (en kveld brukte jeg FIRE timer på hjemveien, som vanligvis tar en time, pga trailere som ikke var skodd for bratte og svingete nordlandsveier. Og verst av alt; strikketøyet hadde jeg glemt hjemme..) ... jo komboen er ikke så veldig fin når timeantallet i døgnet allikevel forblir konstant på 24, og en skal prøve dytte inn tid til strikketøy med tidsfrist.

Fem minutter før hurtigbåten som hadde med mamma som julegjesten vår i år klappet til kai, felte jeg av siste tommel på vottene hennes. Håndarbeidsintresserte julegjester kan nemlig kjapt identifisere strikketøy i sine yndlingsfarger, og må derfor være pakket inn før de kommer.


013

Vottene er passende nok fotografert i blåtimen på første juledag (nei, de rakk ikke vask og press før overrekkelse og bildetaking), i nydelige sjøgrønnblåe nyanser i Finull. Finull har jommen masse lekre nyanser! Og det blir gode votter av garnet.

Mønsteret er Doris fra Vantar för alla årstider, og jeg synes mønsteret er kjekt å strikke, siden det har ganske kort mønsterrapport som er logisk og gjentar seg. En fiffig detalj er tommelen som har motsatt farger.
Oppleggskanten er med icord som du så plukker opp masker fra, og det blir en fin, rund kant nederst.
Og hvem kan motstå prikker og knapper?

Jeg startet på vottene på pinne 2,5, men de ble så himla digre at en halv vott ble rekket opp igjen, og byttet over til pinne 2. 64 masker på pinne 2,5 og Finull skulle strengt tatt ikke bli så stort, så strikkefastheten min var vel på ville veier. Stort sett kommenterer andre at vottene er for små, eh...
Så det ble votter på pinne 2 og det ble bra. De passet finfint.

014

Snøen har uteblitt her også, til stor sorg for fireåringen som hadde snø på ønskelista. (Pendlermammaen var fornøyd). Så sparkebildene blir på grus.

Jeg er fristet av å strikke samme mønsteret til meg selv, og lurer litt på å leke med en annen farge på båndet nede, og så bytte til to farger på hoveddelen. Planer, planer... men yay for flerfargestrikk!

40 kommentarer:

 1. Finull på pinner 2 mm?! Mamma mia, fikk du ikke vondt i muskler og ledd? Men ellers er jeg akkurat der du er, strikkefastheten min er blitt helt ekstrem. Nei, Monstermerete, skal vi snakke litt om strikkefasthet, da? (Jo da, jeg husker "babygenseren" du strikka for et par år siden … men det var kanskje mer i gata: Ups, glemte å sjekke?)

  Så flink du er som klarer å strikke til andre og ta vakre bilder i blåtimen, også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, finull og pinne 2 er ikke komfortabelt. Strikkefastheten min lever sitt eget liv for tiden, uten at jeg helt skjønner hvorfor. Jeg husker iallefall å sjekke underveis nå. hehe.

   Slett
 2. Wow! Så innmari flotte!! Nydelige farger♡
  Jeg kjente litt på desemberstresset bare av å lese det du skrev, jammen godt det er ett helt år til neste gang!;)
  Ønsker deg ett riktig godt nytt strikkeår, gleder meg til å følge deg og bli inspirerte i året som kommer også!:)

  SvarSlett
 3. Rååålekre! Og utrolig gøy at du har tatt akkurat disse bildene. Hos meg dukker nemlig lignende bilde, forsjellen er bare at det er snø under og på sparken ;)

  SvarSlett
 4. Å, de var fine! Superfine farger :)

  SvarSlett
 5. Åh, de var fine! Jeg tror jeg må ha den boka, og kanskje prøve meg på mønsterstrikk snart :-)

  SvarSlett
 6. Ojojojoj dette må være vottene skapt for svigermor, i akkurat de fargene, ajajaj, glad hun ikke leser bloggen din for pinne nr 2 tror ikke jeg at jeg orker! For en strikkevilje! Nydelige ble de :)

  SvarSlett
 7. Så fine votter! Liker fargeideen, din. Tror det hadde blitt skikkelig stilig med en slags kontrastfarge bare på den kanten, og så to andre farger på resten av votten :)

  SvarSlett
 8. Nyyyyyyydelige votter! Og så fine farger, og ikke minst fine bilder. Men sier som andre her, Finull og pinne nr. 2, det høres ikke bra ut for fingrene ;) Dette mønsteret MÅ jeg bare ha, helt fantastisk fint

  SvarSlett
 9. Lekre gave votter! Så det er ikke bare jeg som driver med i siste liten risikosporten altså… ?!

  SvarSlett
 10. Nydelig! Og finull er jo så deilig et garn og især til votter. Heldige mamman!

  SvarSlett
 11. Nydelige votter. Disse må jeg helt klart strikke i løpet av året. Jeg er i skikkelig vottemodus om dagen så det passet jo fint. Finull er suverent til votter. Hadde på meg det i dag og selv om de blåste noe veldig var jeg god og varm på hendene.

  SvarSlett
 12. Nydelige votter, i en herlig fargekombinasjon. Finull er et perfekt garn å strikke votter med :)

  SvarSlett
 13. Sååå fine votter og bilder:-) :-) gleder meg til og følge deg videre.Så mye inspirerende:-)
  Følg gjerne mkn nye strikkeblogg på:
  Hjemmelagetavlene.blogg.no
  Lene

  SvarSlett
 14. Flotte votter! Og Finull gir fine og lette votter - som også er varme. Liker fargene du har valgt! Men ellers er jo det største problemet med Finull å velge farger, det er jo så mange fine...

  Morsom kavalkade under her! Godt nytt år! Ser frem mot mye moro i 2014 også!

  SvarSlett
 15. Nå fikk jeg lyst på blå votter! Men pinner 2? *Grøss* hehe. Dårlig sparkføre her også, vurderer å ta fram sykkelen igjen.

  SvarSlett
 16. Utrolig fine! Og jeg sier som by Vero: fikk lyst på blå votter nå ja!

  SvarSlett
 17. Den fargesammensetningen er fantastisk! Du er alltid så flink med farger!
  Men pinne 2 er ikke noe for meg.. Tror det hadde blitt en enslig vott før jeg gav opp ;)

  SvarSlett
 18. Nydelige farger. Den svenske bloggeren Dödergök har strikka samme votter i annen farge - så kan du jo sammenlikne. Dine var finest synes jeg. U9

  SvarSlett
 19. Nyyydelige blåvotter! Tar til meg inspirasjonen om ton i ton-farger. Jeg har også boka, og den er så fin. Kjøpte den like før jul, og la den igjen hjemme da jeg reiste på juleferie, og nå klør det i fingrene etter å bla og kose meg med de fine votteparene. Godt nyttår til deg, forresten.

  SvarSlett
 20. Knallfine votter. Og det slår meg hver gang jeg ser det: To farger som ligger ved siden av hverandre blir skikkelig fint!!!!

  SvarSlett
 21. Kjempefine votter :) Det ble bra med to blå! Jeg kjøpte boken til julepresang, men syns layouten var så fin at jeg måtte betstille en til meg selv også. Liker godt en del av fargekombinasjonene de har brukt i boken, selv om jeg selv ikke er så kjempeglad i å strikke votter. Fin å bla i er den jo uansett :)

  SvarSlett
 22. Så nydelige votter! Elsker de fargene :) Faller alltid for blått og sjøtoner. Hørtes vondt ut med pinne 2 da...
  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 23. No fekk eg lyst til å bestille fargekartet til Rauma finull! Vakkert, vakkert! Det er så fascinerande å sjå kor mangslungent Doris-mønsteret er, alt etter farge-kombinasjonen. Blånisse-helsing frå meg!

  SvarSlett
 24. Nydelige votter i en nydelig fargekombinasjon. Det er ikke så enkelt dette med strikkefasthet. Holder på med et par sokker som blir alt for store enda jeg gikk ned en pinnestørrelse. Satser på at jeg finner noen som kan bruke dem likevel :)

  SvarSlett
 25. Så flotte! Lekre farger. Kjenner veldig godt til stresset med å få alt ferdig til jul. Det ble mange sene kvelder på meg oppunder julaften!! Men det er vel sånn det skal være... kan vel nesten garantere at jeg ikke lærer og at det ikke blir bedre neste år.

  SvarSlett
 26. Og tenk at jeg er den heldige eier av disse flotte vottene....! De vil bli masse brukt framover! Og når det ikke er vottevær ute, vil de få hedersplassen øverst i vottekurven! Mamma

  SvarSlett
 27. Nydelige votter =) Jeg elsker å strikke votter og sokker i fine,spennende mønstre med masse flotte farger. Kanskje jeg må finne dette fine mønsteret..

  SvarSlett
 28. Lekre blåtimevotter, som bare kommer til å bli lekrere og lekrere utover seinvinteren når de får selskap av skarpe solstråler som får fargene til å lyse.

  Mammaen din og jeg har visst samme yndlingsfarge, tror jeg har strikka votter til gemalen i akkurat denne fargekomboen?

  Nydelig sobert mønster, frister! Jeg som trodde jeg skulle la være å kjøpe flere oppskriftsbøker akkurat nå, o, herlige inspirasjon! Og andre fargekombinasjoner, ja visst! Hva med noe modig og litt skarpt på selve mansjetten som får det grafiske mønsteret til å poppe enda mer? Som du evt kan skjule inni jakke-ermene de dagene du av en eller annen grunn skulle ha behov for å framstå som grå og kjedelig? Kjenner jeg deg og dine tidligere prosjekter rett, har du en liten rest med finull i et godt utvalg? (0:

  Tusen takk for gode ord som traff meg rett i hjertet, Merete! Og "Pasteller er for babyer", haha, den kommer jeg til å sitere deg på!

  SvarSlett
 29. Kjempefine votter! Likte blåfargene:)

  SvarSlett
 30. Godt nyttår flinke strikkedamen! Takk for at du fortsatt orker å kommentere på min blogg <3 Setter jeg veldig pris på! Klem

  SvarSlett
 31. Flotte votter,!
  Jeg bestillt boken og venter på at den skal dumpe ned i postkassen min for disse står ganske høyt på strikkelisten min.
  Kanskje jeg også må finne frem de minste pinnene for jeg synes ofte det blir altfor stort med pinner 2,5 på finullgarnet fra rauma - men det så himla flott garn:)

  SvarSlett
 32. Så fine votter! Heldige mammaen:-) Nå ble jeg inspirert - så inspirert at jeg må bestille vottebokken sporenstreks!

  SvarSlett
 33. Det er den reneste strikkethriller rett før jul når det skal strikke til alle tider uten at mottakere ser hva man holder på med. fine votter i nydelige farger!

  SvarSlett
 34. Veldig flotte votter!! Og bildene dine er jo kjempe lekre som vanlig!!

  SvarSlett
 35. Veldig, veldig, VELDIG fine votter!
  Jeg kan føle meg lettere paranoid i desember, som knapt tør slippe noen innenfor dørterskelen før jeg har scannet hele lokalet. Man vet aldri når det stikker fram en avslørende snipp av et eller annet. :-D
  God helg!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.