7. januar 2014

Blingbling

003

Jeg har aldri laget så mange smykker, men jeg synes det er vanskelig å gå forbi fine glassperler. De har en tendens til å kjøpes inn sammen med knapper og andre dupeditter, gjerne i sene nattetimer når jeg surfer på Ebay.

Jeg har en konkurrent i husstanden som mer enn gjerne vil lage smykker, og hun begynner å mistenke at jeg til nå ha prøvd å avspise henne med plastperlene. -Finn fram DINE perler, mamma! De er mye finere!


002

Maskemarkørene mine meldte om svikt i medlemsmassen, så jeg satte meg sammen med perlefrøkna og laget egne smykker, til strikketøyet. Så da fikk glassperlene komme til heder og verdighet igjen.
Jeg har handlet klemmeperler på Ebay (med 2000 i posen bør det holde en stund) og smykkewire hos Panduro, og da har jeg tilslutt fine, nye maskemarkører.

004

Et ørlite utvalg.

Fimosommerfugler sammen med bittesmå glassperler gir ikke så mye vekt, jeg er ørlite i tvil om soppene veier litt mye.Men fine er de.

Og joda, en tråd gjør samme nytten som maskemarkør, men hvorfor ikke litt bling i strikketøyet?

21 kommentarer:

 1. Så fine maskemarkører! Slike har jeg også laget, men det er en stund siden. Imens har perlelageret vokst. Sist de ble brukt var til å lage serviettringer til navnefesten for snart 3 år siden. Jeg greier i likhet med deg ikke å gå forbi fine perler, de roper '' ta oss med hjem, du trenger oss!''. Da er det desverre lett at de havner i handlekorga og perle og knappeberget vokser seg stadig større. Mine maskemarkører er endt opp i skattekista til frøkna, gjerne demonterte, så det hadde vel ikke skadet med noen nye.

  SvarSlett
 2. Så fine! Hva kalles klemmeperler på engelsk?

  SvarSlett
  Svar
  1. crimp beads. Her har jeg brukt 2 mm i størrelse.

   Slett
 3. De er skikkelig fine! Jeg har noen selv, men ender oftest opp med å bruke en tråd ;)

  SvarSlett
 4. Så fine!!! Og ja, en tråd holder. Men det er jo gøy med strikkegadgets. Har noen med bittesmå skjell på - kanskje noe å samle når du er på tur til Mali :-)

  SvarSlett
 5. Nå fikk jeg lyst til å kjøpe inn nye perler til maskemarkører jeg også. Det er jo forbruksvare. Mange fine perler du har. Jeg har laget noen av slike sopper jeg også, men jeg brukte for dårlig "tråd" (husker ikka hva slik "tråd heter i farten) så de ble fort ødelagt. Smart med små perler under den store så man slipper at de store faller av.

  SvarSlett
 6. Men du svarer ikke på det fundamentale spørsmålet: Hvor blir de av?!
  Fint skrin, finfin blingblin, ja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er verdig et eget innlegg en dag!

   Slett
 7. Maskemarkører skjønner jo ikke jeg så mye av, men de ligna jo litt på øredobber? Godt nytt år til deg og dine, by the way!

  SvarSlett
 8. Jeg vet hvor mine blir av, -de sitter fast på et el annet prosjekt! Så maskemarkører er forbruksvare. Disse ble kjempefine!

  SvarSlett
 9. De var kjempefine!
  Ære være alle dere som klarer å ha slike i strikketøyet, jeg klarer ikke strikke med slike, de henger seg fast i garnet og gjør mer ugang enn gavn - men nå har jeg jo ikke prøvd dine - kanskje og forhåpentligvis funker de.
  Men fine var de:)

  SvarSlett
 10. Eg fekk eit heilt nytt strikkeliv då eg oppdaga maskemarkørar, no brukar eg det heile tida på alle prosjekt. Skjønner ikkje korleis folk klarer å strikke utan! Eg har også forsøkt å lage mine eigne, men etter eit heller mislukka forsøk kjøper eg heller av dei mange kule som fins på Etsy :)

  SvarSlett
 11. Kjempefine markører! Rent misunnelig jeg. Men nå må jeg kanskje slutte å gå forbi alle glassperlene med lukkede øyne og heller lage noen slike? Lag gjerne ett innlegg med instruks på hvordan du lager de. Hehe.
  Herlig blog som leses flitting.

  Anita

  SvarSlett
 12. Nå fikk jeg lyst til å lage maskemarkører jeg og. Hvordan fungerer disse klemperlene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du legger den over trådendene du vil holde sammen (beina på løkka) og med tanga klemmer du den flat. Da holder den wiretråden fast, og hindrer perlene å falle av.

   Slett
 13. Jeg stemmer også for bling, synes det er SÅ mye mer festlig å flytte på en blingbling enn på en trådbit:) også så mange nye venner som man får! Alle vil se på hva det fine smykket egentlig er for noe;)

  SvarSlett
 14. Så flott!! Litt bling er jo kjekt da.. også så gøy for datteren å få være med og!

  SvarSlett
 15. Herlige farger! Jeg fikk noen fine maskemarkører med nydelige perler, men rart med det, når man trenger noe i farten så er de aldri for hånd, og det blir lettere å ty til nærmeste garnbit… ha en fin torsdag ettermiddag hos dere!

  SvarSlett
 16. Så fine! Får lyst å lære meg strikke bare for å få kjøpe masse fint stæsj!

  SvarSlett
 17. Så fine maskemarkører, og kjekt å lage dem sammen. Perler er gøy! :)

  SvarSlett
 18. Perfekte veninnegåver! Og alle perlene i syskrinet blir glade for å få lufta seg litt.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.