9. august 2013

Puh! Det ble ikke et lommetørkle!

Untitled

Et Aestlightsjal er kommet av pinnene.
Det passer perfekt til skjerfbruk, siden det er enkel rillestrikk innerst, og hullborden og kanten nederst synes fint når det snurres rundt halsen. Jeg lette etter den perfekte grønnfargen til mottager, og fikk tips om den smaragdgrønne Abuelita tretrådsen til Pickles, og den var midt i blinken. Nydelig grønn, så nydelig at jeg jommen vil ha noe til meg selv i samme farge snart. Og garnet må regnes som kløfritt (selv om jeg gjetter på at det nupper i bruk, siden det er så mykt og løst spunnet. Kjekt til småplagg, altså)

Untitled

Før blokking lurte jeg litt på om jeg hadde strikket et lommetørkle. Nytten av et lommetørkle i ull kan man jo diskutere, men noe særlig å snurre fint rundt halsen var det ikke. Men utrolig hva litt vann og nålestrekk kan bidra til!

Untitled

Og så var det photoshooten som skulle til pers. Jeg siktet meg inn på den mest fargerike lekeplassen i Mandal (lekeplassen ved Buen kulturhus, anbefales glatt som fotobakgrunn og som lekeplass) og hadde   store planer for nøytrale bakgrunner. De to på slep skulle liksom bare løpe rundt og leke mens jeg tok bilder av sjalet, men det var jo mye morsommere å terge fotografen.

Untitled

Og tilslutt innså fotografen at det ble jo mye morsommere bilder av sjal i bruk enn at noen holdt det pent.

Untitled

Frøkna mente at det passet perfekt til henne, så jeg lurer på om mønsteret kommer på pinnene ennå en gang? Skjerf til barnehagebruk er jeg blitt litt skeptisk til, men til søndagsbruk må det jo være knallfint med et stort sjalskjerf å begrave halsen i.

Untitled

Og dommen er kløfritt. Abuelita er godkjent.

Kløfritt, mykt sjal i nyyydelig grønnfarge. Akkurat som planlagt. Pinne 3,5 var muligens litt smått, mulig at pinne 4 hadde vært bedre, og skapte litt panikk før blokking.
Etter blokking hadde alt løst seg.
Aestlight er mønsteret, det gikk med 80 gram av et Abuelita tretrådsmerino i fargen Gress, kjøpt hos Pickles. Fargen anbefales på det sterkeste.

14 kommentarer:

 1. Det ble fint! Og jeg har jo et nøste gressgrønt årgangs-Abuelita i mine gjemmer. Grønt er skjønt!

  SvarSlett
 2. Jeg har visst forresten sluttet å skrive at bildene dine er strikkebloggelands morsomste - det blir bare å gjenta seg selv... :-)

  SvarSlett
 3. Så fint det ble! Og må bare nok en gang si at den grønnfargen er helt herlig. Har også lyst på noe til meg selv i den fargen men har, som du mistenker, erfart at det garnet nupper. Strikka en vest til minstegutten i det og den ble både nuppete og mista formen etter første gangs bruk. Til småplagg er det jo perfekt da, siden det er så mjuuuukt!

  SvarSlett
 4. Helt enig med Anne, men jeg legger til tekstene også. Og at jeg har sagt det før. Jeg også.
  Og så er jeg enig i dommen over Pickles garnet. Og fargen, jeg har strikka i begge deler jeg også. Her var det mye enighet. Kan neste innlegg være litt mer kontroversielt, takk?

  SvarSlett
 5. Blokking gjør underverk. det kan ikke sies for ofte.

  Morsomt med bilder som er tatt " in action", og det sees at ungene har det gøy !

  Ønsker deg en giod helg !

  SvarSlett
 6. Fantastisk farge!! Jeg har ett nøste selv, men i abuelita tjukk merino -og det frister det ikke å strikke noe av før det blir kaldere i været ;)

  SvarSlett
 7. Knallfin grønnfarge! Jeg har enda ikke strikket det sjalet, men nå MÅ jeg snart. Kule bilder!

  SvarSlett
 8. Knas grønt! Friskt og fin! Gressgrønt og sommerlig!

  SvarSlett
 9. Haha, herlige bilder :) Og et steinfint sjal!

  SvarSlett
 10. Skønt sjal/halstørklæde i en dejlig farve. Jeg er enig i, at halstørklæder ikke er så gode i børnehave, men til fint brug i andre sammenhænge, kunne det da være en fin børneting :)

  SvarSlett
 11. Blokning er en mirakelkur, så simpelt er det :) Sikke et fint sjal/halsklud, som også ser ud til at kunne bruges af frøken fin uden problemer!

  SvarSlett
 12. Herlige bilder av røverunger! Joda, sjalet var også fint :)

  SvarSlett
 13. Fint og vil ha! Blir nok noen nupper, men pytt sann.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.