14. august 2013

Nordnorsk sommer

019

Nordnorsk sommer:
-ullsokker som matcher sommerkjolen.

Jeg gjetter på at jeg har brukt opp fintværkvoten min i år da vi var på Bali. Naturen tok grusom hevn, og sørget for at det var tidenes juli på sørlandet når vi var nordpå, og fint vær i nord når vi var sør.
Sutre.Sutre. Nok sutring.

Vær kan man ikke gjøre noe med, men man kan i det minste strikke seg fine sokker som matcher sommerkjolen. Og ta på tights under sommerkjolen, sånn at sommerkjolen kan brukes litt mer enn bare varme dager.


Untitled

Selvstripende garn har jeg blandede følelser til. Det er veldig kjekt å strikke, siden du strikker og strikker for å se hva som kommer rundt neste sving, men det å få sokkene til å se ut som tvillinger og ikke som fettere, det kan være utfordrende. Og så er ikke alltid jeg og de som farger garn helt enig i hva som er pene stripesekvenser. Laaaaange stripesekvenser, hører dere, fargefolk? Og less is more.

Men til sokkegarn er det ikke så farlig. Det er langt ned til sokkene mine, og det som foregår der er ikke så i bevisstheten min. Det kan godt være partyparty på sokkene mine, så lenge jeg ikke trenger ha det i en genser. Genserne mine må lide for min ikke-altfor-mange-farger-på-en-gang, takk.


032

Nesten match. Nært nok.

Strikket tåopp, startet med 24 masker og økte opp til 52 masker på pinne 2,5. Strikket den første sokken nesten ferdig, og da jeg kom til starten av stripesekvensen der jeg hadde startet på sokk 1, så kuttet jeg garnet og strikket sokk 2. Tilslutt var det bare sort og hvitt igjen, og det ble fordelt likt mellom sokkene.
Ett nøste holdt til to sokker, pluss litt til, men da var det litt kluss i stripene, så jeg valgte avslutte mens matcheleken var god.

Garnet var Järbos mellanraggi, svensk garn kjøpt i Norge. Behagelig tykkelse, ikke helt tynne, men ikke tykke. Mellomstørrelse. Kanskje det mellanraggi hinter om?

Brukte mønsteret til Fleegle toe-up-socks for den hælen liker jeg (hæl med forkortede rader) Felte av med elastisk avfelling siden avfellinga oppe på sokken ikke er god om den er stram;

Elastisk avfelling:
 Strikk to masker rett.
*Ta begge maskene tilbake på venstre pinne.
Strikk begge maskene rett sammen gjennom bakre maskeledd og fell av pinnen.
Strikk en maske rett og gjenta fra *

God sensommer!
Med eller uten ullsokker.

14 kommentarer:

 1. Kjempefine sokker - og takk for tips om ny hæl for meg - den skal jeg sjekke. Morsomt garn - er det bra å strikke med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å strikke med! Nylonforsterket, så det holder som sokkegarn. Flere ok farger, og noen pussige.

   Slett
 2. Somrene er alltid fantastisk her nord. Som resten av året. Haha! ;)

  SvarSlett
 3. Hvis det kan trøste, så bor jeg midt i Danmark og har suppleret uldsokkerne med en ulden trøje over sommerkjolen - mine sokker er dog ikke så fine som dine:)

  SvarSlett
 4. Jeg har også litt blandede følelser når det kommer til flerfarget garn. Disse sokkene likte jeg og synes ikke de var uryddige slik som sokker i flerfarget garn kan bli.

  SvarSlett
 5. Søte sokker til sommerkjolen. Ikke så verst her i dag, 16 grader og sol av og til ;) Garnet du har brukt har noen fine stripekombinasjoner, og noen grusomme. Bra du fant garn med snille striper.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hullmønsteret på genseren min fant jeg faktisk ideen til på en Dropsgenser i Alpaca Boucle, men den var ikke helt min stil. Adopterte det jeg likte og strikket i vei på egenhånd etterpå. Bouclegarnet er forferdelig å strikke med på grunn av løkkene. Man må nemlig sakke farten på strikkepinnene for å unngå å henge seg fast :) Men resultatet ble veldig bra, og vel verd alle stygge ord underveis!

   Slett
 6. Fine sokker :) Kjenner det er tid for ullsokker her på Vestlandet også...

  SvarSlett
 7. Der ser du! -Du må jo holde deg her i Mandal. :D
  FOR en sommer vi har hatt! (neidahskalikkeGNIdetinn) Hahaha!

  Sokkene ble kjempefine!

  -Jeg er enig;
  Selvstripende garn er spennende, men jeg blir ikke ofte veldig fornøyd. :P Til sokker er de helmax! (ja, preget, snuppa har fått dilla på olsenbandenJR)

  Klem, Torunn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja gni det inn! Hihi! Vi VAR jo i Mandal, men da var det værskifte. Typisk.

   Slett
 8. Flottfine sokker! Og været kan man ikke gjøre noe med. Været gjør så godt det kan;-)

  SvarSlett
 9. Det er sensommer MED sokker her også. Jeg kom i skade for å melde meg på en Plønsj på Ravelry, hvilket betyr at jeg skal strikke 26 par sokker på et år. (Jeg må ha vært bevisstløs i gjerningsøyeblikket...).

  Liker gressplenen din! Den kan minne litt om min...

  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skulle du sett bedet mitt. Åh, har dere komposthaug? -spurte en besøkende. Godt jeg ikke legger all min ære i godt hagestell.

   Slett
 10. Supersøte sokker spørr du meg!;)
  Og disse kan absolutt kalles tvillinger;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.