7. juli 2013

Navnebrødre

Untitled

I serien Merete-tar-postkortbilder-av-strikketøy-i-nordnorsk-natur har vi kommet til Morfartrøjen fra Babystrik på pinde 3. Jeg kan opplyse at jeg ikke blogger i realtime, det vil si at jeg ikke alltid legger ut direkte på bloggen i det øyeblikk plagget er pinneferskt. Idag blåser det så måkene flyr bakover, og tåka ligger som ei dyne rundt husene, og skulle jeg tatt bilder av strikk utendørs, hadde det måtte vært spikret fast.

Untitled

En liten bestefarsjakke med v-hals og struktur som ligner på falsk patent. Skikkelig tøyelig, så den kommer til å passe i bredden i årevis om man insisteres på å tøye den så langt som det går, lengden derimot er til en halvtårstass. Strukturen kommer ved å strikke to rett, to vrang ut pinnen, og så når du strikker tilbake neste omgang, så er ribben forskjøvet med en maske. Strukturen eter garn, så det er en varm sak, siden det gikk med nesten tre nøster Drops alpakka til en liten halvtårsjakke.

Og i fobi forbi-serien kan denne passe, den har isydde ermer! Kanskje derfor jeg ikke finner flere av jakka på Ravelry. Å trene på isydde ermer på babyjakker er genialt; mottaker kan ikke klage over skjeve sømmer, og du trenger ikke sy over store områder.

Untitled

Jakka ble nesten ferdig rett før vi reiste til Bali i mars, men lille Albert som skulle ha jakka, var ikke ferdig før i juni. Så da ble den liggende forlatt i strikkekurven mens vi globetrottet, og fikk ligge litt til selv da vi kom hjem, sånn til terminen nærmet seg, og jeg innså at jakka ikke kom til å sy i ermene på egenhånd. Skal man håpe på mirakler, kaster jeg dem ikke bort på strikkejakker.

Fint med en liten Albert i slekta igjen. Pappa hadde samme navn, så jeg ble litt rørt da fetter fortalte at junibabyen skulle få samme navn. Så da var det koselig å få strikke til en Albert igjen.

21 kommentarer:

 1. Fin trøye og flotte bilder. Du inspirerer meg til å prøve å ta fine bilder av strikkeriene mine.

  SvarSlett
 2. Fy bubblan vilken vacker utsikt! Jag smäller nästan av! (Tror det är tröjan som gör det. ;)

  SvarSlett
 3. Kjempefin jakke, og koselig med navn som går igjen i slekten. Nydelig utsikt, må jo bare si det igjen :)

  SvarSlett
 4. Fin liten jakke som kler navnet Albert veldig godt, synes jeg!

  Jeg blir også inspirert av dine bilder, i dag tok jeg med et strikkeplagg for avfotografering på strandtur, gitt! :)

  SvarSlett
 5. Den jakka er så fin! Nydelig i grått :) veldig kjekt med strikketøy i naturen, da får vi jo bli litt kjent med ditt nærområde også, det er stas!

  SvarSlett
 6. Så flotte bilder! Jakken er helt nydelig! Men med tre nøster garn, er den vel nesten som en "skinnfell" :)God og varm til vinteren i allfall :)

  SvarSlett
 7. Veldig flott Albert-jakke. Og jeg er så svak for den gråbrune fargen til sånne små.

  SvarSlett
 8. I dag ble det jammen høytlesning av teksten under det første bildet ditt. Du er fantastisk!☺
  Og jakka ble kjempefin! En flott Albert-jakke!

  SvarSlett
 9. Åååå du misunner både med strikketid og tid til å gå på fjellet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer, om det er en trøst. Jeg hadde mine i ymse bæredingser (sjal og meitai) om kvelden for å få hendene fri til strikking.

   Slett
 10. Denne jakka er berre fantastisk fin! Eg har nokon nøster liggande og vente på å bli denne jakka :) Og biletene du tek for tida får ei kontorrotte til å skrike etter ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Akk, ferie... det er lenge til! Sukk.

   Slett
 11. Koser meg alltid her inne:) takk for inspirasjon og morsom lesing:)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for super fin barsel gave og kort :-) Det satte vi stor pris på :-) Også står den jo så fint til vesten som kom med din mor :-) Albert er et nydelig navn og etter hva min kjære mann forteller skal lille Albert bære det med stolthet. Håper dere få/har en fin sommer.

  SvarSlett
 13. For en søt jakke og FOR EN UTSIKT!

  SvarSlett
 14. Nydelig jakke og nydelig utsikt :)

  SvarSlett
 15. En slik jakke kunne jeg godt tenkt meg å hatt i voksenstørrelse. Den så nemlig digg ut! :D

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.