13. juli 2013

Trådfest

003

For å unngå å bli totalt LOCO av å strikke firkanter om og om og om igjen, så fester jeg litt tråder underveis. Det forebygger også monteringsangsten på slutten, når det er garnender overalt, og det er fristende å bare la hele driten ligge og håpe på at trådendene festes av seg selv mens teppet ligger på bånn av strikkekurven.

Min indre systematiker tvinger meg til å rydde tråder lapp for lapp, sånn at jeg kan klappe meg på skuldra, og fortelle meg selv at nå er 1/8 ferdig, bare 7/8 igjen med trådender!

Og så hender det at anarkisten dukker opp og fester uten systematikk, bare en tråd her og en tråd der. Skikkelig crazy, ass.

Og så hender det at yngste vil hjelpe. Og da tar det enda lenger tid å feste tråder, og saksa havner under nøye overvåkning.

 001

Heldigvis har jeg strikket inn endel tråder underveis, for det er mye trådfesting på dette teppet. Tipset står i dominostrikkingbøkene mine, men jeg har også funnet videoer på nett som viser ulike måter å strikke inn ender på.

KnittingandArt viser hvordan du kan strikke inn tråden (norsk stemme)  og Pinneguri har også en video ute. (norsk stemme)

Og for de som lurer på hvordan det går med teppet? - 32 lapper strikket!
Planen var et teppe som hadde 6 x 8 = 48 lapper, men etter å ha montert sammen størsteparten av lappene jeg har strikket, så ser jeg at det holder godt med 5 x 7 eller 5 x 8. Så 3 eller 8 lapper igjen, woho!
Det feires med litt svart i glasset.

Og så snakkes vi etter jeg har overlevd icordkanten rundt. Svett med tanken allerede.
Godt vi har SKITVÆR sånn at det å strikke varmt teppe om sommeren er en god ide. Veldig praktisk å slippe å pakke bort ullklærne, og finne frem sommertøyet.


10 kommentarer:

 1. Jammen er du tankeleser. Jeg tenkte faktisk på det teppet ditt tidligere i dag og hvordan det gikk, men glemte det igjen helt til jeg nå på impuls klikket meg inn her og fikk svaret.

  Heier videre, så deilig å kunne nøye seg med så mange lapper færre! Skål, forresten ;-)  SvarSlett
 2. Jamen bra dere har skitvær!

  SvarSlett
 3. Hørtes spennende ut med Icord kant på teppe ;)
  Det skulle eg veldig gjerne likt, har du link til oppskrifta du bruker, eller hvor eg kan se hvordan det gjøres?
  Eller, DU kan jo vise det her inne! Artig ;)

  Kos deg med trådfest, blir bra til slutt vettu ;)
  Ha en super søndag i morgen ;)

  Klem Vibbedille ,)

  SvarSlett
  Svar
  1. Icordkant blir veldig fint! Har brukt det med hell på tepper og jakker, og skrevet endel om det i dette innlegget her http://meretesmonstermonster.blogspot.no/2013/06/gult-og-rosa-strikes-back.html

   Slett
 4. Godt du utnytter været! Gleder meg veldig til ferdig teppe!

  SvarSlett
 5. Akkurat vaska ei maskin ullvask selv...slipper ikke unna selv i midten av juli i Trøndelag heller! Kos deg med trådfest, alltid smart å ta litt etter litt :)

  SvarSlett
 6. Fint med svart i glasset, og kjekt å bli ferdig med festen mens det enda er regn. Vi håper på masse sol nå!!

  SvarSlett
 7. Så ivrig og flink du fortsatt er, bare innom og hilser på fra ferie i Dubai! Totalt bloggtørke/ferie på bloggen min, men kommer sterkere tilbake, ha en flott uke hos dere!

  SvarSlett
 8. Dette er definintivt en teppe-sommer. Kos deg med trådfesten! :)

  SvarSlett
 9. Lurt å ta unna litt kjedelig jobb underveis! Kjedelig hvis man blir sittende igjen med all trådfestinga tilslutt! Du er flink og fornuftig! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.