1. juli 2013

Kan man få fartsbot på strikkepinner?

Vi var sørpå i helgen, og siden flyselskapene ville ha tjue stykker av Edvard Munchs portrett når man må reise på kort varsel og er en familie på fire, så ble det biltur istedet. Vi har lappen begge to, så vi kan sende rattet mellom oss, men siden jeg bruker to timer i bil hver arbeidsdag, så tilbød jeg meg å strikke i passasjersetet mens Hr Monstermønster hadde rattet, siden han ikke hadde noe så gøy som strikketøy med.

Og siden det er omtrent 18 timer i ren kjøretid, så sier det seg selv at det ble litt strikking.

Det ble mer enn bare litt strikking, siden reisetiden ble utvidet med 12 timer på Grong, pga punktering og overnatting. Flaks for oss punkterte vi rett ved innkjørselen til Grong, og da var det 100 meter til hotell.

Untitled


Jeg skulle være snill pike og bare ha med lappeteppet for å tvinge meg til å komme langt, men neida, det snek seg med noen nøster Mitu også. Kun evighetsprosjekt er dødaren for motivasjonen.

Untitled

Jeg hadde lyst til å teste hvordan nøstebarndressen ble i et strukturmønster istedet for glattstrikk eller stripestrikk. Valgte det enkle strukturmønsteret som er i Alfredgenseren, 2 omganger med 1 rett, 1 vrang, så en omgang med rett, og så 2 omganger med 1 vrang, 1 rett fulgt av en rettomgang igjen. Fin tanketom bilturstrikk.

Såpass mye strikketid når man først kjører langt, og så sitter mye i sofaer vel fremme, så jeg gikk tom for garn. Jeg hadde ikke planlagt at dressen skulle strikkes så kjapt. Heldigvis for meg (men ikke for Rauma) så er Mitu er garn som ikke er så kjent ennå, så husfliden i Grimstad hadde akkurat samme farge og samme fargebad inne, så jeg fikk spedd på med tre nøster. Anbefaler turen innom der i sommer, forresten! Stort utvalg i Rowan, norske produsenter, og til og med litt Yakgarn.


Untitled

Og siden jeg ennå ikke har ferie på en stund (sukk) så måtte jeg ta fly og tog nordover på søndagen. I mine ører høres alenereisetid likt ut som strikke- og lesetid, så jeg fikk fortsatt på dressen. Tråder ble festet i lufta over østnorge, og vel fremme i Trondheim fikk jeg kastet trådender på flyplassen. Og tatt fotosjuuut på perrongen.


Untitled

Og når jeg først var igang, hvorfor ikke på bagasjebåndet?

Untitled

Ok, jeg vet det ikke er lov å leke på båndet... men å ta bilder av nystrikk? Ser ingen forbudtskilt!

Untitled

Værnes flyplass, Trondheim har et skuffende dårlig utvalg av knapper, noe de absolutt burde hatt feks hos SevenEleven. Vi trenger ikke tjue rader med tyggis, hva med en liten rad knapper blant pastillene?

Knappene fikk vente til jeg kom hjem, og de perfekte knappene har jeg brukt før på jakka mi fra i høst.  Selgeren har ikke flere inne, men gjetter på at det finnes flere på Ebay.
Litt slitt messing mot det blå; I like it! Like it a lot!

Untitled

Sånn! Ferdig dress!
Og ja, strukturstrikk slo an. Iallefall hos meg. Satser på at en smågutt som planlegger å møte verden i august er enig.

Faktaboksen: 
Heldress fra Nøstebarn i  Mitu fra Rauma. Strikket med strikkefasthet 21 masker per 10 cm, altså litt mindre enn i mønsteret, men her nord er det kaldt om høsten. Om den bare holder fra 3-6 mnd er det helt ok. Strikket minste str.

Brukte ermelengde og benlengde til str over, siden ben og armer er små i nøstebarns oppskrifter. Droppet kortrader i rumpa, for det ble kluss med strukturen, men lever fint med det.
4,5 nøster Mitu gikk med til den minste str.

Ferdig på fredag til søndag. Takk til punktering på Grong, og venting på sørgående tog på, ja, nettopp, Grong. Grong, min Nemesis.

Det ble litt lapper og, forresten, men det er ikke like spennende å fylle en bloggpost med tre lapper.

25 kommentarer:

 1. Håh! Hurra for Grong, og struktustrikk kledde dressen godt :)

  SvarSlett
 2. I like it Blått too!
  - Hvor har hun gjort av knappehullene? Eh, skal jeg endelig ta denne moromerete nå?!
  - Æsj, lenke til tidligere innlegg med trykknapper og alt :(
  - Men det mangler trykknapper der da.
  Ikke sant?

  Føler du deg ikke litt rar i blant? Eller bor det ikke mennesker der du ferdes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Knapphullene er der! Gjemt i ribben. Forhåpentligvis ikke gjemt så godt at brukerne ikke finner dem.

   Jo, jeg følte meg temmelig teit der jeg heiv en dress på bagasjebåndet, danderte den pent og knipset bilde. Men trøstet meg med at jeg ikke ser de folka igjen. Men jo, temmelig flaut å knipse bilder av et bagasjebånd med heldress.

   Slett
 3. Dressen ble fin i strukturstrikk! Og Mitu er digg, nettopp ferdig med en genser(og ble kvitt en del nøster fra innkjøp hos Rauma i fjor sommer). Baggasjebåndbildetaking er jo helt normalt *kremt* ;) Litt leking må man få lov til når man har reist langt og lenge.

  SvarSlett
 4. Den ble skikkelig stilig i strukturstrikk!
  Og du, du skulle sagt fra at du var i byen, så kunne du lånt verandagulvet mitt i stedet, og fått en kaffikopp i samme slengen! ;-)

  SvarSlett
 5. Kjempefin dress! Ikke alltid like lett å strikke i bil, særlig hvis det er humpete og svingete! Men du har jo vært en racer med pinnene! Imponert! :)

  SvarSlett
 6. Har ikke hørt om fartsbot for en som har strikketurbo, men man kan jo aldri vite,,,
  Kjempefin strukturmønstret, og blått er flott !
  Kjedelig med puntering, men dere gjorde jo det beste utav det hele.e

  Go sommeruke videre !

  SvarSlett
 7. Flott dress, med stilige knapper! I mine øyne har du den beste strikkebloggen. :-)

  SvarSlett
 8. Hei!! Snakk om racerstrikker!! Bilkjøring er perfekt for strikkere...... For noen år siden fikk man kjøpt små strikke- kit på Værnes! Det synes jeg var utrolig sjarmerende. Men jeg så aldri knapper der:-) men nå tror jeg hele butikken er borte...... ( jeg drar aldri noen sted uten nok garn eller syting!!) ha en fin strikkesommer!! Anne Kari :-)

  SvarSlett
 9. Du skriver så bra, MEN 12 timer på Grong er det vel første gang noen "takker" for ;-) Jeg bor i nabokommunen :-) Neste gang er det lurt å få trøbbel i Overhalla. Lover å ha kaffe og garnlageret klart ;-)
  Nydelig dress! Likte godt strukturen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi burde timet punkteringen bedre :)

   Slett
 10. En kjempelekker dress til en kommende prins. Den kommer nok til å bli flittig brukt.

  SvarSlett
 11. Skikkelig stilig med strukturstrikk på dressen - og en morsom historie. Altså, sikkert ikke så morsomt å punktere osv, men når du kan få alt til å ligne rett og vrang, så er det jo ikke så galt!!!

  SvarSlett
 12. For noen racer pinner du har. Om noen får strikkefartsbot er det i hvert fall deg. Kjempe fin dress. Den gjorde seg virkelig i strukturmønster. Stilige knapper også :)

  SvarSlett
 13. Wow, den ble jo kjempefin i strukturstrikk! Og jeg er veldig imponert over hvor fort du strikker, får du aldri problem med skuldre og/eller armer? Det er alltid så gøy når jeg ser du har kommet med nytt innlegg, du skriver så morsomt og inspirerende! Favorittbloggen uten tvil!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker! Nei, ikke noe trøbbel med skuldre/armer, heldigvis. Tror jeg strikker ganske avslappet.

   Slett
 14. Flott dress!
  Og ikke noe problem å fylle reisetiden med litt strikking, skjønner jeg! Jeg har også vært på Husfliden i Grimstad, for ca 3 uker siden!
  Der var det for mye for meg, at jeg gikk derfra med veldig lite spennende garn! Men utrolig flaks for deg! Anbefaler også turen innom der!
  Bra at resten av turen gikk fint da, tross punktering...
  Klem fra Mona (vi ses plutselig, Merete...)

  SvarSlett
 15. En bereist dress må jeg si! Og som de andre: wow, du er rask!!

  Kjempefin kombinasjon med Mitu og strukturmønster.

  SvarSlett
 16. Det må jeg si! Skal si du har vært produktiv på tur! Dressen ble knallfin i Alfredmønster! Og Mitu er deiligste garnet da!

  SvarSlett
 17. Gjør du noe annet enn å strikke :O for en fart :) Herlig farge og struktur.

  SvarSlett
 18. Ja, du gjør noe annet enn å strikke, du skriver så morsomt at jeg sitter og gliser. Hahaha. Fin dress forresten. Særlig på båndet.

  SvarSlett
 19. Neida, man kan heldigvis ikke få fartsbot på strikkepinnene, da hadde du i såfall ligget meget tynt an!! ;-)

  Flott dress! God helg!

  SvarSlett
 20. Jag har en sk dröm att sticka något liknande - Drömmer liksom om boken Nöstebarn, men finns inte i Sverige... Och beställa över gränsen blir - problem. Boken är såpass dyr ändå i inköp för en sk fattig svensk, fniss... När inte försäkringskassan betalar ut pengar eller anser man är sjuk mm trots xx antal andra läkare anser det... En lön mm räcker inte till mycket inköp nej, och då får man försöka drömma vidare. Garn står heller inte högt i kurs hos den där försäkringskassan. Borde de inte uppmuntra lite med bidrag om inte annat för det lilla man klarar att göra trots allt? Sticka till små barn uppe i norr som fryser... Redan packar för snö, skidor och pulkor mm. Drömmer om ullbyxor mm - lillebror behöver en heldress... helst kanske hans stora systrar också - möjligen inte den som blir fem i januari? uff... blev inget stickat på någon av de som nyss fyllt - 4 augusti och 6 september... Saknar att inte ens få se dem - annat än någon gång via FaceTime på ajfånen...
  Må så grankott...
  Bim HD

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.