28. mai 2013

Smak av sommer

017

I kofferten til Bali slang jeg oppi noen bomullsnøster i håp om at jeg skulle bli inspirert til å bruke dem til noe fornuftig når jeg allikevel trengte strikketøy i varmen. Jada, jeg kan strikke oppvaskkluter av bomullsgarn, men strikketiden min gidder jeg ikke bruke til sånt veldig snusfornuftig.

Paradoksalt nok ble ikke nøstene tatt frem før vi var på vei hjem, så jeg strikket i bomull på flyet hjem, og ikke i varmen. Veldig logisk å strikke med ull og alpakka i tretti grader, og spare bomullen til kjøligere tider.

Sommerdrakten hadde vært ferdig på flyet, hadde jeg ikke satset på restegarn fra denne lua, for oppskriften hadde rett i å mene at du trenger mer enn 25 gram av hver farge. Jeg hadde nok garn til å strikke hele plagget minus kanten, og den skulle jo være i en annen farge i mønsteret, selv om jeg ville bare holde meg til to farger. Men mønstret fikk rett igjen. Her var det terrenget som måtte tilpasse seg kartet.

014

Så jeg kjøpte meg et oransje nøste til kanten og fant oransje epleknapper fra Ebay-haugen min, og så på verket og så at det var godt.

019

Det smaker av sommer når man kan ta på en liten krabat en myk og luftig liten bomullsdrakt med korte ben og bare ermer.

Såpass myk og god ble den at jeg kunne tenke meg å strikke en bomullshettegenser til sønnen, jeg har mer bomullsgarn liggende, det blir stort sett fortrengt av ull når jeg kommer ned til skapet og lurer på hvilke nøster som skal få komme opp i dagslys og bli brukt. Ull skriker høyest, og har lengst brukstid hos oss, og er mer behagelig å strikke med, og har drevet propaganda om at bomull er helt håpløst på pinnene. Men ideen skal få modne litt. Vi får se om det dukker opp hettegensere her, og hvilket fiber som vinner.

Denne sommerdrakten er iallefall 75g med Mandarin Petit, et godt bomullsgarn. Passer til en halvtårsklump og finnes i mønsterheftet Sandnes Mandarin Baby 1006.

18 kommentarer:

 1. Nydelig sommerdress, og jeg er enig med oppskriften i at det gjorde seg knallbra med kontrastfarge til kantene.

  SvarSlett
 2. Kjempefin sommerkrabbedress!

  SvarSlett
 3. Kjempesøt dress! To farger ton i ton og en kontrastfarge blir alltid stilig, synes jeg. Jeg lette opp heftet du hadde brukt, flere fine ting der synes jeg, som den lange, vaffelmønstrede jakka i korall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var den jeg EGENTLIG kjøpte heftet for å strikke. Har ennå plan om det en gang, men tror jeg skal strikke den i ull da.

   Slett
  2. Aha! Jeg tenkte jo at det var din stil, egentlig (har jo lest en del på bloggen her, så ... :)). Jeg ville nok også strikket den i ull, har noe orangemelert Pickles babymerino fra garnhamstring tidligere i år som jeg tror hadde blitt fin i den jakka. Mye fint i de Mandarin-heftene som med fordel kan strikkes i ull, altså! Men så må man jo kjøpe garn til. Det er noe herk :)

   Slett
 4. Så utrolig skjønn den der var da. Digger den oransje kanten.

  SvarSlett
 5. Flott dress som virkelig gjorde seg med oransje på kanten.
  Bomullsgarn er ingen stor favoritt her heller....

  SvarSlett
 6. Knallfin! Denne fikk jeg lyst til å strikke! Herlige farger:)

  SvarSlett
 7. Herlig sommerplagg. du inspirerer, kanskje ullprinsessen må bli en liten bomullprinsesse for sommeren :)

  SvarSlett
 8. Knallfin var den! Nå ble jeg inspirert! Men er redd tiden ikke strekker helt til - i alle fall ikke før denne sommeren:)

  SvarSlett
 9. Herlig sommerdrakt i flotte farger! Denne er til å bli glad av☺

  Heldig den som kan bruke denne en varm sommerdag.

  SvarSlett
 10. Jeg la merke til denne selv i det Sandnesheftet, den er såå fin og sommerlig. Jeg liker bomull jeg, iallfall på småplagg ;-) Men ull er best, det er jeg enig i.

  SvarSlett
 11. Hihi, så skjønn sommerdrakt!! Elsker fargene. Bomull er kjekt til sin tid det.
  Fin uke til deg
  Klem

  SvarSlett
 12. Sååå søt! Er "allergisk" mot bomullsgarn så blir så imponert når andre strikker plagg i det! :)

  SvarSlett
 13. Nydelig drakt som gjorde seg veldig bra med oransje kant! Smak av sommer i ordets rette forstend, for jeg regner med at dere også har fått litt av hetebølgen. I dag har vi observert 28 (!) grader i en periode midt på dagen, måtte sjekke med to andre termometre. Kos dere i varmen, jeg sitter ute og strikker :)

  SvarSlett
 14. Den ble veldig søt! Hvis ikke dette er sommerlig, så vet ikke jeg:) Sprekt med oransje kontrast!

  SvarSlett
 15. Åh dette var en nydelig sommerdrakt!! Den fikk jeg skikkelig lyst til å lage. Takk for herlig inspirasjon, er ofte innom bloggen din.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 16. Den var bare utrolig nett! Kjempesøtt med kontrastfarge til de "streite" stripene ellers. Flinkis! ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.