3. juni 2013

Dominostrikking, en bokomtale

Untitled

16.februar la jeg kjekt ut på bloggen at

I 2013 blir det endel strikkebokinnlegg fra hylla, for det synes jeg er moro å lese om. Satser på at flere synes det.

 Jadda.


Dersom du da satt og tygde negler og ventet spent på neste bokomtaleoppdatering, så er du vel langt oppover albuen nå. Alt går ikke etter planen, tross gode ideer. Det var det der med å huske å skrive innleggene og. (og siden sist er 166 cm med bøker blitt flere, så mulighetene er der. Jeg og Amazon og adlibris er en farlig kombo) Og planen med å strikke 13 prosjekter fra 13 av bøkene mine har strandet enn så lenge.

Men altså; siden jeg skal holde et lite kurs i dominostrikking på museet her på Nesna på onsdag 5.juni kl 18-20 (ta med en femtilapp, garn og ermepinne/kort rundpinne som passer til garnet ditt) så har jeg kikket litt i i bøkene i hylla mi.

En som er superinspirerende på Dominostrikking er Vivian Høxbro, en dansk strikkebokforfatter. Jeg har flere av bøkene hennes, men omtaler bare dominostrikkebøkene hennes denne gangen.

Dominostrik i farve og form er nå kommet på dansk, jeg har den amerikanske utgaven (til halve prisen)

Boka anbefales! Gode teknikkforklaringer, gode tegninger og inspirerende med dominostrikk både i fargebruk, variasjoner i rutene og at hun bruker teknikken til mer enn bare tepper.


Untitled

Denne trekantputa feks! Kul!


Untitled

Og det fine finullteppet! For en jobb!


Untitled

Enkel å følge oppbygning i boka, gode forklaringer.

Untitled

Og en teknikkdel bak, sånn at du får med deg nyttige tips som strikket opplegg, strikke inn trådene underveis.

Untitled

Jeg oppdaget tilfeldigvis at den første boka hennes, Dominostrikk er kommet på nytt opptrykk på dansk. En god nyhet, siden den norske utgaven har vært utsolgt i årevis (men har kunnet kjøpes på engelsk) 

Den er litt mer preget av tidens tann, det vil si at fargebruken og modellene er litt typisk sin tid, men teknikkbitene er enkle å forstå, og greit bygget opp fra starten i boka med å strikke flere typer grytekluter for å få inn alle teknikkene.

Untitled

Jeg synes puta i forgrunnen er kjempefin, kult hvordan annen oppbygging av de vanlige rutene gir en stråleeffekt.

Untitled

fin oversikt over ulike strukturer og farger i  ruter, som igjen kan gi opphav til mange nye ideer (ikke bare grytekluter...)

Det finnes mye internettressurser på dominostrikking  og her har jeg samlet et godt knippe, men jeg er en sucker for å ha ting i bokhylla. Bøker som viser teknikker og gir endel gode råd, tåler tidens tann.

Kjøpe den ene fremfor den andre? Jeg innrømmer å ha en softspot for Knit to be square. Sikkert på grunn av det dårlige ordspillet, men mest fordi jeg liker det litt mer tredimensjonale i boka, og den er mer inspirerende i modellene. Greie teknikkforklaringer har begge bøker.

Fås altså på dansk eller engelsk (norsk utgave har ikke kommet i nytt opplag, så vidt jeg vet).

Flere bokomtaler kommer nok. Hvilke temaer frister? Top down? Teknikkbøker? Designere? Babystrikk? Barnestrikk? Norsk strikk? Norsk tradisjon? Dårlige strikkebøker?

11 kommentarer:

 1. Den boka må jeg jo bare skaffe meg!! Den puta var bare såå kul!! :)
  Den andre har jeg, og tror jeg må børste bort støvet av den og finne den frem igjen..
  Jeg vil gjerne høre mer om top down, og gjerne toe up også. Den siste har jeg ikke prøvd meg på enda, men har veldig lyst.. :)
  Skulle vært blekksprut!!! Tenk å kunne strikke flere ting på en gang, i steden for turnusstrikk, det hadde vært noe!
  Ha en fin kveld videre :)
  Klem, Kristin

  SvarSlett
 2. Jeg er slem og sier dårlige strikkebøker ;) Neida, men det er jo greit å vite hva man bør unngå også.

  Skulle gjerne tatt en tur og lært dominostrikk av deg! Veldig stilig teknikk. Gleder meg til å se teppet ditt ferdig også!

  Det er bra det ikke bare er ferske bloggere som meg som lander litt pladask i forhold til intensjonene. Jeg lo høyt av formuleringene dine her :D

  SvarSlett
 3. Hurra! Bokomtaler er stas :) Jeg ønsker meg
  1. Topdown
  2. Babystrikk
  3. Barnestrikk
  4. Dårlige strikkebøker
  I den rekkefølgen!
  (Så forøvrig at All you knit is love lå på Adlibris sin toppliste like etter at du skrev om den :) Følger med på hvordan dette slår ut på neste liste derfra!)

  SvarSlett
 4. Hurra for omtale! Har vel lovt noe lignende jeg også...hmm. Jeg ønsker meg mer teknikk til folket!

  SvarSlett
 5. Så kjekt med anbefaling att! http://toneaskaar.blogspot.no/ har mange fine og inspirerande innlegg om dominotepper. Ho har også ei enkel og grei oppskrift. :-)

  Eg ynskjer meg omtale av sokkebøker (gjerne tå-opp) og babystrikkbøker.

  SvarSlett
 6. 1. Dårlige strikkebøker :)
  2. Baby-barnestrikk

  Blir artig uansett da, du skriver alltid så bra!
  Susanne i Trondheim

  SvarSlett
 7. Skulle gjerne vært på det kurset ditt, for dominostrikk ser gøy ut! Du får varsle i god tid før du tar kurset med til Østfolld ;-)

  Jeg har så vidt prøvd meg på top-down, og vil gjerne lære mer/få tips/veiledning osv!

  SvarSlett
 8. Bra innlegg! Selv om jeg ikke er sånn veldig interessert i å strikke domino selv syns jeg det er kjekt å lese. virker som flotte bøker:)

  Kunne tenkte meg mer om

  1. Top-down
  2. Teknikk
  3. Dårlige strikkebøker

  SvarSlett
  Svar
  1. j'aimerai une traduction en français.Tricoter rien que d'après des images ce n'est pas génial. si vous connaissez un livre tricot domino en français dites le moi merci.

   Slett
  2. j'aimerai une traduction en français.Tricoter rien que d'après des images ce n'est pas génial. si vous connaissez un livre tricot domino en français dites le moi merci.

   Slett
  3. I dont speak french so I don't know if Vivian Hoxbro id translated to french. But her books are availible in english, like https://www.amazon.com/Knit-Be-Square-Vivian-Hoxbro/dp/159668089X

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.