25. mai 2013

Varm vest, for varm til tjue grader

Untitled

Jeg nistrikket vest til søttende mai fordi jeg ikke trodde på værmeldingen. Hvem tror vel på tjue grader og sol når vinteren har vært så lang?

Flaks for oss, og uflaks for vesten, så fikk meterologen full klaff på varselet sitt, og isbudsjettet dette året bar preg av gleden over tjue grader. Vi kan melde at det er plass til sju is i en treoghalvtåring. Snartsjuåringen orket fire.

Untitled

Vesten Lark er grunnen til at jeg kjøpte Aminonoheftet The Bird collection fra 2010, for den er veldig pen og enkel. I samme hefte er oppskrift på Camomillesjalet (en favoritt!)  og Starlinggenseren (også fin, men garnvalget mitt nupper noe inni granskauen)

Skulle jeg kjøpt oppskriften på nytt, hadde jeg kjøpt Finstickat, den svenske boka til Helga Isager, der alle de nevnte oppskriftene er, samt endel til. Bokomtale her fra tidligere.

Untitled

Oppskriften går bare til 3 år, men jeg brukte tykkere garn og pinner og fikk en grei str 7 år istedet. La til på lengden på rygg og under armer ved behov, og det var det eneste jeg modifiserte.

1 tråd Drops Alpaca og en tråd New Zealand lammeuld fra 123knit strikkes sammen på pinne 3,5 (jeg strikker løst) og jeg skulle gjerne sagt at garnlageret minsket. Men siden jeg i angst for å gå tom for New Zealand lammeuld, bestilte nytt hespe, så er lageret enda en gang i pluss med et helt hespe.

Jeg skulle kanskje ha funnet gråtoner som lå litt mer fra hverandre, siden denne vesten er knallfin i meleringer. Og avhengig av fargevalget, veldig fin til gutt og jente.

Og knappene er fra Bali!

27 kommentarer:

 1. Å, ja! Den er kjempefin :) har både hefte og bok..*host*

  SvarSlett
 2. Kjempe fin vest! Vi får nyte soldagene etterhvert som vi får dem, hvordan sommeren blir vet vi jo ikke. Ha en flott helg!

  SvarSlett
 3. Åååå, den var fin den vesten. Og gutten var kjekk :-) Jeg kjøpte det heftet til Isager som heter amimono + garnkit til kamomille sjalet. Heftet var fint, men jeg fikk ikke med starling genseren dessverre, så kanskje jeg må kjøpe boken du anbefaler :-) Men Isager fortjener tyn for at hun sender med nesten dobbelt så mye garn som man trenger til Camomille sjalet sammen med et hyggelig brev der hun skriver at hvis du får for mye garn så må du gjerne g¨inn på nettstedet hennes og kjøpe noen andre fine mønster. Det vil jeg jo egentlig velge selv, da.....jeg ruger på om andre skal få det tipset via bloggen min.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Pussige greier. Sånt er jo irriterende. Når det er sagt, jeg er veldig glad for at jeg kan kjøpe heftet uten garn hos Isager og Pinnsvin (eller boka hos Adlibris) for da kan jeg bruke fra overfloden hjemme. (Og det er flere hefter som heter Amimono, forresten)

   Slett
  2. Og leste litt kjapt der, dobbelt så mye garn i et garnkit? Det er jo irriterende, all den tid det er dyrt garn (og frakt). Dyrt og deilig, forsåvidt.

   Slett
 4. Den var kjempefin! Sånn skulle minimannen hatt seg, for det er faktisk ganske ofte værmeldingen ikke stemmer.

  SvarSlett
 5. Flott vest til staut kar. Det blir nok dager da den trengs før den har blitt for liten, vil jeg tro.

  SvarSlett
 6. Sju is!? Imponerende. Knallfin vest, kommer nok kaldere dager så det blir bruk for den, ja.

  SvarSlett
 7. Utrolig stilig og lekker ;)

  KOS deg og ha en herlig helg ;)
  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 8. Så flott! Kjekke karer blir enda kjekkere i ullvest :)

  SvarSlett
 9. Kjempe flott vest!! Tipser om godsomull.com de fører bl.a. new zealand lammeuld, samme pris som 123knit og man slipper å tenke på toll ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for tips! De har så mye annet garn hos 123knit som jeg også bruker, så jeg bestiller mye der, men om jeg bare skal ha NZ kan jeg jo prøve et annet sted.

   Slett
 10. Så fin vest! Liker så godt når man kombinerer ulike type strukturer. Knappene er superfine (ja jeg elsker knapper). Herlig 17.mai gutt!

  SvarSlett
 11. Fin vest. Og jeg er glad at minst dere har det varmt og deilig! Vi her nede (Sveits) tenker paa vottene naar vi sykler. I aar. Fordi vanligvis det gaar nok an a bade ute om denne aarstiden!

  SvarSlett
 12. Kjempe flott vest :) Er kjekt med strikketøy som blir brukt MEN er nok mer kjekt med flott vær på 17mai :)

  SvarSlett
 13. Utrolig flott vest da! Vil den fortsatt passe til høsten? :)

  SvarSlett
 14. Det er det verdt! Kan bli mange år til neste varme 17. mai.
  Den fine vesten kan han bruke til høsten:)

  SvarSlett
 15. Vest er best, kan man jo si - kanskje spesielt når det er for varmt til å bruke dem =) Din er i hvert fall helt nydelig.

  Fikk skikkelig hjemlengsel av forrige innlegg, tro hvor mange timer jeg har sittet der og ventet på ferga. Nå blir det nok minst juli før neste gang.

  SvarSlett
 16. Smart!

  Ang Starling - Isager alpaca 1 er en dum ide. Det hænger i alt og man trækker nemt tråde ud.

  SvarSlett
 17. Det ble en kjempefin vest, men jeg skjønner problemet med å kombinere den med varmen. Jeg slet med bunaden i år, og det er slett ikke ofte at jeg føler den er for varm :)
  Imponert over minstemors sju is forresten!

  SvarSlett
 18. Nei, hvem hadde trodd vi skulle få en så varm 17.mai??
  Men så herlig da gitt:)

  Vesten ble knallfin den! Og det gjør seg virkelig med knapper fra Bali;)

  SvarSlett
 19. Ååå - det var en knallfin vest! Jeg er stadig på leting etter fine vester, og dette var en variant jeg virkelig fikk lyst til å prøve meg på!

  SvarSlett
 20. Kjempefin vest på en kjekk gutt! Har også denne på strikkelista mi:-)

  Venter forresten på at Finstickat skal komme på dansk - det ryktes at den kommer til høsten. Er elendig på å strikke på svensk;-)

  SvarSlett
 21. Vesten var flott, men jeg er glad for at den ble for varm likevel:)
  Her var det øs pøs den 17. kaldt og "vestevær".
  Men kaldere dager kommer nok hos dere og en gang så vesten og dens eier kan få vist seg frem!
  Super flotte knapper!

  SvarSlett
 22. Kjempefin vest, og gutt!
  Så stor han er blitt!

  SvarSlett
 23. Fin-fin vest, takk for tipset! Eg er på leiting etter fine guttevestar for tida så dene er bokmerka.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.