9. mai 2013

Monster!

053

Monsterbukser går visst aldri av moten. Jeg strikket monsterbukse til storebror da han var str 2 år, og jommen har den fått kjørt seg. Begge ungene har ristet løs med rumpa og skremt med monstermunn, og buksa er omtrent like fin som nystrikket.

Men nå må jeg innse at en bukse i størrelse to år er for liten for en som over sommeren er FIRE år, om jeg ikke skal late som den er ullcapribukse, eller ignorere det helt til den blir en ullshorts.

044

Å strikke ullbukse i MAI er jo deprimerende når facebook flommer over av utepils og krokus, men vi har nok bruk for den en liten stund til. Og buksa passer jo til høsten og, så jeg blir ikke lei meg om den må ligge i skapet i noen måneder.

042

Treåringen særs fornøyd med lilla striper. Som det meste jeg strikker for tiden, så starter jeg i garnlageret og ser hva jeg har. Ett nøste Smart i dyp lilla og et nøste Mor Aase superwash i lysere lilla ble med, og supplert etterhvert, og kjøpte såklart inn for mye, så jeg sitter igjen med omtrent det jeg hadde av garn. Restegarnforbannelsen. Eller svimmel planlegging.


055

Monsteret skal ha to tenner og dingleøyne, proklamerte eieren.
Hurra! - sa brodøsen, og slapp billig unna.

Dingleøynene er sydd på, og de tåler vask. Så får vi se om de tåler å være i korsryggen, eller om det blir hard medfart. Oppskriften er duBedåres monsterbukser, med Smartgarn og Mor Aase Superwash og 120 masker til en smal str 98. Jeg brukte 3 nøster mørk lilla, en skvett rødt, og litt over et nøste lysere lilla.

Untitled

Smart og Mor Aase Superwash er da mistenkelig like? Samme fargenummer, produsert av Sandnesgarn begge to, og oppgitt løpelengde er 93 meter på Mor Aase og ca 100 meter på Smart. Magebeltet er til og med trykket på samme papirtype.
Det er jo helt vanlig i flere bransjer at produsenter produserer samme vare under ulike merkenavn til forskjellige markeder. Da får de dekket segmentet både i garnbutikken og matbutikken.

Men om det er samme garnet? Vet ikke. Men her har jeg iallefall brukt de i samme bukse. Funket finfint det, og kan gjerne gjøre det omatt.

Flotte magebånd, forresten! Sandnesgarn har oppdatert den grafiske profilen sin, og tommel opp for stilige magebånd! Både på Smart og Mor Aase.

Untitled

Joda, våren er her! Tohjulingen med kurv er funnet frem, og vi gjør veien utrygg. Heia vår!

32 kommentarer:

 1. Herlig lite monster :) Leverte fra meg en slik bukse i helgen og det var stor stas så blir nok fler :)

  SvarSlett
 2. Veldig artig og fin bukse! Skjønner at dette er en slager for barna :-)

  SvarSlett
 3. Kul bukse! Etter at Kvikklunsj-luen er ferdig ("bare" KK Lunsj igjen av maskestingene.. liker egentlig ikke maskesting), så blir det en gutte-monsterbukse til treåringen :)
  Har nettopp blitt ferdig med en Fanavest til en nevø. Vesten ble strikket i Mor Aase turkis og koksgrå. Helt greit garn, og jeg mistenker at den vesten kommer til å varme den kroppen godt :)

  SvarSlett
 4. Så fin monsterbukse! Kjenner virkelig til den restegarnforbannelsen, den er ikke noe særlig...

  SvarSlett
 5. For en supermorsom bukse! Herlig! Slike strikkebukser til ungene er unværlige! Gode plagg, og godt og varmt i rumpen! Likte fargevalget ditt!
  Ha en fin kveld og god helg!

  SvarSlett
 6. Finfin! Hurra for praktisk og stilig:-)

  SvarSlett
 7. Den var fin! Stilige farger til frøkna! Håper likevel våren kjem snart der nord også!!

  SvarSlett
 8. Ai ai, stilig monsterbukse! Og det ekstatiske uttrykket til bukseinnehaversken på flytur er ubetalelig!

  SvarSlett
 9. Moro! Kanskje ikke like artig at forbannelsen slo til igjen, da;)

  SvarSlett
 10. Stilig bukse!! Kule farger. God smak hun har frøken 3 1/2. ;-)

  Jeg har ikke våget meg på monsterbukse enda. Kvir meg litt tim munnen. Det røde feltet her, har du strikket det der man pleier å strikke forhøyning bak? Det er dånn jeg har sett det for meg at det gjøres, men er i tvil om munnen vil bli stor nok da. Eller om den bare blir en litt tykk strek. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det røde feltet er forhøyningsstrikkinga, ja. Jeg var og litt i tvil om det var nok til munn, men synes etterpå at det var absolutt det. Og er du i tvil, se på monsterbuksene på Ravelry, synes alle har store nok munner.

   http://www.ravelry.com/patterns/library/monsterbukse-2/people

   Og om du synes snuinga er vanskelig, så går det an å gå over med en tråd på baksiden etterpå, eller sy tenner akkurat der det er ikke pent. Jeg er god på juksing! Og man står jo sjeldent supernært maskestingene, så det ser penere ut etterhvert, enn akkurat når man syr.

   Slett
 11. Ullbukser er uvurderlige plagg, nyttige både vinter og vår!
  Denne monsterbuksa er kjempefin og så stilig den ble med dingleøyne:) Sånne har jeg ikke sett, de som kan syes på mener jeg, må nok se etter sånne neste gang jeg er i en knappebutikk. Jeg liker ikke maskesting og har derfor ikke laget noen monsterbukse, men med dingleknapper slipper man jo billigere unna - håper bare de ikke er vonde å ha der bak!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun har ikke klagd, og jeg får høre det om det er feil. Tror de sitter høyt nok til at det ikke er et problem, hadde det vært PÅ rumpa, hadde det vært ubehagelig.

   Slett
 12. Kul bukse! Det var jo ikke dumt med dingleøyne. Det skal jeg huske på til neste gang jeg strikker monsterbukse - er ikke helt stødig på brodering akkurat. Den monsterbukseoppskrifta har jeg også forresten brukt mange ganger. Den er fin:-)

  SvarSlett
 13. Kjempefin i de fargene! Kanskje du bare på dra på med en til for å bli kvitt garnet ;) ? God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje en liten barselgave? Tenkt så søtt i knøttestørrelse!

   Slett
 14. Monsterbukse er gøy! Den ble jo veldig fin i lilla, regner med frøkna er fornøyd! Jeg har nettopp strikket monsterbukse til Småen, men jeg har prøvd å redusere litt på et-nøste-av-den-fargen-og-et-nøste-av-den-fargen-lageret, så den har ikke fullt så elegant uttrykk. Og ingen tenner, foreløpig...

  SvarSlett
 15. Knallfine monster, likte veldig godt dingle øynene, passer veldig godt mine broderingsevner :-)

  SvarSlett
 16. Så flott, herlig å se dere hjemme igjen, vi er siste dag i usa nå, imorgen blir det å fly hjem og gjøre klar bunadene, ha en riktig god helg hos dere!

  SvarSlett
 17. Så himla mycket vackra saker du gör! Den grågröna filten tex, åh, underbar!

  Ha det gott!/Blenda

  SvarSlett
 18. Monsterbukser er kule! Maskesting er ikke like kule, så det der var en bra løsning. Fin fargekombo!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fabler om kroklisser til tenner, så slipper man sy tenner og!

   Slett
 19. Det er nok det søteste monsteret jeg har sett på lenge! Monstre kler altså lilla godt :) Fin-fin ullbukse til en stilig jente. Og garnet er veldig likt ja, tror nok det egentlig er det samme, men det kan de ikke fortelle oss for da kjøper alle "billiggarnet" ;)

  SvarSlett
 20. Så lurt med slike øyner!! Hater de stingene ;O

  Hmmmm jo sikkert samme garn, nå skal jeg på rema i morgen å kjøpe lilla mor Aase, jeg planlegger å herme etter deg ;o

  Buksen var knall!!!

  SvarSlett
 21. Så fine! Er vild med første billede ;)

  SvarSlett
 22. Herlig bukse! Og kult bilde det øverste der ja! :)

  SvarSlett
 23. Jeg har akkurat strikket en slik av restegarn, i lilla. Jeg så denne og fikk veldig lyst til å bruke slike øyne. Men hvordan syr du de på?

  SvarSlett
  Svar
  1. disse øynene jeg har er små knapper som har hakk bak til å sy fast i.

   Slett
  2. Kan jeg spørre hvor du fikk tak i de? :)

   Slett
  3. Sorry, det skulle jeg skrevet. Opphørssalg på en bokhandel for noen år siden, så jeg har ikke noen butikk å anbefale. Men det var sammen med utstyr for å lage nisser og dukker.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.