3. februar 2013

Pittelitt fargesplæsj

005

Svart og hvitt sammen med fargesplæsj er moro for tiden, jmfr babylua jeg nettopp sendte avgårde i posten. Så trenden fortsetter, nå på en ettårsvest jeg hadde med som reisestrikketøy i denne uka. Satser på at en liten tass (liten og liten, jeg henger visst etter på barselgavene når mottaker har rundet halvtårsstørrelsen) som bor sørpå synes at vest er fest. Evt at foreldrene hans synes det, siden halvtåringer ikke går i klesskapet selv.

Stripestrikk og 2rett, 2 vrang går på automatikken, monotont nok til å tåle avbrytelser (hysj, hva sier de over høyttaleren nå?) litt zen i all repetisjonen og lite pinner som kan stikke av under flysetet. Perfekt reisestrikk, altså.

Vesten er en variasjon av en strukturstrikket vest som jeg har strikket før, bare at jeg strikket 2 rett 2vrang hele vesten uten forskyvninger og striper istedet for ensfarget. Funker finfint det og!

For å plukke opp det gule temaet nede og få en litt penere halskant, så strikket jeg på icord rundt hele halslinningen. Muuuulig at jeg kunne gjort det litt løsere, men det er ikke kvelningsfare involvert.


006

Gratismønster er det og! Du finner det på dansk her (dansk og norsk strikkespråk er temmelig likt, så ingen fare) og om du vil legge den i køen på Ravelry finner du linken her. 

Icordkanter kan du strikke på enten når maskene ikke er felt av, eller langs kanten etter at maskene er felt. googler du applied icord får du opp flere måter å gjøre det på (og noen greie videoer), jeg startet her med tre masker i gult som jeg strikket, og dyttet de tilbake til andre siden av pinnen uten å snu.
Så strikket jeg to gule masker, plukket opp en maske fra kanten og trakk den løse masken (nummer tre av de gule maskene) over den fra kanten. Dyttet så maskene til andre siden av pinnen, strikket to masker , plukket en fra kanten, trakk den løse over og repeat.

Totalt 65 gram med babyullrester gikk med til str 1 år og pinne 2,5.

25 kommentarer:

 1. Denne blir god for en liten tass! Lettvint å ta på også. Heldigvis er det mange flyselskaper som tillater strikkepinner ombord :)

  SvarSlett
 2. Knallfin. Liker så godt kanter i kontrastfarge :-)

  SvarSlett
 3. Det gjør seg med et lite hint farge Ü Kjempefin vest!

  SvarSlett
 4. Lekker! :D Rett og slett.. hehe..

  SvarSlett
 5. Ååå, den var fin! Så flink du er. Og strikker i racerfart også. Tror jeg begynner på for mye ting samtidig til å gjøre alt ferdig :D

  Søndagsklem fra Olgamors Finurligheter

  SvarSlett
 6. Kjempefin! Det er så stilig med svart / hvitt :)

  SvarSlett
 7. Kjempe fin. Digger de gule detaljene ;)

  SvarSlett
 8. Kjempe stilig og fargevalget ble skikkelig friskt:-)

  SvarSlett
 9. Tøff vest til en liten gutt! Den gule dekorfargen gjorde seg veldig fint i lag med de sorte/hvite stripene! Du er kjempeflink! Varm klem fra Ingrid

  SvarSlett
 10. SÅ fin den var!
  Elsker fargekombinasjonen og stripene, og lar meg nok en gang imponere av strikkehastigheten din....well done!
  Minner meg også på at mine søte små har vokst ifra alle vestene jeg har strikka, og jeg har ikke fylt på lageret...neste prosjekt!?

  Lykke til med lemon curd! Hvis du liker sure smaker (som meg) er nok dette midt i blinken for deg:)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 11. Takk for tips!! Å så kult med ribb i striper, har tenkt at det var fy-fy jeg ;)

  SvarSlett
 12. TOTALT WOW! Jeg elsker gult, elsker sort/hvidt og striber.... tja, de er jo kommet for at blive! Wow for en vest at modtage i barselsgave - selv en sen een af slagsen!

  SvarSlett
 13. Oooo! Den var knallfin! (eller knappfin, som jeg først skrev...) Liker at bebiser kan gå i litt andre farger. Og så måtte jeg le hjertelig av vottefadesen her under! Godt å se at også superstrikkebloggere kan ha dårlige tovedager.

  SvarSlett
 14. Tøff og fin vest! Likte fargesplæsjen din!
  Striper er knall altså!

  SvarSlett
 15. Stilig vest!! Herlige striper og tøff gul kant!
  --klem--

  SvarSlett
 16. Kul vest i herlige farger!

  SvarSlett
 17. Gult er kult og vest er fest. Så klart!

  SvarSlett
 18. Kjempelekker vest, gjorde seg med gul I-cord i halsen. Du kan jo ved et senere tidspunkt strikke farget I-cord også i ermeåpningene om du vil, tror det også vil bli knallstilig :)

  SvarSlett
 19. I'll right away grab your rss feed as I can't find your e-mail subscription hyperlink or
  newsletter service. Do you have any? Kindly allow me know
  so that I may just subscribe. Thanks.
  Also visit my web site :: play games on mobile phone

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.