20. januar 2013

Byttehandel med en sjørøver


080

I sommer var vi innom en vennefamilie sørpå, og jeg fikk gleden av å FÅ en skoleplansje med kryddervekster med i bagasjerommet hjemover. Ingefær, muskat, vanilje og kanel; mmm! Planen er å få levert den til lokal rammemaker for å få satt på trespiler øverst for å rette den ut litt, men det er jo bare januar (host, tiden flyr) så den har ikke kommet opp på kjøkkenveggen ennå.

I bytte tilbød jeg meg å strikke en sjørøvergenser til mellombror Vetle, siden det gjallet i Kaptein sabeltaaaaaann! - da vi var der. Planen i høst har vært å strikke en sjørøvergenser, men så gikk høsten, og inspirasjonen med sjørøvere var heller laber.

Men jeg redder meg unna med at sjørøvere sikkert fryser om kvelden, og da vil ha på seg en ullgenser, og flaks for denne sjørøveren, så har de bordet et skip fra Island som var på feil tid til feil sted (hva skip fra Island gjør i Karibien, må fuglene vite, virkelig feil sted, jeg gjetter på at styrmannen har samme høyre/venstre-trøbbel som meg, og like sta på å ikke skulle spørre etter veien) ...og på det skipet var det islendergensere i fleng. Bare å plukke av mannskapet.

Vi presenterer; sjørøverislender! 


056

Eller den andre fortellingen; jeg hadde lyst til å fortsette mine 13 strikkebøker- i -2013, så jeg fortsatte i Susie Saumanns hefter. Første heftet er All you knit is love (blogget i forrige poster) og oppfølgeren er Knit for your kid, for aldersgruppa 2-6 år.

Jeg falt pladask for islenderen. Grafisk (ok, jeg må innrømme at jeg er på grafiskbølgen) og kul, og unisex.
Altså ble det den, og den strikkes kjapt, siden den strikkes med dobbel tråd tynn ull (sånn ca pinne 4)

Jeg bommet med strikkefastheten, så jeg måtte gå ned en str i maskeantall for å ikke få den for bred (den unge herremann som er mottager er ikke av de bredeste), men da fikk jeg det til å stemme med bredden.
Skulle jeg strikket den på nytt, ville jeg lagt til litt på genserlengden, altså strikket noen omganger til med grått før jeg startet på mønsteret, kanskje like langt som på ermene.077

Modellen som er nærmest i alder (genseren er til en på fire år) ville ikke ta modelloppdrag uten heftige bestikkelser, dermed ble andre i umiddelbar nærhet overfalt. Behold- Hr.Monstermønster!


055

Fornøyd med at det grå garnet fra den grå og gule genseren som ikke ble noe av, ble noe kult istedet. Det mørkegrå garnet er supersoft fra Fandango, brukt i strukturjakka mi. (passende nok inspirert av mammaen til mottager)  Totalt gikk det med 155 gram i dobbelt garn til en str 4 år, men hvor mye av hvert? Tja. Veide ikke nøstene på forhånd, og det var ikke hele nøster.

Og heftet?
9 modeller, noe nytt og noen modeller i større størrelser fra det første heftet. Jeg kan tenke meg å strikke flere fra heftet, men aldersspennet 2-6 er litt knapt, synes jeg . Sikkert fordi jeg har en seksåring, og skulle hatt flere fine til ham :)  Jeg skulle ønske at det var noen modeller til i heftet, for jeg liker designet hennes, og ni modeller er ikke så mange.

Så satser vi på at sjørøveren blir fornøyd!

18 kommentarer:

 1. Fin var den - det er sikkert! :)

  SvarSlett
 2. Denne genseren er noe av det fineste jeg vet -
  står langt oppe på strikkelisten min :O)
  sikkert morsom å strikke også. Håper den gjør suksess
  også hos sjørøvere!

  SvarSlett
 3. Sjørøverislender it is!!!

  Enig med du; skulle gjerne sett enda flere modeller i det heftet!!!

  SvarSlett
 4. Kjempe fin genser :) Har ikke vært så tøff at jeg tørr meg på hvit-svart enda, men så fint det ble!

  SvarSlett
 5. Det var virkelig genseren sin! Dette heftet var nytt for meg, men nå plassert på kjøpeliste. Falt for den rosa kjolen, islenderen og jakken med struktur. Takk for tips nok en gang :)

  SvarSlett
 6. Nydelig genser! Og der kom det enda ei strikkebok på ønskelista. Har en liten mistanke om at dn lista aldri kommer til å bli helt tom. Men takk for tips, alle oppskriftene i boka frista veldig! Veldig glad for at det finnes tantebarn å produsere til :)

  SvarSlett
 7. Stilig! Den tror jeg blir midt i blinken for en sjørøver!

  Helgeklem

  SvarSlett
 8. Knallfin, rett og slett. Klassisk, kul - og jeg noterer nok en gang at jeg må få fingeren ut og tørre mer mønsterstrikk :)

  SvarSlett
 9. Fin!! Denne er i strikkekøen min - skal huske på å strikke den litt lengre når jeg begynner på den:-)

  SvarSlett
 10. I love te contrast colours . And the pics are lovely.

  SvarSlett
 11. Så flott genser! Stilig at mønsteret ble så fint i fellingen også!
  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 12. Ser ut til å vere ein bra byttehandel for alle partar! Genseren er knallfin og plansjen virkelig flott. Eg er veldig svak for botaniske illustrasjonar av ymse slag, får håpe du får din på veggen snart då!

  SvarSlett
 13. Det var en utrolig fin genser. Fargekombinasjonen passet så godt til mønsteret synes jeg. Må sjekke ut dette heftet jeg også.

  SvarSlett
 14. Islandske pirater... Vikinger? Hø, og så ved man da, hvordan man skal få vist en barnetrøje, når børnene er utilbens (kan virkelig godt lide hr. Monstermønsters håndudtryk).
  Lækker lille trøje, og jeg er helt enig. De hæfter er lidt tynde, men meget gode!

  SvarSlett
 15. Den genseren står i køen min også. Fin blei den!

  SvarSlett
 16. Den lille sjørøveren blei kjempefornøyd! Og mammaen (som tilfeldigvis også er Islands-fan) også :-) Synes det var et genialt bytte mot en plansje som veggene våre uansett ikke hadde plass til. Takk igjen!

  Sjørøvermammaen

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.