12. desember 2012

Inne i et rush

010

Å gå tom for garn er krise. Aiai! (Ingen fare hjemme, riktignok)
Særlig når man er på besøk, og må oppsøke nærmeste landhandel for å finne noe strikkebrukbart. Flaks for meg har flere og flere matbutikker skjønt at garn er like essensielt som brød og melk, så et lite utvalg av ymse garn hadde de plass til i et hjørne.

Valget falt på Frøya sokkegarn, muligens oppkalt etter Frøya på en dag hun sto opp og sminket seg i mørket. Med husmaling. Og siden det var ett nøste igjen, og kun yngste har nå føtter som ikke krever mer enn ett sokkegarnnøste, så ble hun mottager. Og varm på tærne blir hun, selv om jeg bommet ørlite med øyemålet når jeg skulle spe på med litt Sisu på toppen for å få sokkene litt lenger oppover ankelen.

Det er deilig å ha knekket sokkekoden. Før var sokkestrikk fysj og æsj og kjedelig, men hjemmestrikka sokker er det ullplagget jeg bruker desidert mest. Og da er hjemmestrikka bedre enn butikkstrikka. Og nå klarer jeg strikke dem etter minnet, siden jeg bruker tåoppoppskriften her som basis og måler underveis.

009

Et lite sokkerush ble det.

Først et par som julekalendergave på jobben, helt til jeg innså at de var så brede at de var herrestørrelse.Så mye for øyemål. Jeg tror den laseroperasjonen jeg har tenkt å ta på nyåret bør fremskyndes, gitt. Herrestørrelse i kalendergave er litt bortkastet på kvinnedominert arbeidsplass.

Herrestørrelsen ble forlenget og strikket ferdig, rekke opp er kjedelig. Og så donert til svigerfar som har stått og frosset i kjelleren mens han innredet kjellerrom og byttet vindu og bygget bad. Alt det for et par sokker. (Ok, vi sa takk også)

Damestørrelsen ble omsider ferdig etter å ha måttet en tur innom matbutikken igjen for å fylle på med garn. Spar her har fått inn Vikinggarn, og jeg tafset på Raggen, som var særs mykt. 70/30 med ull og nylon, så jeg gjetter på slitesterkt, men er litt usikker på nuppingen siden det er veldig mykt. Men jeg tror jommen jeg vil ha et par selv også, så mykt var det.

Før bildetaking og gjemt i julekalenderkassa; oppblinget med sølvbånd rundt magen, sånn at de ikke skulle se så trauste ut.


008

Ny vinkel på bildet avslører hvor desperat man er etter hvite bakgrunner og skarpt lys vinterstid.

Mørketid; bli ferdig snart! Hilsen bloggbildene og pendleren.

9 kommentarer:

 1. Hei! Kjenner meg igjen, uten garn i huset kan man bli litt sprø!! Herlig med sokker!! Digger faktisk bakgrunnen på de siste bildene ja, hihihi!! God ide!! =)=)
  Ha en fin 12.12.12!!

  SvarSlett
 2. En ting er sikkert, sokker får man ALDRI nok av !

  Takk for link til en tåopp mønster,artig med en ny metode å strikke på.
  Og ja, her strikker man også sokker..an mass :))

  Ha ei forts fin førjulsdag :)

  SvarSlett
 3. Wow, imponert alt du får tid til nå midt i julestria, ;-) Ha en fortsatt fin uke hos dere!

  SvarSlett
 4. Sokker er alltid kjekt! De grå så veldig deilige ut, heldige de som får dem i pakkekalenderen. Min jobb har ikke slik førjulsmoro dessverre, men hadde vi hatt skulle jeg nok bidratt med noe ullent.

  SvarSlett
 5. Strikkede sokker er jo bare best! Skulle ønske jeg hadde ånda til å strikke par-på-par-på-par!:)

  SvarSlett
 6. Fnis! Kunne det være en idé å investere i en hvit duk?
  Jeg vurderer det selv - bruker ikke duker, men innser at det hadde vært lurt som fotobakgrunn.

  Og sokker er en flott gave, selv om de er herrestørrelse, flytebrygger i størrelse 46. De blir så godt mottatt!

  SvarSlett
 7. ååååå du er festlig! Imponert over heimestrikka sokkar i kalenderen på jobben!

  SvarSlett
 8. Fin fotobakgrunn! Har lagt merke til at det er flere som tar bilder på badet nå midt på vinteren - der er det gjerne godt lys og hvite bakgrunner. Tror sannelig dere har helt ny do også, er det svigerfardoen?

  Her strikkes også sokker på spreng. Det er alltid noen som kommer i siste lita og ønsker seg sokker til jul. Enda jeg har sagt 1000 GANGER at juleønsker må meldes inn senest 1. desember. Men neida. Koselig at noen vil ha sokker da - det går gjerne en grense ved sånn 18 åt ca, da begynner barn & tantebarn å ønske seg sokker av egen fri vilje.

  Ha en fortsatt fin førjulstid!

  SvarSlett
 9. Ja, og så var sokkene fine, naturligvis - alt du strikker er jo fint!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.