9. desember 2012

Er du gaaal?

038

Restevotter til datteren står på øverst på menyen.
Tydeligvis en populær rett, siden det støtt og stadig må serveres på nytt.
Det er singeltreff i ullskuffen hennes, iallefall fire votter har hengt opp etterlystplakat etter sin nærmeste allierte.

Jeg fant frem restene av mitt favorittvottegarn Peruvian Highland wool, og startet friskt med knallrosa og lilla. Det blå nøstet ble med for å kunne få nok garn til at hele hånda skulle få være varm, men ble plukket resolutt bort av datteren da hun oppdaget hvilke ugjerninger jeg var i ferd med å begå.

-Er du gaaaaal, mamma! Rosa og lilla er fin, men ikke den blå.

Sterke meninger om fargevalg har begynt å gjøre seg gjeldende. Så nytt garn er på vei fra Danmark. Påfyll av yndlingsvottegarn trengs allikevel, og jeg har flere fargekandiater på vei, hva med Kumquatorange? Eller Fuksia? Eller melert grå? (Joda, pink er med i pakken, sånn for sikkerhets skyld. Vottene trengs å bli ferdige, tross fargediskusjoner.)

18 kommentarer:

 1. Du lever farlig, skjønner jeg? =))
  Man må bare skynde seg og svi av crazyfarger mens barna er små nok... Og snike innimellom når verste rosafasen herjer..
  Nytt garn da, yei :D

  SvarSlett
 2. Hi hi, kjekt når de får egne meninger ja. Og så blått til jentevotter da - FOR en ide! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt hun ikke er helt konsekvent på blå-nekt, for det meste av arveullundertøyet hennes er blått og rødt.

   Slett
 3. Haha, der var det ikke prutningsmonn nei ;O)
  Like greit å bestille litt mer garn.... det var vel ikke
  mor imot kanskje heller, hehe....
  men man har jo en viss ide om å bruke opp litt rester, men så gikk det ikke helt denne gangen :O)
  Spennende med pakke i posten da!

  SvarSlett
 4. Been there, tried that :-)
  Like galt motsatt vei, også!!

  SvarSlett
 5. Herlig bestemt ung dame!! :-)

  SvarSlett
 6. he he, bestemt dame, den kumquatorange kan du forresten se på bloggen min om du trykker deg fram til bloggen min,den blir til en alldeles deilig mikkelue i denne stund :-) Ha en fortsatt god søndag :-)

  SvarSlett
 7. Har funnet deg via komadyret og syns du har en kjekk blogg:-) har du oppskrift på disse vantene?
  Stikk gjerne innom min blogg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anne på landet har en standardoppskrift som jeg tester ut, link her http://asalmanakk.blogspot.no/2012/11/det-enkleste-er-ofte-det-beste-votter.html

   Slett
  2. Høres bra ut, Merete, jeg vil gjerne ha tilbakemelding på barnestørrelsene! Strikket en blanding av de to barnestørrelsene til min nevø på fem, og han ble visst fornøyd. Har ikke så mye erfaring med barnestørrelsene utover det. Gi meg gjerne beskjed om du har forbedringer!

   Slett
 8. Ak ja de unge damer har bestemte meninger om farverne (been there, done that). Guld og sølvgarn kunne være en mulighed for at gøre blå accepteret? Ny trend: forskellige vanter ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gull er faktisk på vei! Hihi! Hold utkikk i desember:)

   Slett
 9. Oi, oi, oi den fasen kom litt før jeg klarte å forutse... jeg har forbeholdt meg retten til å strikke søte vester og kjoler i blått (datteren har såpass lite hår at det er greit blåklærne har ett klart feminint snitt:)) Hun har såvidt passert sitt første år og har nå jevnlig nektet å gå i annen jakke enn... ja rosa!!! Og jeg som trodde jeg iallefall hadde tiden frem til hun diskuterte verbalt!!! Bestemte damer må vel imøtekommes for at ullen skal bli brukt?? Lys lilla har også gått igjennom sensuren... votter - favorittplagget vel og merke - og ja, hun har et rosa par også:)

  Gleder meg til å se gullstrikk!!!

  Fortsatt god adventstid!! :)

  SvarSlett
 10. I anledning flytting og oppussing av rom var jeg overlykkelig over å " selge" farge komboen lilla og turkis til min da 7 årige datter. Eller rettere sagt " lilla og KURTIS " som hun da sa.Hun adopterte de fargene faktisk.
  Det var kanskje litt slemt av meg.
  Ingrid M ( rav)

  SvarSlett
 11. He he, ja, det er ikke alle farger som blir akseptert. Spørs om oransje blir den helt store hiten i den leiren også?

  SvarSlett
 12. Utrolig hvor bestemt de kan være på farger, og tidlig også!
  Godt det går an å bestille påfyll da Ü
  Må sjekke ut det garnet nå når jeg er i Danmark. Tror jeg var borti en butikk som selger garnet. Alltid fint å kunne dra og se på, og ikke minst kjenne på!

  SvarSlett
 13. Det må jeg si - tenk at antirosa-Merete har en lillarosa datter ;)

  SvarSlett
 14. Datteren min godtok kun lilla og rosa lenge - fram til hun var 7 vil jeg tro. Ikke engang oransje kunne passere. Etter det overtok turkis, men nå i en alder av 13 er det kun svart som gjelder. Gid jeg kunne ha tryllet fram den rosalilla alderen igjen :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.