17. juli 2012

Lakris og bringebær

IMG_8254

Jeg har sett diskusjoner om man trenger å vaske strikketøyet før man gir bort resultatet, og jeg har vel landet på at mine strikketøy stort sett trenger en vask før bruk, ikke på grunn av at det blir finere og jevnere, men fordi det strikkes overalt. Hvem vil ha sand og skjell i sokkene sine?

IMG_8302

Brit fra GrenDesign hadde et glitrende innlegg om den klassiske sokk, den der som er så enkel at du lurer på om det er noe vits i å blogge den, siden den ikke har noen fancyschmansy fletterier over hele sokken eller har sokkegarn håndfarget av blinde munker fra Himalaya. Jeg kaster meg med i folkemengden som også hyller de enkle sokkene, jovisst er det muligens ikke fryktelig avansert strikk, men de er høyt elsket i bruk.

Disse er i vellagret Sisu, garn som egentlig skulle brukes til en ullbukse og en jakke, men som jeg fikk helt noia av å strikke med. Pussig nok syntes jeg ikke at det knirket nå, mulig det hadde noe med at jeg brukte metallpinner? Eller ikke hørte etter?

Hælen er en etterpåhæl etter oppskrift fra Stickamera.se, en enkel hæl som er perfekt til restegarnsstrikk eller ferieturstrikk, siden du kan ordne det når du får tid. Og i hvilken farge du vil.  Kan brukes til sokker som er strikket fra tåa og opp, eller fra oppe til tåa.

Memo til neste sokkestrikk: disse er tå opp, økt fra 16 (jepp, har lange pianotær) til 56 masker. Pinne 2,5 og koksgrå og gammelrosa Sisu. 65 gram.

25 kommentarer:

 1. Enkle sokker er en vinner her i huset! Både til små og store!
  Kule farver og perfekt feriestrikk :)
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 2. Så fine farger de sokkene fikk :)

  SvarSlett
 3. Pianotær, haha! Spiller du mye med dem?

  Oerfekt blogginnlegg for meg akkurat nå, skal akkurat til å legge opp til bilstrikketøy, som må tåle både lange kjedelige strekninger, flott natur, ferjeventing (vi treffer aldri akkurat...) og vestlandssvinger... Takk for maskeantall! Jeg stoler på deg! (0:

  SvarSlett
 4. Enkelt er ofte vel så bra, og særlig på ferie. Da er det ikke alltid mulig å konsentrere seg om noe komplisert.

  Og pianotær, ja. Fnis. Jeg har også sånne.

  SvarSlett
 5. Fine sokker!!
  Og takk for tips, ang hæl...

  Ha en fin dag!
  Klem Mona :-)

  SvarSlett
 6. Morsomt at du nevnte pianotær.... :) hehe.... Det har nemlig eg og. Og får høyra det titt og ofta! :)

  Tjukke sokkar er alltid kjekt å ha, eg blir ofta bare ferdige med den første.... :(

  SvarSlett
 7. lakridstæer ;)
  De er fine de sokker og så absolut blogværdige! Længe leve hjemmestrikkede sokker! Hvad enten de er med krummelurer eller helt enkle.

  SvarSlett
 8. Veldig flott med stripesokker. Elsker restegarnsokker også jeg, og enkel strikk som kan strikkes overalt uten å tenke er alltid et must å ha i veska uansett hvor man er. Fortsatt god sommerstrikk:-)

  SvarSlett
 9. Herlige sokker! Engelsk konfekt! Takk for tips!
  Og fortsatt god sommer ☼

  SvarSlett
 10. Hehe. Godt å høre at flere har litt lange tær. :)

  SvarSlett
 11. Jeg strikker også Sisu-sokker for tiden og slutter meg til hyllesten av Den Enkle Sokk (Plain Vanilla, som amerikanerne kaller den). Eneste forskjell er at jeg foretrekker ribbestrikk og kiler, for da sitter sokken bedre på foten. Som smurt, faktisk.

  Sisu må strikkes på metallpinner, helt enig. Og det er det sokkegarnet jeg har best erfaring med. De eldste Sisu-sokkene mine er minst ti år gamle, og velbrukt. Siden har det gått litt opp og ned med kvaliteten, jeg antar Sandnes har produsert på forskjellige steder, men jevnt over er det det mest slitesterke garnet. Så får det ikke hjelpe at det kjennes litt syntetisk - det er jo forsterket, som sokkegarn må være, syns jeg.

  Og striper er gøy!
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 12. Imponerende mange som melder seg med pianotær! Jeg går rundt og tror jeg er av de få, men her er vi overrepresentert! Flere som har sandalskrekk?

  SvarSlett
 13. Jeg ble kurert for den skrekken etter at ei venninne av min mor lo av mine lange, klubbeformede stortær. Jeg tenkte snurt at hun sannelig ikke hadde så mye finere tær selv, og etter å ha kikket litt på andres, er jeg slett ikke så misfornøyde med mine. Det fins langt verre feil på tær enn at de er litt lange. ;)

  SvarSlett
 14. Det enkle er ofte det beste! Sandalskrekk har jeg ikke, men det å finne sandaler som passer en kort, men bred fot er en annen sak, hehe.

  SvarSlett
 15. Lett å se at du ikke trenger å skylle opp ferdige ting, så jevnt og fint som du strikker! Jeg får hjørner både med strømpepinner og loop, men jeg har iallefall helt ordinære tær, hehe...

  SvarSlett
 16. Rålekre! Elsker fargene :-) Jeg blir faktisk litt stresset av alle de kompliserte sokkene der ute... Striper er nok det mest kompliserte jeg begir meg ut på ja :)

  Klem og fortsatt god sommer!

  PS - Takk for link til etterpåhæl, så utrolig smart!

  SvarSlett
 17. Jeg er en stor tilhenger av de enkle sokker - og tror jammen meg jeg også skal blogge mine :) For øvrig lekre farger - og lekre bilder. Sisu er ikke så verst. Strikker genser i Sisu nå - og er spent på resultatet....

  SvarSlett
 18. Mottakere av strikk skal nok være glad for at de ikke vet alle steder strikketøyet allerede har vært;) Det meste ordnes jo med en vask i så måte, og det er nok beste argumentet for å vaske før overlevering ja!

  Enkle sokker skaper minst plunder for lange turer i sko (ingen ujenvheter...) Spesielt tynn strikka:) Varme og gode!

  SvarSlett
 19. Haha - lo grundigt over de himalayanske munke... :) Rigtigt fine sokker!

  SvarSlett
 20. Det enkleste er det beste, velbrukt slagord, men hvorfor skal sokker ha så intrikate mønster? ;-) ha en fin ferie videre hos deg!

  SvarSlett
 21. Håndfarget av blinde munker i Himalaya, jeg ler så jeg griner! Veldig "to the point"! :D

  SvarSlett
 22. Finfine farger! Jeg kan ikke fordra vanskelige sokkemønstre, man må da ha råd å bruke sokkene;) og sisu? Det knirker!

  SvarSlett
 23. Herlige sokker, digger fargene:-)

  Det enkle er ofte det beste mener nå jeg - også på sokkefronten!!

  SvarSlett
 24. Herlig!!!

  Men hvor plasserer du "skjøten", du vet..der du skifter farge.

  SvarSlett
  Svar
  1. På siden av sokken. Jeg kunne lagt den på undersiden, men siden det er så tynne sokker, så blir det lite skjøt.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.