5. juli 2012

FROG

011

Noen ideer er bedre på papiret enn på pinnene. Planen var å strikke en jakke i restene av vimpelgenseren, siden det tross alt var seks nøster med restegarn igjen. Regnbuetemaet var jo kjekt å følge opp, siden jakka var påtenkt søsteren til han som fikk vimpelgenseren, og de da kunne matche bittelitt, og brede striper er jo in i år.

Det jeg ikke helt hadde tenkt på at det ble VELDIG MYE AV HVER FARGE, de ropte og skrek. Jeg ble litt sliten i øynene av strikketøyet, og når du helst vil se en annen vei enn der du strikker, så er jeg usikker på om jakka har en fremtid. Eller om den i det hele tatt blir ferdig.

Her er det opprekkstid. Eller frogging som det heter på amerikansk strikkespråk, siden frosker der sier "rip it, rip it /(ribbit, ribbit)".

Hvor langt kommer du på et strikketøy før du bestemmer deg om det har livets rett? 

24 kommentarer:

 1. Men farverne og striberne er SÅ skønne!! Jeg tænker at den lille frø siger: strik strik :-D

  SvarSlett
 2. Jeg synes den ser fin ut, jeg. Liker farger, og gjerne mye av dem. Jeg kommer dessverre ofte litt for langt før jeg skjønner at det ikke funker. Er det i tillegg loddent garn blir det ikke engang frosking. Huff, ja.

  SvarSlett
 3. Ah, så kjedelig! Men bedre å rekke opp enn å kaste bort tida og garnet på noe du ikke blir fornøyd med.
  Jeg nevnte en kjole i innlegget ditt om sommerstrikk - den er nå tilbake på nøstene. Hadde kommet halvveis, men fargene ble ikke bra. Jeg kan rekke opp når som helst egentlig, særlig når garnet har verdi for meg.

  Ha en fin dag!

  PS: Jeg har linka til deg i mitt siste blogginnlegg:)

  SvarSlett
 4. Jeg er en racer på å rekke opp. Kommer gjerne halvveis før jeg hiver det i veggen og rekker opp. Ufortrødent. Og så har jeg begynt å bruke den nøste-snelle-tingelingen når jeg rekker opp. Den snurrer opp de vakreste nøster i rasende tempo mens jeg bare holder i strikketøyet.

  Vips - så kan jeg begynne på noe nytt igjen :-)

  SvarSlett
 5. Dersom tvilen slår meg mer enn to ganger rekker jeg opp. Tror jeg sanser ganske raskt om strikketøyet har livets rett :) Bedre å bruke garnet på noe som helt sikkert blir brukt.

  SvarSlett
 6. Så surt! Eg hatar å rekke opp med stor H! Det er det verste eg veit, så eg unngår det så langt det er mogleg :P har heldigvis sluppet forholdsvis greit unna så langt, ingen kjempeprosjekter så eg har måtta rekke opp heldigvis.

  SvarSlett
 7. Hva, skal du rekke opp den som ser så morsom ut? Og dessuten matcher med bukser og skjørt i "alle" fargevarianter? Nei, strikk videre, mamma

  SvarSlett
 8. Synes den blir veldig fin og med flott fargekombinasjon. Jeg rekker opp når jeg innser at det ikke blir fint, at jeg ikke kommer til å bruke det eller at jeg ikke liker strikketøyet generelt. Noe med den erkjennelsen...

  SvarSlett
 9. Kjedelig å rekke opp da. Jeg har blitt flinkere til å rekke opp tidligere i strikkeforløpet. Akkurat nå har jeg lagt opp til en Rosettjakke inspirert av en viss Murf. Jeg blir ikke fornøyd med økningene mine nederst på ermet så den skal rekkes opp noen cm. Jeg har funnet ut at det er bedre å rekke opp og bli helt fornøyd etterpå enn å strikke en jakke med noe man synes kunne vært annerledes. Gleder meg forresten til å se hva det blir av regnbuegarnet ditt til slutt.

  SvarSlett
 10. Jeg hater å rekke opp. Da gir jeg det til mormor, så rekker hun opp og strikker opp igjen;)
  Men genseren var jo kjempekul!

  SvarSlett
 11. Jeg syns og genseren ser flott ut.
  Det er vondt å rekke opp,men det gjør godt etterpå har jeg funnet ut.Og et sunnhetstegn at man avogtil gjør det.

  Man ser ikke spor av det som ble feil når man strikker på ny heller , og det er en egenskap andre resirkuleringer ikke har.

  Egentlig hadde vært fint om det var slik med andre ting her i livet også , hvis man gjorde noe feil, kunne man skru tiden tilbake og gjøre et nytt forsøk og man slapp se at man hadde prøvd før.

  Ingrid M ( Rav)

  SvarSlett
 12. Ha ha visste ikke at det var DERFOR det het frogging! Morsomt :D
  Jeg har problemer med å innse sannheten med mislykkede prosjekter. Enten strikker jeg ufortrødent videre og ender opp med noe jeg ALDRI bruker, eller så havner det som et WIP i kurven, og kommer lenger og lenger ned, helt til jeg tilfeldigvis finner det et halvt år etter. Da kan det hende jeg har fått det nok på avstand til at jeg faktisk klarer å froske det. Ellers blir det liggende en stund til. Pytt pytt, det er alltids nok av ting å strikke på.

  SvarSlett
  Svar
  1. ps. Synes ellers fargene i jakka var kjempefine, som en sa over her, passer til alt!

   Slett
 13. Å du som var kommet så langt! Opprekking kommer laaaangt ned på lista mi, vil helst ikke gjøre det, så prøver å la vær. Den genseren du strikker (strikka? Om du allerede har rekket opp, mener jeg) tror jeg er en sånn type genser som man er svææært usikker på når den nesten halvveis, men som, når ferdig, lyser mot deg og du tenker at den faktisk ble fin! Fargene kommer ofte til sin rett når proposisjonene på genseren er der.. halvparten av en bol har sikkert bare halvparten av fargene du hadde tenkt deg også:) Jeg tror den genseren hadde blitt knalltøff!

  :)

  SvarSlett
 14. Sjarmerende 70-tallsus over denne :O)
  syns den ser litt fin ut altså....
  Meeeen har man fått en tanke om at man ikke liker det man strikker, så er det bare å rekke opp syns jeg. Sjelden man klarer å komme over den følelsen er min erfaring.

  Morsomt med nytt uttrykk, frogging, på noe av det kjedeligste som finnes, opprekking av en jobb man har gjort!

  SvarSlett
 15. Jeg rekker opp med gråten i halsen, dersom jeg MÅ til med det..
  Men det er jo like greit å bare gjøre det, dersom man har fått en følelse av at man ikke kommer til å like det? :P

  Her blir mine slike ting liggende som UFOer..
  -ja, ting jeg liker blir ofte også liggende.. *kremt*

  SvarSlett
 16. Ikke rekk opp! Genseren er kjempekul til barn. Spreke glade farger. Blir jo helt super til dongeribukser og dongeriskjørt. Og fargene matcher jo ellers alt som er ensfarget.
  Har et liknenede regntøy til ene ungen, og alle som er innom vil låne det. (Foreldrene er litt mer skeprisk hehe)

  Jeg liker ikke å rekke opp, så jeg legger det gjerne vekk, og når jeg finner det igjen hender det at jeg liker det likevel eller har funnet en vri på det.

  God helg videre:)

  SvarSlett
 17. Ikke morsomt å rekke opp, men jeg gjør heller det enn å sitte med et strikkeplagg ingen vil ha! =) Lykke til med avgjørelsen!
  Ha ei fin helg. =D

  SvarSlett
 18. Når jeg begynner å tvile på om jeg liker strikkeplagget, har det som regel ikke livets rett, eller om størrelsen er feil selvfølgelig. Det tar ofte litt tid før den erkjennelsen kommer.

  Jeg likte jakken jeg også. Fine sommerfarger. :)

  SvarSlett
 19. Digger fargene! Jeg er over middels glad i sterke farger og må ta meg sammen slik at jeg innimellom strikker noe som er litt dust og rolig ;) Jeg synes jo grått og brunt er superfint, men av en eller annen grunn ender jeg opp med mange og sterke farger :) Når det gjelder frogging; jeg strikker Pilespids i Safran nå og vurderer å bare kaste hele skiten! Blir liksom aldri helt fortrolig med bomullsstrikk og oppskrifta på Driftwood ligger og roper i det fjerne!

  SvarSlett
 20. Men herrejemini, den er jo Nyyyyyydelig så langt! Beklager liten hjelp, men jeg hadde ikke rukket den opp!:)
  Hadde bare kastet meg over den og strikket den til dattera mi:)!!! Håper ikke du rekker den opp.....nydeligste jeg har sett på lenge....

  SvarSlett
 21. Syns fargene var fine jeg! freshe farger til barn:)
  Men om man først har en bismak på det man strikker, er det litt umotiverende å fullføre..

  Har forresten latt meg inspirere av deg og kjøpt meg to nøster kauni i regnbuefarger. Så får vi se hva det blir av de:)

  Ha en fin sommer:)

  SvarSlett
 22. Åååååå- det er superkjedelig å rekke opp (litt morsommere kanskje, når det heter frogging?), men jeg har kommet til at jeg nok gjør det alt for sjelden. Hvis jeg får en følelse av at noe kanskje ikke kommer til å bli så mye brukt, så stemmer den følelsen stort sett ALLTID.
  Jeg har en klar tanke om å rekke opp oftere, -du har sikkert gjort et riktig valg :-)

  SvarSlett
 23. Hvis jeg trævler op, sker det ret ofte meget hurtigt. Det er som om strikketøjet fortæller mig, at noget er helt galt.
  Men, der går ofte noget tid, hvor det ligger gemt (og glemt) i strikkekurven før jeg får taget mig sammen til at trævle op.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.