18. juli 2012

Fandango fikk besøk

IMG_8177

Vi har vært i Legoland (kan fremdeles anbefales som feriemål) og jeg fikk sneket inn et garnbesøk på Danmarksturen. Jeg har innsett at jeg trenger en Danmarkstur som har med meg selv og en tom koffert (og ikke noen som spør om det er nok med å besøke en strikkebutikk, selv om forståelsen er stor på hjemmebane om at garn er et av livets nødvendigheter) , siden jeg er storfan av danske strikkebutikker og danske designere, men det var altså Legoland som var målet denne gangen.

Vi kjørte feil fra Legoland, og kjørte mot vest istedet for øst (hei folk fra Herning! Fin by, tror vi) , og gikk da glipp av en time i Aarhus, noe som gav kort tid i strikkebutikker, men sikkert var sunt for bankkortet mitt. Siden jeg var kartleser, var det vel underbevisstheten som hjalp til.

Da fikk jeg altså kun stukket innom en garnbutikk, Fandango i Aarhus, og Sys Fredens selv stod i butikken og tok oss godt imot. Jeg fikk rusle rundt og nikose meg, mens seksåringen fikk låne Ipaden hennes og spille spill. Service!
150


Jeg falt pladask for veggen med tynt ullgarn, en hel vegg med spoler av Supersoft. Så det var litt vanskelig å begrense seg... Dessverre ingen bilder av butikken pga tidsnød. Stort utvalg av garn, og lekkert presentert. En godtebutikk for garnelskere!

Så jeg kjøpte med litt Malabrigo sock i lilla, og 400 gram grått supersoft til en kjole (tror jeg) og litt garnpakker i Supersoft med farger som matcher hverandre. Jeg er og blir en stripestrikker. Og hun slang med en omgangsteller som takk for besøket.

Konklusjon; kan trygt anbefales. (Og nei, jeg har ikke blitt bestukket av Sys Fredens for god omtale. Sånn sett bort fra omgangstelleren. Jeg ble så ivrig at jeg ikke rakk å skryte av at hun hade besøk av en blogger, (montro om det rangerer som F-kjendis?))

Og på motorveien hjem fant vi Kreativ Strik i hyllene, med Monstermønster som anbefalt blogg. Stor stas å lese om seg selv i Danmark. Det er dejligt!


14 kommentarer:

 1. Full forståelse!!! Både for feilkjøring (kartlesing i Danmark er ikke for amatører) - og herlige, uunnværlige garnforretninger!!
  God strikk!

  SvarSlett
 2. Så må du jo bruge de sparede penge på en GPS...:-) Fandango er et dejligt sted og du har da fået noget lækkert garn.
  Spørgsmål: Jeg er ved at strikke Starling af Helga Isager og er noget bekymret for at jeg havde flere masker på forstykket end på bagstykket efter delingen til ærmer og krop (omkring 10 tror jeg). Havde du også det eller fik du lige mange for og bag? Opskriften siger nemlig ingenting....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker ikke helt. Men muilgens kan det stemme, siden det økes mer der enn bak.

   Slett
  2. Jeg laget et økeskjema der jeg tegnet inn når jeg skulle øke, men har dessverre kastet skjemaet etter ferdig genser. Kanskje du kan tegne en skisse og telle på den?

   Slett
 3. Herlige bilder, både av snuppa og nygarnet ditt!
  Ser veldig spennende ut :O)Nydelige rosafarger - og grått er jo alltid en vinner. Kan tenke meg hvor vanskelig det var å velge og å begrense seg!! Men stas med nytt garn, ny butikk og møte med Sys Fredens kan jeg tro.
  Malabrigo strikker jeg nå på for første gang, deilig kvalitet! tynt, tynt...men blir vel fint da.

  SvarSlett
 4. Ønske meg ein skikkelige garntur til Danmark eg og.... :) Hørtes ut som ein drøm!

  Eg abonnere på Kreativ Strik, og las om deg der! Det var litt sånn "hu der kjenne eg jo"-følelse.... hehe...

  Blir spennanande å sjå ka du greie å trylla ut av garnet! :)

  SvarSlett
 5. Tak for svar - jeg tror bare jeg tager chancen og strikker derudaf. Måtte også lave et skema for at holde styr på hvor der skulle tages ud og da maskeantallet på ærmerne passede kan det ikke være helt galt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Oppskriften kunne vel vært litt mer detaljert på akkurat det punktet. Den strør ikke om seg med lass på lass med informasjon :) Men passformen oppleves som bra på den måten.

   Slett
 6. Hei og takk for en super strikkeblogg! Hvis du har flere tips på garnbutikker som har riktig godt garn å strikke med (i f.eks. Danmark) så lag et blogg-kapitel om det! Sånne tips er gull verdt når en skal på ferie (og vi skal til Legoland om kun få dager :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Danmarkstips om garn er det masse av i kommentarfeltet til innlegget i juni om lego til sønn, garn til mor

   Slett
 7. Takk for tips! Skal en tur til Århus neste uke og da ble det visst en tur innom Fandango ;)

  SvarSlett
 8. Du trenger en tur til København, yo.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.