11. mars 2012

Barselgave- str to år.

029

Jeg har en ladd DYMO- og er ikke redd for å bruke den!

(Har en mistanke om at DYMO har hatt et oppsving i salget av sine gamle etikettskrivere etter at alle interiørbloggerne gikk amok for dem for en stund siden, når selv en interiørnoob har skaffet seg en...)

Jeg er inne i en barselgavebølge for tiden, og bølgen blir større og større, siden jeg på FLERE av gavene har gjort feilvurderinger på strikkefasthet, og er derfor veldig i forkant på ett-toårsbursdagsgaver. Ideen med barselgaver er å strikke noe som passer i løpet av foreldrepermisjonen, noe babytøy. Så babytøybølgen vokser og vokser, siden jeg nå trenger flere småplagg istedet for de store plaggene jeg har laget.

kragejakke nøstebarn

Restegarnsforbannelsen slo også til, siden jeg ville bruke restegarnet fra Skovturkjolen min, og tenkte at 150 gram ville holde i massevis til en liten jakke i str 1 år. 150 gram senere manglet fremdeles bærestykket, så jeg byttet til meg et nøste til. Da hadde jeg allerede en mistanke om at den ikke lenger funket som barselgave, og motivasjonen sank for å bli ferdig. Men det er uansett greiere med en jakke i str 2 år som er ferdig og kan gis i bursdagspresang, enn en nesten ferdig jakke som bare ligger i kurven. Og jeg har en mistanke om at modellen er ganske vid på barnestørrelsen, men Nøstebarn er sparsomme med opplysninger på oppskriftene sine. (Strikkefasthet og bredde har en tendens til å falle ut i boka)

Planen var et broderi på baksiden tilpasset mottager, men siden jakka nå blir lagt på vent, så drøyer jeg med å pynte på baksiden, om den skal ha pynt i det hele tatt. De røde knappene i alt det blå er kræsj, men morsom kræsj.

 kragejakke

Kragen er det som gjør jakka, jeg tror jeg jammen burde hatt en selv.

Fordelen med at den ble str 2 år, er at jeg da har modell til bildene!

Fakta:
Kragejakke i tretrådsgarn, oppskrift fra Nøstebarnboka. Garnet er Cascade 220 heathers i farge summer sky heather, tykkere garn enn oppskrifta, så allerede her skulle varselsbjellene slått til. 220 gram gikk medi dragsuget.

Stay tuned, neste uke er flere ferdige!

19 kommentarer:

 1. Så flott jakke, jammen er du kvikk med pinnene! Ha en fin søndag hos deg!

  SvarSlett
 2. Nydelig jakke! Liker så godt denne fargen, tror jeg kommenterte det da du kjøpte den også :) Greit med modell da, og det er alltid fint å ha bursdagsgaver på lur også.
  Inspirert av deg som er begynt på enda en Rosett fikk jeg endelig lagt opp til en selv. Den har ligget på vent lenge....
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 3. Jeg hadde en periode rett før jul i fjor hvor jeg bommet på alle størrelsene... Endte opp med å strikke dobbelt så mye før jul syns jeg... hehe... Er litt kjedelig, men mye av det har jeg fått gitt bort til andre som gaver likevel da. Fargen på jakken var kjempefin i allefall, og knappene var veldig kule til!

  SvarSlett
 4. lekker! snart har jeg en slik en selv, bare litt trådfesting og knappemontering igjen:)

  SvarSlett
 5. Det fine med ungar er at dei gjerne veks! Og at det alltid blir fødd nye! Og at proffingen deg feilbereknar størrelsar er ei trøyst for slike amatørar som meg - takk! Er Cascade-garn forresten å få kjøpt i Norge? Og er det god kvalitet? Ser det som ofte omtalt på Raverly, får lyst til å prøve det ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Cascade er mykt og godt, og har et imponerende fargeutvalg. Jeg har kjøpt mitt hos yarn.com, og strikkinnom.no har også garnet (og kan bestille alle farger om du har tid til å vente). Et rimelig garn, nok derfor det er mye brukt på Ravelry. Det nupper litt i bruk, som forventet for et garn som er såpass mykt, men ikke så ille.

   Slett
 6. Superpraktisk jakke i flott farge! Passer like godt til jente som til gutt med de knappene, spør du meg.

  SvarSlett
 7. herlige bilder - syns det ble en sprek jakke med røde knapper til denne blåfargen! Veldig fint med den kragen, enig!
  Kjedelig når man bommer på størrelsen, men du går vel på med krum hals på nytt prosjekt igjen tipper jeg...
  Digger også det garnet, har ikke glemt det siden sist du viste det fram, hmmmm.....

  SvarSlett
 8. Den er nu rigtig sød, men babystørrelse er den dog ikke. Heldigvis er babytøj (i den rett størrelse) jo en hurtig ting, så jeg tror du nok skal nå, hvad du sætter dig for ;)

  SvarSlett
 9. Skikkeleg flott jakka, og like veldig godt farge komboen mellom sjølve jakka og knappane :)

  SvarSlett
 10. Aheeeemmm.....og jeg som holder på å strikke akkurat den jakka til meg selv...etter råd, tips og hjelp til beregning av størrelse og bruk av garn fra deg! Bør jeg hyyyyle eller?
  Men det er da en fantastisk gave og gi bort, tross alt!
  God uke til deg og dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha! Neida, det er jeg som ikke kan måle. Beregningene ellers er sånn tålige.

   Slett
 11. Flott jakke! Mange får mye tøy de første månedene, og så blir det mindre etter som barnet blir større, så det er kjekt å få klær i større størrelser også :)

  SvarSlett
 12. 1 måned eller 2 år - pyttsan! :) Flott jakke uansett, fine farger i Cascade-garnet og spenstige knapper. Jeg tror jeg hadde fått problemer med å ikke beholde jakka selv, den passet jo veldig fint på dattera da.

  SvarSlett
 13. Flott jakke uansett!! Jeg likte godt fargen og de røde knappene var prikken over ien.
  Men gir du virkelig vekk slike flotte plagg i 2 års gave??!! Heldige er dine venner!!

  Fin uke!!

  SvarSlett
 14. Kanskje ikkje slik du hadde forventa at resultatet skulle bli, men rålekker likevel! Eg pleier alltid sei "betre for stort enn for lite!" :) Kanskje eg skal prøve meg på ei slik sjølv :)

  SvarSlett
 15. Feil størrelse er ikke det mest inspirerende nei, men aldri så galt at det ikke er godt for noe :)

  SvarSlett
 16. Den vart vel kjekk! Greit når det vert for stort, verre om det er omvent! (Heller sjeldent..) Har vurdert den jakka sjølv, og den såg veldig fin ut laiv! Enkel, kjekk og grei, med moglegheiter for pynt og fjas om ein vil. Grattis! Og den andre, Camomille, vart jo berre VAKKER!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.