9. mars 2012

Tid for fredagskos

035

Fredag!

Og tid for snoping i blader, knapper og garn.

Jeg har snopet knapper på Ebay (Eki shop og Buttonscandy) , og skal montere i fleng i helgen. Jippi! Akkurat nå var det godt med litt godterifarger, plastknapper i sukkertøystil! For noen år siden brukte jeg bare treknapper, men akkurat nå synes jeg plastknapper er morsomt.

Forrige helgs Oslotur gav ikke tid til særlig shopping siden jeg stort sett var på ymse spisesteder og var sosial i bøtter og spann, men Oslo S er jo åpen når annet er stengt. Og Oslo S har finfine Narvesenkiosker med strikkeblader i bøtter og spann, med større utvalg enn mange andre Narvesenkiosker. Før måtte jeg opp på Narvesen ved Continental på Nationaltheateret, men Oslo S har kommet seg veldig.

Alt om håndarbeide strikkemagasin

Alt om Håndarbeides strikkemagasin februarnr og marsnummer har for en gang skyld mye fristende. Jeg pleier irritere meg over at de fleste oppskriftene der er strikket i biter og sydd sammen, men det går greit å gjøre om til rundpinnestrikk. Nummerne i det siste har vært såpass greie at jeg slo til på tilbud hos Bladkongen.no (og fikk idag marsnummeret i posten), som en gang i blant kjører 3 nr for 99,- på dette bladet. Men jeg tror ikke jeg blir fast abbonement.Bensinstasjonen og matbutikken har bladet, så jeg trenger ikke reise til Oslo.

Interweave knits winter 2011

Interweave knits kikket jeg spesielt etter, jeg abbonerte før, men har falt litt av i det siste, siden de går litt opp og ned i hva jeg faller for. Men ofte bra artikler av kjente strikkere og designere.  Enten treffer alt eller så er alt kjedelig, så jeg foretrekker løssalg, selv om det blir dyrere. Bladet kan også kjøpes i digital form, og er da veldig mye billigere (og du slipper naturlignok vente på treg postgang fra USA). Men jeg er glad i å bla fysisk i bladene mine, så det blir endel bøker og blader her i gården.

Designer Knitting var på salg til 49,- ! Sånt kan man like. De varierer også mye, og har endel veldig sære greier, men photoshootene er ofte veldig bra.

De engelske strikkebladene er pakket inn i plast, irriterende nok. Jeg liker å bla raskt igjennom for å se om det er noe som frister, for et strikkeblad til hundrelappen er kjedelig om ikke noe frister inni. Så det ble ikke kjøp.

Noen strikkeblader du kan anbefale? Eller knappesjappe?

17 kommentarer:

 1. Knapper er jeg ikke så inne på, men et strikkeblad som slår an her i huset er The Knitter. :-)

  SvarSlett
 2. Jeg elsker knapper. Elsker å shoppe de og elsker å ha mange i samlingen. Og det beste av alt, jeg elsker å pynte opp strikkeplaggene med kule knapper :D

  SvarSlett
 3. Etter å ha betalt en formue for noen plastknapper i en stoffsjappe i Kristiansand, fant jeg ut at de samme knappene kostet noen ører på Etsy. Uansett kom jeg over denne butikken: http://www.etsy.com/shop/oritdotan og jeg synes det er mye variert og fint der.
  Leser The Knitter av og til (150 kr.....). Men har fått abonnement på Interweave Knits som jeg er glad for. Men hiver meg ellers rundt om jeg kommer over et blad som virker bra. Ikke mye å velge i her i byen. Men gode strikkebøker koster det samme som bladene (altså om de er på engelsk). Gosh, dette ble langt... God helg!!!

  SvarSlett
 4. Å jeg elsker knapper!!! Det er jo så gøy!!!

  Den gule genseren i bladet var flott, mulig jeg må strikke noe gult ;)

  God helg!

  SvarSlett
 5. Kjøper aldri strikkeblader, og veldig sjelden bøker, men har sett meg nødt til å bestille opptil flere av heftene til Kim Hargreaves - de er bare fulle av lekre oppskrifter alle sammen omtrent..

  SvarSlett
 6. Så herlige knapper. Ligner på godteri jo :) Jeg kjøper sjeldent strikkeblader, men tror jammen jeg skal unne meg et en gang i blant :)

  SvarSlett
 7. Er veldig svak for strikkeblader så kjøper som regel flere når jeg våger meg inn på narvesen! :-) Starter som regel et nytt prosjekt for hvert blad også! :-)

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 8. Herlig godteri! Viktig med helgesnop - blir mye inspirasjon av slikt:)Stor svakhet for fine knapper her også... De setter veldig ofte prikken over i'en. God helg!

  SvarSlett
 9. Ekte smågodt for strikkere!

  Den lysegrønne jakka med kinaaktig knepping var knallfin, hvilket blad var den i fra? På første bladbildekollage, øvre rekke, midt på... O, fristelse fristelse.

  Jeg har tidligere abonnert på britiske The Knitter, de har endel fine oppskrifter (selv om jeg har strikket veldig få av dem faktisk), og mange fine artikler om designere, teknikker, historikk (mine favoritter) etc. Har også prøvd Simply Knitting, men bortsett fra noen av lekeoppskriftene til Alan Dart, har de mest grusomme ting, stygge farger, litt for glorete for min smak, ofte klumpete plagg som ikke er pene i hverken montering eller snitt. Syns jeg, da. Smak og behag.

  Helt enig i at det er kos å bla fysisk i bladene, men nettversioner er øyeblikkelig lykke når en plutselig faller for en oppskrift en bare måååå strikke umiddelbart.

  Ha en toppers helg med strikkekos!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jakka er fra alt omhåndarbeide sitt marsnummer, ute nå.

   Slett
 10. Så fristende knappeskål, du koser deg vel stort med montering nå kan jeg tenke meg! Spent å se ferdige strikkating :O)

  Har kjøpt lite strikkeblader i det siste, men handlet noen strikkebøker på Amazon- tenkte å vise utdrag på bloggen min snart.
  Greit når man får kikket litt inni dem før man bestemmer seg for å handle (det kan man på Amazon)
  Bruker mye perlemorsknapper, handler dem på Stoff og stil, eller lokale sy/håndarbeidsbutikker.
  Kos deg! :O)

  SvarSlett
 11. Den snopeskåla var lekker...,-)
  Jeg kjøper omtrent aldri strikkeblader- det blir helst syblader som Burda og Ottobre. Alt om håndarbeide gav jeg opp da de delte bladet, da var det slutt på ALT, som jeg syns var hele poenget med det.
  Strikkeoppskriftene finner jeg på nettet...Ravelry og Knitty og sånt...

  SvarSlett
 12. Fristende godteskål. Jeg har en skål med fine knapper stående på pynt her, klaps på lanken til alle som vil ta noen. *fnis*

  Jeg pleier heller ikke å kjøpe strikkeblader, men nå tror jeg at jeg må snuse litt på Alt om Håndarbeide.

  Fortsatt god helg. :)

  SvarSlett
 13. Knapper!! Jeg ELSKER knapper. Jeg leter faktisk etter en knappetapet nå.. Hihi!

  SvarSlett
 14. Knapper er herlig! Garnbutikken Nøstet Mitt på Storo senter i Oslo har 5000 knapper, Perlehuset i Grønnegata i Oslo har mengder (selv om ikke alt der virker like nytt..), og jeg elsker M Sommer i Trondheim - de har masse knapper, bånd og sytilbehør:-)) Jeg elsker strikkebøker, de tas frem gang på gang og er alltid til stor inspirasjon.

  SvarSlett
 15. nei da, ikke alt hos oss er nytt, tvertimot, vi har mange gamle knapper og det er vel bra?
  hilsen
  perlehuset

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.