19. januar 2012

Hvordan unngå hull på knærne

retro bukser

Våren 2010 strikket jeg denne buksa til sønnen, og følte jeg riktig så lur da jeg sydde dekor på knærne, sånn at de ikke skulle bli ødelagte, samt at de så retrokule ut i samme slengen. God ide!- mente flere, og jeg så at ideen vandret videre på forskjellige strikkeblogger. Nå blir det ikke hull i disse buksene!


019

Helt rett, det ble ikke hull på knærne.

Hvordan ribben klarte å bli så herpet, er mest latskap, siden en liten rift etterhvert blir mye mer arbeid når du ikke fikser riften sånn på et tidlig stadium. Litt sånn som karies i tenna. Muligens buksa skulle hatt et tannlegebesøk på et tidligere tidspunkt? 

(Sånn ellers; buksa er strikka i dobbel tråd Lanett, og bortsett fra ribben, så har den holdt seg veldig bra i bruk. Tommel opp for barnehagebuksegarn!)

11 kommentarer:

 1. Hehe.. Og ynsjyll for latteren..

  SvarSlett
 2. God ide, neste gang får du dekorere "overalt". :-)

  SvarSlett
 3. Og nå sitter du vel og strikker ny ribb og forlenger buksa litt i samme slengen, tenker jeg;-) En god ide det også.

  SvarSlett
 4. Da kan du jo bare plukke opp masker, og strikke en ny ribb! Kanskje blir du kvitt litt restegarn i en vill farge i samme slengen?! Sånn for å fortsette det retro uttrykket liksom :)

  SvarSlett
 5. Morsomt med før og etter bilde :-)Veldig fine knestjerner da!

  Helt enig med deg: Dobbel Lanett gir veldig gode barnehageklær! Min 4 åring bruker fortsatt en genser i str. 2 år, og jeg tror hun gruer seg til den blir for liten for hun elsker den.. :-)

  God helg til deg!

  SvarSlett
 6. Kjempeflott at du deler med oss hvordan hverdagsslitasje kan utarte seg på strikkeplaggene. Som noen tidligere har foreslått her - forlenging av bein med restegarn.... jeg gleder meg til å se bilde av det og :)
  Vennlig hilsen Anna

  SvarSlett
 7. Er det ikke en naturlov, at der altid går hul hvor lapperne ikke er? ;)
  Ah ja, men du kan da bare trævle ribben op og strikke en ny, kan du ikke?

  SvarSlett
 8. Ai da, det var det med "a stitch in time osv... ". Du får plukke opp manskjetten på nytt og strikke en ny, for ellers ser buksa ut til å tåle en lillesøster også? Bra m anbefalinger om holdbart garn. Og knetips. Lurer på jeg må sy sånne lapper på mine egne bukser, uforståelig nok sliter jeg fortsatt hull i knærne! Det er noen år siden jeg forlot krabbestadiet, allikevel... Hm.

  SvarSlett
 9. Oi,den var kjip!
  Kan jo lage ny ribb nede da, så holder den en stund til :)
  Har brukt stjerna for å forsterke på ei ullbukse her også,Syns det var en super ide som jeg blir å bruke flere ganger :)

  Ha en fin lørdag :)

  SvarSlett
 10. Fint slitt! Prøv å strikk inn råsilke fra nøstebarn i ribben, da blir den mere slitesterk. :)

  SvarSlett
 11. Ny ribb underveis! Men ikke fra restegarnet, siden jeg ville være fargekoordinert. Avkommet gir blaffen....

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.