18. januar 2012

Reflektert

007

Som politisk korrekt synes jeg ikke pelsdusker er så sjarmerende (siden pelsen en gang var noen) men garndusker er finfint på barneluer.

Veldig, veldig inspirert av Mekkehjørnets reflekslue til sønnen sin, så fant jeg ut at refleksdusk, det må jommen ungene også få! Med garn fra lageret ble det luer, og refleksgarn fra SeeMe (jeg kjøpte på Husfliden i Mo i Rana) eller du får tak i hos feks To Damer på nett. Jeg syntes at refleksgarnet var ganske stivt, så jeg valgte å ikke strikke det inn i lua, men bare ha det i dusken.
   005

Blitzbildet viser reflekseffekten, det lyser godt opp! Sammen med alskens refleksmerking på klær og refleksvest, så skal det være en viss mulighet for å skimte dem i billyktene.

Som enhver angrende strikkeblogger i januar, så skal lageret krympes, så luene er strikket i garn som var i hus fra før. Jeg har ingen nullvisjon med garnlageret, jeg liker å ha garn i hus, men det var noe med å bruke litt av det fine garnet man har, og ikke bare lagre det. Peruvian Highland Wool fra 123knit er et av favorittgarna mine, ok pris, fine farger og klør lite (godkjent av han som ikke bruker så mye ull).

Ei lue til hver av ungene, en altfor stor til sønnen (han insisterer på at den passer) og en akkurat passe til datteren. Jeg strikket litt på måfå, men kan jo legge ut en slags oppskrift:

Liten barnelue med dusk 2 år/5-6 år


45 -60 gram garn som passer til pinne 3,5 (feks Peruvian Highand wool eller Sandnes Smart eller Drops Karisma)Legg opp 92(100) masker på pinne 3, strikk 1 rett, 3 vrang og gjenta 1 rett, 3 vrang ut runden. Fortsett i 1 rett, 3 vrang-mønsteret.
Etter 3 cm bytter du til pinne 3,5 mm, og fortsetter i mønster til du har strikket 17 (20) cm målt fra oppleggskanten 
Felling: strikk *1 rett, 2 vrang sammen, 1 vrang*, gjenta fra * til * ut omgangen.
Strikk 2 omganger uten felling (med rett over rett, og vrang over vrang).
Strikk 1 rett, 2 vrang sammen ut omgangen.
Strikk 2 omganger med 1 rett, 1 vrang.
Strikk 2 rett sammen ut omgangen. 
strikk 1 omgang rett.
Strikk 2 rett sammen ut omgangen.
Snurp sammen med tråd. 


Lag dusk og sy på. (restegarn er supert, jeg brukte 10 gram på duskene) 


Funker fint ensfarget og stripete. 026 

Og siden jeg var så flink og brukte 105 gram med lagergarn + dusker, så gjør det kanskje ikke så mye at jeg handlet en halvkilo garn på salg på Domus i Mo i Rana?  Ahem. Guttungen trenger genser. (i forsvarsposisjon nå)

15 kommentarer:

 1. Det er ikke umulig jeg kommer til å herme. Jeg har allerede refleksgarn og altfor stort garnlager..

  Veldig skjønn snuppe!

  SvarSlett
 2. Fine luer. Løper til husfliden og kjøper refleksgarn, flaks det er langdag i morra...

  SvarSlett
 3. Fine luer! Dette med refleks i høres lurt ut altså. Herlig bilde av appelsinspisende jente!
  Forøvrig er visst dusk fint for de i den alderen. Treåringen her insisterer på at lillesøster snart må få dusk på sin duskeløse lue.

  SvarSlett
 4. Ah, refleks i dusken var jo genialt =)

  SvarSlett
 5. Kule luer!! Som deg: selv om jeg slåss mot det garnlageret til enhver tid, så vet jeg jo at det vil bli veldig stusselig den dagen jeg ikke har så mye som en tråd i hus :-)

  SvarSlett
 6. Oj finnes refleksgarn?? Hmmmm mulig dette må prøvest.

  Flott lue med dusk, takk for opskrift :)

  SvarSlett
 7. Hihi, jeg har akkurat fullført luer til to barn i liknende ribb, med refleksgarn i den ene. Håper å få blogget i løpet av helgen. Dine ble veldig fine!

  SvarSlett
 8. Så smart å bruke refleksgarnet i dusken! :) Lekre luer, likte den stripete veldig godt!

  SvarSlett
 9. Flott lue! Og herlig bilde av frøkenen som spiser appelsin :)

  SvarSlett
 10. Herlige luer og farger, og refleks = lurt ;)

  Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde et reflekslager i bilen til å dele ut til alle mørkkledde barn langs veiene her (hvor det heller ikke er fortau over alt). Kanskje jeg bør starte strikkeproduksjon og dele ut?? eller kanskje jeg skal la være og ikke bli sett på om ei gal kjerring (selv om jeg ser på meg selv som relativt ung...... ;) )

  SvarSlett
 11. Komadyret: jeg er gal dame som gjerne skulle ha refleksvestutdeling til reinsdyr og elg...

  SvarSlett
 12. Deilig at det er flere som ikke ønsker seg et TOMT garnlager, men bare vil bruke litt mer av det som finnes. Sånn har jeg det også!

  Refleksgarn er noe av det smarteste til nå i år, det skrives herved opp på things-to-buy-lista. Og snuppa er som vanlig fantastisk sjarmerende!

  SvarSlett
 13. Hei. Superfin lue på en ordentlig søtnos. Har selv nettopp nylig kjøpt refleksgarn så denne lua er nå på pinnene. Ha en god helg!

  SvarSlett
 14. Artig ansiktsuttrykk på jenta di :)
  Kjempefine luer, da! Også så snedig med refleks i luedusken!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.