22. januar 2012

Knuter på tråden

trådfest

Egentlig strikker jeg en jakke som er ensfarget, rundt bærestykke og strikkes i ett stykke = lite montering.
Men siden jeg strikker med et garn som i første nøste presterte å ha sju knuter på 175 meter, så blir det trådfest allikevel. Knurr. Nå skal det sies at jeg var uheldig, de to neste nøstene hadde "bare" to trådbrudd.

Og for de som lurte, det er Viking Babyull. Fin lillafarge, og ok mykt.

Jeg har stort sett vært heldig, garn som Kauni og Noro er kjent for endel knuter i garnet, men jeg har aldri møtt på noen.

Hvilket garn har du strikket med med mest knuter i?

30 kommentarer:

 1. Åh, knutar i garnet er grusomt!

  Akkurat i det øyeblikket eg møter på ein knute forbanner eg garnet og lover meg sjølv dyrt og hellig at eg aldri skal strikka med det garnet meir, men typisk nok er det gløymt ei veke seinare. Så eg kan ikkje sei sikkert kva slags garn eg har hatt mest problem med.

  SvarSlett
 2. Det verste med knuter er når flerfarget garn skifter farge totalt når knutene dukker opp. Jeg fant noen i Zauberball. Tror ikke jeg satser på det garnet mer - det var også dårlig kvalitet...

  SvarSlett
 3. Kjedelig med knuter i garnet. Hmm, kan ikke huske hvilket som har hatt mest kluter i.

  SvarSlett
 4. Støter sjelden på knuter i garn, heldigvis. Noen som ALDRI har knuter, er DSA, Rauma, Sandnes, Dale og Drops. Hurra for dem! Det er helst i utenlandske garn det dukker opp. Men som sagt, veldig sjelden nutildags.
  God søndag!

  SvarSlett
 5. Knuter i garnet er ikke mye gøy!!!!
  Jeg har vært borti noen parti fra Sandnes garn som har vært helt forferdelige :-(

  SvarSlett
 6. Ettersom jeg ikke er en så erfaren strikker ennå, har jeg egentlig aldri tenkt på knuter i garnet som ett problem.. Hmm, men de skal altså ikke være der.. Jaja, jeg har funnet endel knuter i fritidsgarn, men det er vel heller ikke et kvalitetsgarn da..:-)
  Ha en fin søndag:-)

  SvarSlett
 7. Tror det eneste garnet jeg har funnet knuter i å langt er Drops Big Fabel, der fant jeg to-tre knuter i et nøste, men ingen i det neste...

  SvarSlett
 8. Noe såå irriterende. Men som du sier..hva skal man gjøre..de er som regel godt gjemt inni nøstet..

  Har ikke oppdaget så mange knuter i mitt strikkeliv...husker de faktisk ikke, så da var det ikke mange.

  Go uke til deg :))

  SvarSlett
 9. Skikkelig irriterende ja!
  Har opplevd knuter i både Drops, Sandnes og andre norske. Verste er når det er flerfarget.

  Ser pent ut det du strikker. Er det eget design?

  SvarSlett
 10. Jeg knurrer også av knuter. Dessverre har jeg også erfart at Viking har knuter, men også dyre garn som Noro. Det burde vært unødvendig synes jeg.

  SvarSlett
 11. Jag satt och svor över just detta ämne bara för en vecka se'n! Jag tycker det är knutar i alla garn, oavsett märke.
  Men skillnaden är att det i några bättre farbrikat, t ex DSA, är gjort på ett bättre vis så knuten inte blir så markant. I vissa fall kan man bara låta knuten vara då.
  Enda märket jag kan minnas utan knutar är Debbie Bliss, men jag kanske bara har haft tur :)

  SvarSlett
 12. Jeg vet at jeg har opplevd knuter, men det er så sjelden at jeg husker ikke hvilket garn. Mange andre klager ofte over knuter, til og med i garntyper jeg strikker myyyye av og ikke opplever knuter i. Kanskje noen er uheldige med garnet sitt, eller kanskje noen har kjøpt andresorteringsgarn og har glemt det når de strikker? Lykke til videre med prosjektet, veldig fin lillafarge :)

  SvarSlett
 13. Kjempekjipt med knuter... grrr.

  Heldigvis ikke så ofte man opplever det!
  Nydelig farger på genseren, og det høres og ser ut som det blir en myk og god genser..., tross knutene!

  Ønsker deg en fin uke1

  SvarSlett
 14. Tror det kauni-garnet som er i plate må kåres til verdensmester i knuter. Man kan irritere seg grønn når det er knyta.. knøtt? knot... sammen med feil farge.

  SvarSlett
 15. Noro, mann. Noro. Can't live with it, can't live without it. Heldigvis kan Kureyongarnet spleises, ellers hadde det ikke blitt noe av alle julegavelbarneluene mine i desember.....
  (se aggresjonen! Knuter er så irriterende at jeg fortsatt er sint, en hel måned seinere ;)

  SvarSlett
 16. Jeg har kjøpt FIN fra DSA for første gang.
  Av 4 nøster så langt har det vært knute , ( mislykket spleis), i to nøster.
  Men må innrømme at garnet er så deilig at jeg tilgir det-

  ingridm(rav)

  SvarSlett
 17. Jeg har sjeldent funnet knuter i garnet, men når jeg strikket genser i smart-garn fant jeg nok gress til en hel åker, samt at garnet var ujevnt. Så nå ligger smartgarnet nederst i garnkurven og der kan det bare bli.

  Fin farge!

  SvarSlett
 18. Jeg har en følelse av at det oftere forkommer knuter i såkalt billig-garn, men jeg vet det finnes i garn som lover kvalitet også.. jeg synes Drops garn er en versting med knuter! Har av mange grunner slutta å kjøpe drops garn..(det er ikke dermed sagt jeg ikke fristes av det!)

  SvarSlett
 19. Husj så kjedelig det er med knuter på tråden, og med trådfesting. Jeg legger derfor vanligvis tråden dobbelt (dvs surrer trådendene sammen) og strikker inn trådendene. Jeg regnes kanskje som lat, men lærte trikset av strikkevenner på Ravelry og syns det er supereffektivt å strikke inn trådendene fremfor å måtte sy dem inn til slutt.

  Forresten så tenker jeg på deg som en smart strikker - Ideen om forsterking av knærne på strikkbuksene var veldig lur =)

  SvarSlett
 20. Kjenner at jeg blir sånn "grrrrrrr" når det dukker opp knuter på garnet. Heldigvis sjelden det skjer, men typisk at en knute " kommer sjelden alene". Men 7 da på et nøste....dobbelt grrrrr!

  SvarSlett
 21. Å, det er så irriterende! Har ikke hatt så uflaks som deg. Strikket akkurat opp et nøste Viking babyull, støtte ikke på en eneste en! Av de jeg kommr på i farta at jeg har opplevd knuter i er Sandnes Smart, Mandarin og Lanety, gjestal Babyull, drops Karisma,

  SvarSlett
 22. merino extra fine fra drops er grusomt til tider! :/

  SvarSlett
 23. Jeg er ganske skuffet over hvor mange knuter det er i det eksklusive Shelter-garnet jeg strikker med nå. Ellers lider jeg av kortidshukommelse når det gjelder sånt. Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 24. Knuter er hat! Og fryktelig unødvendig. Jeg har opplevd litt knuter på fabelgarnet fra drops garnstudio.. har hatt det på annet garn også, men husker ikke i farta hvilket garn det var.

  Men genseren du strikker ser jo flott ut! Og fargen var ikke akkurat vond å se på heller:) Ser fram til å se det ferdige resultatet:)

  SvarSlett
 25. Irriterende med knuter, og her var du jo ekstra uheldig da. Jeg er litt skeptisk til Viking-garn, har hatt dårlige erfaringer med flere av garntypene deres + dårlig kundebehandling. Men garnet er veldig bra når det er som det skal være.

  Spent på å se hvordan jakken blir til slutt. :)

  SvarSlett
 26. Hmm, jeg har også vært heldig med garn.. Til og med Kauni. =D (DIGGER det garnet..)
  Men forstår frustrasjonen og så på et prosjekt som strikkes i ett stykke da!! *gaaah*

  SvarSlett
 27. Har ikke vært borti så mye knutegarn, men kom over en fin blogg nå så jeg henger meg på :)

  SvarSlett
 28. Drops merino ekstra fine! Flust av knuter. Knuter på garn som ikke er superwash er ikke så stort problem (med mindre det ødelegger fargeskift), da pleier jeg å spiyttspleise umiddelbart, så unngår jeg den nikjedelige oppgaven med all trådfestingen på slutten. Men med babyull etc, æsj! Så utrolig ergelig! Kjenner jeg gjerne holder meg til Dale og Sandnes av babyullprodusentene da, tror ikke jeg har møtt på en eneste knute på de utallige nøstene jeg har unnagjort fra dem!

  Ang. stikkelsbæret mitt:
  Godt gjort å kjenne igjen mønsteret! Eller var det boka?

  Aller anfang ist schwer... Men har satt en strikkekyndig venninne og hennes ikke strikkende tyske kollega på saken, vi nærmer oss et gjennombrudd i halsfellingens mysterier! Herlighet, så omstendelig en tysk oppskrift er...

  Og jeg veit smertelig vel at du har oppskrifta, gjett hvem som i utgangspunktet fikk lurt (les: inspirert) meg til å begynne på denne genseren? Fikk bare ikke tak i boka på dansk, midlertidig utsolgt overalt som det har vært i månedsvis, mulig den er utsolgt fra forlaget? Inbildte meg altså at tysk ikke kunne være så vanskelig... Hvem tror jeg at jeg er...

  Piper om jeg står fast på nytt, jeg, om tilbudet står ved lag?

  SvarSlett
 29. Garn med knutar er noko drit. Det er heldigvis ikkje ofte eg finn det, men det gjer det ikkje mindre irriterande. I det siste har eg vore borti "dårleg spleis" i fleire finull-liknande garn, og det er jo like pyton.

  Ja til nøster utan knuter!!!

  SvarSlett
 30. Knuter er irriterende, da... I hvert fall når det blir så mange på ett nøste! :O

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.