2. desember 2011

The julekalender

Ferdig julekalender

Ok, uorginalt nok bretter jeg ut julekalenderen vår, men jeg synes den er fin!

 På bildet; fjorårets nybroderte kalender, jeg er ENNÅ stolt av den, så dere får tåle bildet fra i fjor. HA!

Jeg kom over Star Wars Legokalender på lekebutikken i midten av november, og sikret ett eksemplar til sønnen før de ble solgt ut. Kalenderen ble gjemt for at det ikke skulle bli så veldig lenge å vente, men å gjemme den sammen med kakaoen var altså ikke et sjakktrekk.

-Mamma, du er skikkelig dårlig til å gjemme ting!- proklamerte han høytlydt, og ganske oppspilt. Jeg skal gi ham rett i det. Siden midten av november har vi da altså hatt nedtelling til desember, for da kan man åpne kalenderen sin. Selvkontrollen har altså økt siden treårsalderen, da sjokoladekalenderen holdt til 15.desember.

Jeg hadde sikret legokalender til sønnen og var glad og fornøyd med at jeg var ferdig med kalendermaset, da jeg plutselig kom på at datteren er stor nok til å skjønne at hun ikke får. 24 morgener med klagesanger var ikke fristende, og lettvint løsning med sjokoladekalender var ute av dansen da jeg innså at han med Legoen kom til å skrive klagesang med refreng og bridge om HUN fikk sjokkis, og HAN fikk Lego.

Altså ble det 24 smågaver i kategorien pynt til hår, en tusj (jepp, den kommer jeg til å angre, mormor!), noen sokker med ei viss katte på, og en klementin da det plutselig var differanse mellom antall kalendergaver kjøpt inn og antall dager på kalenderen. (Som kjent kan ikke realister telle.) Differansen var ikke så riv ruskende, så det holdt med en frukt. Siste luke/pakke er formet som en U (hårting, gjett noen ganger hva), og sønnen lurer seg grønn på hvorfor vi skal gi henne en hestesko. Vi parerte med at vi sparte til vår første ponni, men han trodde ikke på oss. like greit, det var bare ljug.

Og jeg har pengespill, eller Flaxkalender som det også kalles.

12 kommentarer:

 1. Haha, kalender er både til glede og besvær:-)
  Ha en deilig helg:-)

  SvarSlett
 2. Hehe, nedtelling i november til desembers virkelige nedtelling høres kjent ut. Nute Gunray x 2 befolket vår stue i dag også.

  Og ja, det er en evig avveieing av hva som blir rettferdig og ikke. Legger man ørlittegran feil på rettferdighetsvekta, blir det full furore og baluba. Det ble knall like legokalendere her i huset. Hvordan klarer de som har 5 barn å opprettholde retferdighetsballansen? Den jobben må utgjøre et helt årsverk! Er det slikt man har au pair til? Lurer. mens jeg prøver å være fredsmekler mellom mine egne to kamphaner. Julefred, du liksom. 22 dager på å oppnå det... Puh.

  SvarSlett
 3. Det er jammen ikkje såååå lett å gjøre ALLE til lags hehe

  KOS deg og ha ei herlige helg!

  Juleklem fra Vibbedille ;))

  SvarSlett
 4. Hoho, det er gøy å lese om kalenderne i de norske hjem ;) mon tro om jeg må presentere årets - den er nokså sjelden, nemlig!

  SvarSlett
 5. Herlig, herlig kjære Merete! Synes han er god, han sønnen din som både må vente i november og desember. Tusj....hmmm.....til minien.....har noen historier med akkurat det jeg kan fortelle, hvis du vil!

  SvarSlett
 6. Hehe, hestesko ja! Fint!!

  Og veldig veldig fin kalender!

  SvarSlett
 7. Den er jo så fin, denne julekalenderen din. Er veldig imponert over at du faktisk behersker alle håndarbeidskunstene like godt!

  SvarSlett
 8. Jammen er det mye å tenke på, bra du kom i havn da. :)

  Her er en misfornøyd femåring som IKKE fikk LEGO-kalender, de forsvant visst fort.

  SvarSlett
 9. Veldig fin kalender ;) Likte godt de flettede hjertene!

  SvarSlett
 10. Haha, julekalendere til besvær! Her har vi ikke 24 pakker enda - jeg slenger dem opp etter hvert i desember. Det er et blodslit å være mor i desember... (Og jada, barna mine er 19 og 21, men vi har fortsatt kalender, så du har mange morsomme år foran deg!)
  God helg!

  SvarSlett
 11. gnæg, jeg griner lidt ved tanken om "hesteskoen"... godt at frøkenen ikke hørte det med ponyen, for det kunne jo være, hun mente det skulle være rigtigt!

  SvarSlett
 12. Kjempefin kalender. Her er kalenderen en hvitmalt skoeske med to juletrær i grønt papir og et dådyr som passer på. Ikke fullt så forseggjort som din.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.