4. desember 2011

Ikke akkurat som planlagt

skuldre fra åttitallet

Jeg får kommentarer på at jeg er god på å tilpasse oppskrifter til sånn jeg vil ha dem; vel, det er vel herved motbevist?

Det begynner å bli kaldere (kalenderen gir meg et hint om at det nærmer seg vinter, selv om naturen ikke er helt enig for tiden) og eldstemann trenger en ny genser til vinteren, siden han strekker seg mye i lengden for tiden. Jeg fant en stilig genser i samme bok som kjolen jeg nettopp strikket, Natteravn, en herregenser i boka Strik en stund. Genseren har jeg tenkt å strikke til patriarken, men tenkte det kunne være kjekt å strikke en i barnestørrelse til sønnen.

Garnstudiosalget på alpakkagarn gjorde at jeg valgte Lima fra Garnstudio i en fin rødfarge og satte igang. Regnet om til str 6 år, og fulgte oppskriften ganske løssluppent, litt lengde-og breddeendringer, og litt endringer i fellinger, men ideen var ganske lik.


038

Halsen strikket jeg to ganger siden den ble altfor høy første gang (hadde glemt å endre maskeantallet, så det ble voksenhals på barnegenser) og ermetoppene er strikket to ganger siden de ble så små første gang.

Og da jeg så tredde genseren over hodet hans og gjorde klar til fotografering, så fant jeg siste ting jeg hadde glemt; smale, unge gutter har ikke brede skuldre som voksne menn.  Istedet ser genseren ut som en åttitallsoverlevning, det mangler bare pusemohair og pastellfarger. Han kan evt låne skulderputene mine, jeg hadde skulderputer i konfirmantkjolen min (gremmes ennå)

nei!

Og halsen er ahem, kvelende. Altså ikke helt knall å få på og av selv.

 natteravn modifisert

Jaja.

Mønsteret er stilig, men mine tilpasninger til barneversjon anbefales ikke, hihi.

Noen som kjenner en bredskuldret seksåring som fryser?

29 kommentarer:

 1. Så innmari kjedelig med alt det arbeidet du har gjort. Men jeg må jo si - historien var morsom. Skulderputer og permanent!! Gosh -hvor kule vi var.... Hm!!

  SvarSlett
 2. Må være en 6 åring med lite hode og bre skuldre? ;) Fin genser, synd den ikke ble helt som den skulle, men du prøver da deg på nytt igjen du? :)

  SvarSlett
 3. Nope, min 6-åring er usedvanlig smalskuldret :) Strikket selv med Lima nå, og fikk et gigantresultat til tross for at jeg modererte i hytt og gevær....

  Genseren ble nå veldig fin, selvom den ble stor...

  SvarSlett
 4. En trist men samtidig litt morsom historie :) Om det er noen trøst ser genseren veldig fin ut når den ligger flatt!

  SvarSlett
 5. Du er litt streng med deg selv, synes jeg :-) Jeg synes genseren ble fin. Den tilpasser seg sikkert litt etterhvert som den brukes.

  Julerød og fin var den - og gutten kjekk :-)

  SvarSlett
 6. Ak ja, ak ja, ideen med omregning af trøjen er super (for det er jo en flot trøje), meeen du finder nok ikke så bredskuldrede 6- årige. Tihi:-) bedre held næste gang!

  SvarSlett
 7. Hmmm, den saken ville jeg løst ved å ta av ermene (ser ikke ut som raglanfelling?) og klippet bort litt av skulderpartiet, sydd med maskin (evt omvendt rekkefølge), og festet på igjen ermene. Halsen blir vel sikkert litt løsere om du strekker og drar i den i våt tilstand? Men så er ikke jeg noen strikkeperfeksjonist! Ellers kjenner jeg en 6-åring som ville fått glede av den.

  Veldig fin genser, forøvrig!

  SvarSlett
 8. Var vel raglanfelling, der, ser jeg ved nærmere ettersyn. Da får jeg si som min svigermor og svigerbestemor: Det går seg til i vask!

  SvarSlett
 9. Det er isydde ermer, så de må tas av, strikkes på nytt, og hele overkroppbiten av bolen må endres. O gjeg er dritgod på å feste tråder, så det sitter fast. Hoho.

  Tror den må ligge til litt tenking, gitt.

  SvarSlett
 10. Knallfin farge. Knallfin model (genseren og han som var inni den) Knallkjipt at ikke det funka. Lykke til med tenketanketing for en evt. endring....og beundre, beundre for pågangsmotet!

  SvarSlett
 11. He he, han får begynne å jobbe med bicepsene.

  SvarSlett
 12. Enig med elisabeth, kjøp vekter til sønnen til jul! Eller pass på at han har en sånn supermanndrakt med store posjoner med vatt i under. Kom nå på at ved fastelavenstider i fjor, da min minstemann insisterte på å ha en sånn supermanndrakt på seg på karneval i barnehagen, da sleit jeg fryktelig med å få på han ytterjakka UTENPÅ de enorme vattmusklene. Hvor var en sånn breiskuldra genser da, kanskje? Så nytt forslag: kjøp supermann-kle-seg-ut-drakt til sønnen til jul. Tipper dessverre ikke at du finner ninjadrakt med store nok muskler til å fylle oppgaven...

  SvarSlett
 13. Forresten: all verdens (og galaksens) takk for tips og link til lego-julepynt!!! Jeg stupte rett ned i legokassene, for å kunne konstatere at vi ikke har nok spesialdeler til å kunne bygge døds stjerna julekule. Æsj. Tenk at døds stjerna kan bli så søt! (o:

  SvarSlett
 14. Jeg skal jammen meg vise frem noe litt "mindre vellykket" snart, jeg også. Det er så frustrerende! bortkastet tid, rett og slett! men, guttungen kledde rødfargen :)

  SvarSlett
 15. Øv for den, men godt at du kan grine lidt af det, for det er vist det eneste, der kan gøres i den situation.
  Det er ellers en smuk farve.

  SvarSlett
 16. Synd den ikke ble som planlagt. Men regner med du strikker en ny i en fei ;)

  SvarSlett
 17. Veldig fin når den ligger flatt, nydelig farge, fortærende irriterende at den ikke passer, og fantastisk komisk med den skulderpute-tanken ;))

  Klem Siv

  SvarSlett
 18. Hehe, litt 80-tallsaktig, ja. Men faktisk tenkte jeg så sent som i går at det hadde vært litt stilig å strikke en genser til meg selv med "puffskuldre" - se for deg den røde genseren blåst opp i størrelse til deg selv. Kunne vært litt fint det, ikke sant?

  SvarSlett
 19. Spar den til dattera! Puffermer er vel fint?

  SvarSlett
 20. Fantastisk bilde der han prøver å dra den over hodet! :D

  SvarSlett
 21. En nydelig genser uansett. Men: Jeg hadde rekket opp til under ermene og strikket raglanfelling opp. Mønster på for- og bakstrykke og ribbestrikk på ermedelene. Tror den får bedre passform da. Halsen kan jo rekkes opp og strikkes litt større. Alt for fin genser til at han ikke skal få brukt den i vinter :) Og rødfargen kler han kjempegodt, den står til øynene!
  Lykke til med valget...

  SvarSlett
 22. Haha. Uff, man kan jo ikke være like flink hver gang. Men er hele genseren for bred, eller bare skuldrene? Hvis det bare er skuldrene er det kanskje lettere å gjøre det om igjen enn å finne en passende seksåring. Kjempefint mønster og farge på genseren da!

  SvarSlett
 23. Kjempeflott genser:)Men, litt synd på stakkaren!

  SvarSlett
 24. Min seksåring har nok ganske brede skuldre - men tilsvarende stort hode...
  Ja, ja, sånn kan det gå. Fin farge til jul, i hvert fall, du får henge den opp til pynt :-)

  SvarSlett
 25. Ojda. *knis*

  Tror jeg ville gjort som Elisabeth foreslår jeg, rekket opp og strikket raglan. For fargen var jo nydelig og helt perfekt til ham.

  SvarSlett
 26. Digger mønsteret. Gleder meg til å se den i voksenstørrelse, for jeg vurderer å strikke en til mannem i huset. Ellers må jeg jo si at det er herlig at du også gjør noen feil ;-)

  SvarSlett
 27. Hvor ærgeligt! Ideen var ellers super god for det er en dejlig model! Håber næste projekt bliver en succes!

  SvarSlett
 28. Hihi, ikke sikkert dette er så hyggelig å høre, men jeg ler og ler! Du skriver på en veldig morsom måte! Og bildene var fantastisk! Takk for mye inspirasjon - til vanlig!:)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.