21. desember 2011

Et lys imot mørketida

solsnu

Jeg har gledet meg til idag, for idag er det årets korteste dag, og det går mot lysere tider! Stor stas for en som pendler i mørket att og fram, og synes mørkekjøring på smale veier uten lys ikke er på topp ti lista. Noen pirkefanter måtte jo ødelegge gleden og fortelle at det er i MORRA, siden vintersolverv flytter seg mellom 21 og 22.desember alt etter som skuddår og sånt, men jeg feirer idag allikevel. Details, schmetails!

Disse vottene strikket jeg i helgen da vi okket oss over manglende votter til barna, men pynt hadde de ikke fått. Så da jeg idag oppdaget at Jannike i Smuleblogg hadde laget solvotter til sønnen, så kopierte jeg rått. Vottene var allerede strikket i oransje garn etter ønske fra sønnen, da var det raskt å finne frem nål og tråd og brodere soler med kjedesting. Jepp, jeg er fan av kjedesting. Kjekk video finner du her. 

solvotter

Sønnen mente det var viktigere å vise frem dagens luke i adventskalenderen; Millenum Falcon i miniutgave!

Vottene har jeg strikket etter en ide jeg fikk da jeg strikket sokker fra tåa; det burde da være en glitrende måte å strikke votter på? Såklart måtte det testes, og prototypene er ferdige, men tommelen trenger en bedre løsning før jeg skriver ferdig mønster og legger ut. Tommelen er god, men siden jeg plukker opp masker fra forsiden der du ser det (og ikke på baksiden av tommelen, som jeg pleier) så er det jo litt synlig at tommelen begynner den omgangen. Mer testing skal til, altså. Men moro at det funket!

50 gram Peruvian Highland wool på pinne 3,5 (og 3 til ribben) gav et par votter til en femåring.

God vintersolverv, altså! Jeg er igang med å strikke julestrømpe, istedet for å vaske hus og bake. Klassisk struts.

14 kommentarer:

 1. DET var votter til å bli glad av, det! Og for en dag å vise dem fram på, det er jo en av årets beste dager!

  Funker PHW-garnet til votter, altså? Regner med de tover seg litt i bruk? Hilsen snart-barnehage-mamma... ;)

  SvarSlett
 2. Jepp, de tover seg i bruk, og blir perfekt i passform! Mitt yndlingsgarn til barnehagevotter! (Jeg VIL at det skal tove seg litt, da blir de varmere)

  SvarSlett
 3. Så fine votter, og tusen takk for link til kjedestingene. Har lenge lurt på hvordan man får det til :)

  SvarSlett
 4. Herlige solsnuvotter! Jeg er også litt struts, men har faktisk bakt brød og rundstykker i dag. Men i morgen MÅ det vaskes :)

  SvarSlett
 5. Herlige strutse egenskaper!! Da sender jeg bare videre medlingen jeg fikk fra Finsk husmorforbund: om du ikke skal feire jul innerst i skuffer og skap, trenger du ikke vaske der!!

  Gleden er stor her også over at sola snur... lysere dager og nedtelling til sola er tilbake!!! Flotte votter å feire med:-)

  Benytter anledningen til å ønske deg en riktig God Jul!!

  SvarSlett
 6. Mmmmh! Mandarinvotter med solskinn på, yummie =))
  Veldig enig med Finsk husmorforbund over her, også. Well put =)

  God jul!

  SvarSlett
 7. Strutsen er en selektiv optimist, så gled deg over å inneha egenskapen! Dessuten kan det hende du legger et egg stort nok til hele julas eggerøre om du er heldig?

  Perfekte votter for vintersolverv! Gladvotter som lyser litt opp. Mens vi venter på sola.

  Har vurdert "fingertupp-opp" votter jeg også, men ikke prøvd. er generelt mest glad i kiletommel, så after thought tommel er vel ingen løsning. Hva med provisional cast on til tommelen, med endel masker, og så felle inn kilen? Når man plukker opp maskene til tommelen etterpå, synes jo ikke overgangen (bortsett fra om man strikker tofarget mønster, da blir jo maskene opp ned...) Tenke tenke.

  Er jammen glad jeg har så mange gode norske begreper å strø om meg med!

  God strutsejul. Husk å dra hodet opp av sanden før juleunderholdningen starter på nrk julaften. kjedelig å gå glipp av det hele... Har du nok sand i huset tl å gjemme hele hodet i, bør du kanskje dra hodet opp litt tidligere og bli kvitt litt. Beach party i kombinasjon med julefeiring? Hver sin smak!

  SvarSlett
 8. Millenium falcon var forresten knallsøt! Jeg vuderer å henge våre på juletreet. Om jeg får lov av innehaverene.

  Og har muligens skapt en spillegal 6-åring. Han ble i alle fall veldig ivrig da historien om hvordan Han Solo vant Millenium Falcon i kortspill kom på bordet... Spent på å se hvem han skal velge seg som spillmotstandere! Og hvor lenge fars bil står parkert i garasjen. Noe skal man jo satse som innsats også...

  SvarSlett
 9. Kjedesting er min favoritt også, enkelt og dekorativt.

  Har ikke prøvd å strikke votter fra toppen og ned, men har en mønsterbok som foreslår det. Der strikkes tommelen på samme måte, kanskje en ide å prøve?

  Vel overstått solsnu - og god jul!

  SvarSlett
 10. For noen herlige solvotter!
  God jul til en struts fra en annen! ;-)

  SvarSlett
 11. takk for sola:)
  Jeg strutser med å kjøpe vaske tjenester fra mine barn ( 11 og 14).Ikke topp populært på førstevdag av ferien, men jeg vasket samtidig ( fri før julevakt...) så nå er dugnad over god lunsj spist, og vi kan julepynte.
  nå har jeg glemt at jeg skulle kokegrøt.vi bytter om påtradisjonene , dvs når ting sjer pga julejobbing , men mine barn har tilbudt å åpne presangene for meg på julaften:)
  Men en ting er jo bra med mørket.. det gjemmer hybelkaninene ganske godt , så god struts videre:)
  ingridm

  SvarSlett
 12. Solskinsluffer til en mørketid... helt perfekt!

  SvarSlett
 13. Skikkelige gla'vottar!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.