17. oktober 2011

Varme ører

Yoda hat

Brodern lurte på om jeg kunne strikke en Yodalue på bestilling, og det er også gjort. (montro om noen lenger tror meg når jeg sier jeg sjeldent lager noe på bestilling?) Lua er for anledningen trukket på husets modell, og siden lua er str 3 mnd og hun er str 2 år, så ser den ut som en liten Kippa med Yodaører.

Skulle du ha behov for å overraske noen med Yodalue, så er det en som selger mønster på Etsy her. (Eller kan du lage en lue i perlestrikk, strikke to trekanter og sy på, og stive av med stivelsespray om du vil.) Jeg fant ut at en tremndsbaby sikkert ikke syntes det var så digg med harde ører å ligge på, så jeg stivet ikke av ørene.

Strikket i Babysilk, siden jeg hadde en passe Yodagrønn rest liggende.

ribbelue

Og når jeg først var igang med å lete i Babysilkrestene mine, så strikket jeg likegodt en stripelue til lillesøster med det samme. Samme lua som til storebror, til jeg klarer å bestemme meg om det er fint eller grilldress å matche søsken.

Ribbestrikkede luer er gull for sånne selvstendige individer som skal gjøre alt selv, inkludert påkledning. Og selvsagt må man pynte seg med armbånd når man skal en tur på butikken, hoho, eplet faller jommen langt fra stammen. Akkurat hva lommelykta hadde av grunner for å være med, se det vites ikke. Toåringlogikk er ikke alltid logisk for oss andre.

Stripelue

96 masker med Babysilk på pinne 3,5 gir en god, myk og elastisk lue som passer til både 2- og 5 åringen.Stripelue med skarpe fargeskift får du altså ved å strikke første omgang med ny farge rett, og så fortsette i 2 rett, 2 vrang som du ellers gjorde. Like elastisk lue, bare litt mer markerte striper. 4 omg i hver farge, eller som ønsket.

Fell når du har passert litt over 20-24 cm eller omtrent toppen av hodet, strikk 2 vrang sammen til 1 vrang, strikk en omgang 2 rett, 1 vrang. Fell så rettmaskene sammen (2 rett til 1 rett) og strikk vrangmaskene som vanlig. Neste omg strikkes 1 rett, 1 vrang. Strikk så 2 rett sammen hele omgangen, strikk en omgang rett, og strikk 2 rett sammen ut omgangen en gang til. Snurp sammen.

19 kommentarer:

 1. Yodalue! Den skal jeg ikke vise til mannen...
  Ribbestrikka lue, derimot, det kunne vært noe! Takk for oppskrift :)

  SvarSlett
 2. Søte luer! Og genseren jenta har på seg er skikkelig fin den også! Hvilken oppskrift er det? :)

  SvarSlett
 3. Herlig! Jeg har fått en bestilling jeg også, og siden det er fra den greie fetteren min, så stiller jeg opp. Han vil ha Brann-lue..

  SvarSlett
 4. I ilke all your projects, your style, and your ideas, but i can translate your blog with chrome, i don´t know why.
  I only can see your pics and your links, i love them.
  If i could uderstand that you write that would be great.
  Congratulations¡
  sorry for my english.
  Greetings from Spain.

  SvarSlett
 5. Herlig! Og forressten, kan jo bli artig når toåringen kommer inni rosafasen!:)....

  SvarSlett
 6. rosafase? Aldri hørt om? :)

  Miriam: Genseren hennes er Plan A, strikket i mai. Plan B kom nettopp i blått og brunt til broren, og Plan C er å skrible ned et mønster etterhvert.

  SvarSlett
 7. YOdALUE!! I like it. Synd at jeg ikke vil få lille prinsen til å gå med en slik en. Kanskje jeg skal strikke en til meg selv??

  SvarSlett
 8. Flotte luer! Takk for tips om en runde rett for å få klare striper i lua:-)

  SvarSlett
 9. Skønne huer og rigtig godt tip til "skarpe" striber!

  SvarSlett
 10. Her i huset har min bedre halvdel lagt ned forbud mot å ikle avkommet luer og hetter med ører... Og så det som er så søtt, da.

  Takk for tips om hvordan ribbestrikk og striper blir penere, det er jo en super teknikk til andre ting enn luer også. Må prøves ut, jeg får skrive det på den laaange listen av "det som skal strikkes". Man var jo naiv og trodde at man skulle ha litt tid til strikking når man var i barselspermisjon ;-)

  SvarSlett
 11. Ååå - så artig å lese bloggen din. Har bare lyst til å løpe hjem fra jobb og strikke litt mer :-) Både stripelue og den kofta ser veldig fristende ut!! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 12. Fiffen frøken med deilig ny lue som såklart har pynta seg for en tur til byen! By eller bygd, butikk er butikk... Babysilk er noe av det diggeste man kan ha på hodet, heldige unger!

  Flotte maskemarkører også, lenge siden jeg har hatt et raid med å lage selv. Dessverre ser ikke perlesamlinga mi like inspirerende og velorganisert ut som din etter ivrig perling av 4-åringen... Montro om du vil tipse om hvor marihøneperlene kommer fra? Eller montro om du vil selge eller bytte en liten neve med meg? Mot en 4-årings perleryddeinnsats kanskje? Har visst en meddøpt svakhet for marihøner... (o:

  SvarSlett
 13. Takk for luetips og stripetips! Og du - du kan bare glemme det med at du ikke strikker i rosa.... ;)

  SvarSlett
 14. fin lue og fantastisk genser!

  SvarSlett
 15. For en deilig lue, nettop festet tråder og den passer til begge barna.....utenom at den er rosa, hvit og lilla da..... ;)

  Den genseren til snuppa di er rett og slett et syn ;)

  SvarSlett
 16. Hei, sit her og feirar 17. mai med mottakeren av yodalua, det var snakk om bloggar og din blogg blei vist fram. Gøy å sjå! Helsing Annwes (kona til Markus, mogleg vi har helsa på kvarandre nokon gong?)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.