15. oktober 2011

Sokkekurs fra tå til topp

026

Sokkekurs overstått, og det gikk bra! Flaks for meg og museet at foten min nå er god nok til å kunne stås på, nå er jeg klar for jobb igjen i neste uke. Puh!

12 deltagere kunne ta med seg en selvstrikket sokk hjem, naturlignok en kort sokk med hælfelling rett etter tåstarten, men like fullt en sokk. Jippi! Ikke verst på to timer.

Jeg har samlet en liten samling med videor, anbefalte sokkelinker, måltabell og anbefalte sokkeoppskrifter i margen på høyresiden, men linker også her sånn at dere som ikke var på kurs også kan få gleden av researchen.

vi strikket en kurssokk på pinne 3,5 for å kunne se maskene greit, men om du vil prøve selv, så bruk et maskeantall som passer til garnet og pinnestr.

Kurssokk – babysokk

Legg opp 20 masker på pinne 2,5 , 10 masker på hver pinne med Judy’s cast on.

Strikk en omg rett.

*strikk 1 rett, øk 1 maske, strikk til en maske gjenstår, øk 1 maske, strikk 1 rett * på over og undersiden av sokken.

Strikk en omgang rett. *

Gjenta disse to omgangene mellom * og * til du har nok masker, denne gangen vil vi ha 36 masker totalt, altså 18 masker på oversiden og 18 masker på undersiden.

Strikk rett til ønsket lengde (6 cm) eller til der foten møter leggen.

Neste omgang:

*strikk 1 rett, øk 1 maske, strikk til en maske gjenstår, øk 1 maske, strikk 1 rett * på pinnen som er på hælsiden. Oversiden skal ikke økes på, kun undersiden skal man øke til kilemasker.

Fortsett med samme økning hver 2.omgang til du har 34 masker på hælsiden.

Nå lar du pinnen med oversiden hvile, og strikker hælsnuinga kun på hælsidemaskene.

Hælsnuing:

Strikk 19 masker, (som er halvparten av 34 masker+2 masker forbi midten) strikk 2 rett sammen, strikk 1 rett, snu. Stram garnet.

Flytt første maske over uten å strikke den, strikk vrangt tilbake 5 masker, strikk 2 vrangt sammen, strikk 1 vrang, snu.

Flytt første maske over uten å strikke den, strikk tilbake til hullet i siden, strikk sammen en maske fra hver side av hullet, strikk 1 rett, snu.

Flytt første maske over uten å strikke den, strikk vrang tilbake til hullet i siden, strikk vrangt sammen en maske fra hver side av hullet, strikk vrang, snu.

Snu slik til du har 1 maske igjen på hver side. Da har du to flere masker enn du startet med, du kan velge å strikke videre med disse for å få en videre vrangbord, eller felle dem nå.

Strikk sokkeskaftet så langt du vil ha det, og fell løst av.

Generelle tall:

Maskeantall som vanlige sokker, evt legg opp 20 masker og øk til du dekker ringtåa.

Lengde på sokk: strikk til 5-6 cm gjenstår, der er det stort sett foten møter leggen. Barne og babysokker litt kortere.

Mengde masker til kilen på hæl-og kilpinne: Antall masker du har – 2 masker.

Hvor snur du på hælen? Strikk til midten, strikk 2 masker til, strikk 2 sammen, 1 rett og snu. Tilbake på vranga flytter du en løs over, 5 vrang, 2 vrang sammen, 1 vrang og snu.

Kilde:

http://fleeglesblog.blogspot.com/2006/11/leegles-toe-up-no-flap-no-hassle-sock.html


12 kommentarer:

 1. Veldig bra beskrevet! Følte nesten jeg var på kurset nå...:-) Regner med damene på kurset var godt fornøyd!!

  SvarSlett
 2. Gratulere med vel gjennomført kurs. Regner med det var 12 stolte kursdeltagere som dro hjem med sin sokk og er nu i gang med sokk 2:)Flott fortsettelse med kursopplegg også i bloggen min. Da ønsker jeg deg en velfortjent hvil deg ut lørdagskveld:)

  SvarSlett
 3. Skulle ønske jeg kunne vært der, egentlig.. Hørtes hyggelig ut =)
  siv

  SvarSlett
 4. Skal prøve meg på den babysokken!
  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 5. Gratulerer! Både med avslutta kurs og at du er god i foten igjen. Kanskje eg kan finna inspirasjon til sokkestrikking.....

  SvarSlett
 6. Kunne trengt meg et sokke kurs, så dette kom godt til nytte!

  SvarSlett
 7. Hjertelig takk for gode sokketips. Nå ligger innlegget ditt i høyremargen min også. Jeg kan bare en sokk (som jeg varierer) kanskje jeg skal bli mer avensert jeg også...

  SvarSlett
 8. Gratulerer med vel gjennomført! Du som hadde sånn sokkeaversjon - og nå har du holdt kurs, ikke verst!

  SvarSlett
 9. Veldig godt beskrevet! Kjenner det butter veldig med meg og sokkestrikking, men den dagen jeg får ånden over meg skal jeg følge din oppskrift :)
  De er heldige der oppe i Helgeland som fikk komme på kurs. :)

  SvarSlett
 10. Hei!

  Tusen takk for kjempefint kurs, det var veldig trivelig stemning og morsomt å lære noe nytt. Eldste dattera (på 10 år) syntes at prøvesokken har potensiale til å bli et morsomt sokkedyr, og det hadde hun vel rett i. De neste sokkene i heimen blir strikket fra tåa og opp, det ble jo mye finere!

  hilsen Chris

  SvarSlett
 11. Kult med kurs da :) Tå opp er gøy.
  Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min :)

  SvarSlett
 12. Takk for tipset, i tilfelle jeg plutselig synes det er gøy å strikke sokker! Foreløpig blir noe av sokkestrikken deligert til mamma....hmmm..

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.