14. oktober 2011

Oppdrag fullført

dropsjakke 116-1

Det er skummelt å be meg strikke på bestilling. Du risikerer stort sett å få et nei, men jeg kan godt hjelpe deg med å komme igang. Om jeg sier ja, så blir du klistra over hele bloggen iført nyplagget, og da skulle du kanskje ønske at det var en litt mer anonym blogg. Sorry :)

Jakka er ferdig for en liten stund siden, og den ble overgitt til mottager uten knapper med beskjed om å ta knappevalget selv, siden garnvalget også var bestemt på forhånd. Hun hadde valgt en fin fargekombo, det er en jakke som er klassisk og kan brukes til det meste. På Ravelry finner du utrolig mange forskjellige fargevalg på denne, originalen er i svart og glitter, det blir en smule annen bruk.

064

Jeg så mørkere på å strikke masse vrangmasker og strikke mønster i flere farger på vranga, enn å strikke rundt og klippe opp og heller lage belegg, så det ble det siste valget. Klippe opp er ikke så vanskelig som man skal ha det til, du må bare forberede deg på at det tar litt mer tid med monteringa. Men den tiden har du jo allerede spart inn på å slippe å strikke alle vrangmaskene, så vinn-vinn.

dropsjakke 116-1

Make some hot LØØØØØV to the camera!

Jakka har overlevd sakseangrep fra lillefrøkna, noe som er superkrise når det ikke er til husbruk. Heldigvis var det mulig å fikse med nesten usynlig søm, men det er typisk at det skjer den ene gangen det ikke skal. (Ikke det at vi oppfordrer til saks i kombinasjon med strikketøy sånn til vanlig)

Synes du som meg at jakka var absolutt noe som burde inn i klesskapet, så kan jeg tipse om at det er lurt å strikke den rundt og klippe rundt. Jeg la opp 8 ekstra masker som jeg strikket vrangt der jeg skulle klippe, det fine med at de var vrange var at de da naturlig prøvde å brette seg mot strikketøyet i den retninga jeg ville ha dem etterpå.


belegg

Etter å ha sydd to sømmer med symaskin og klippet opp, så plukket jeg opp masker til knappestolpene. Jeg plukket opp fra rettsiden og plukket opp 2 av 3 masker, da får du et maskeantall som passer uten å stramme eller bli for slaskete. Strikket første rad fra vranga med rettmasker, og så neste omgang fortsatte jeg med 2 rett, 2 vrang.

Etter å ha felt av knappestolpene plukket jeg opp masker på vrangsiden der jeg startet knappestolpene, da har du en kjekk rad med vrangmasker som står litt opp, og som er lett å plukke masker fra. Strikker i glattstrikk til det dekker sårkanten fra klippinga, og felte av, og sydde det fast til jakka. Du kan og sy et pyntebånd over som belegg, det kan bli kult med et kontrastbånd som dukker opp når du åpner jakka.

Faktaboksen:

Jakka er gratismønster fra Drops. Garnet er Drops Alpaca, behagelig å strikke med, det loer litt i bruk som alpakkagarn flest. Jeg strikket på pinne 3, og det gikk med litt over 8 nøster naturbrunt og litt under 1 nøste naturhvitt i str XL. Mulig pga frk Saks som gikk amok på vrangborden. IK!

Og spør du meg om jeg tar bestillingsstrikk nå, så er svaret NEI! Pinne 3 til voksen tok litt piffen.

God helg!

Jeg minner om sokkekurs på Nesna museum i morra kl 14, gratis og åpent for alle, så skulle du slumpe til å stå i ferjekø og kjede deg, så er det bare å stikke innom. Kaker først, så tå-opp-sokk.


36 kommentarer:

 1. Heldig for venninden at du drog til med bestillingstrikk. Jakka var fantastisk og å strikke på en HEL slik jakke på pinne 3, Imponerende!!!
  Jeg skulle gjerne ha vært på strikkekurs hos deg i morgen, MEN jeg får være der i ånden og strikke litt i solidaritet fra kl.14.00:)

  SvarSlett
 2. Nydelig jakke! Så deilig ut! Hadde nok ikke giddet med et så stort prosjekt påpinne 3...

  SvarSlett
 3. Dette var en skikkelig flott jakke!DEN falt i smak,gitt!Ha en super kveld!Synnøvehilsen

  SvarSlett
 4. Nyydelig! Heldige venninne du har.
  Den jakka står på stikkelista mi også, den er utrolig flott.
  God helg:-)

  SvarSlett
 5. Har printa ut oppskrifta! (og avlevert den til mamma ;)) Jakka var utrolig fin, og håper jeg ender opp med en lignende :))
  God helg til deg :)
  -synnøve-

  SvarSlett
 6. Her triller prosjektene av pinnene! Flott jakke og litt av et arbeid! Tror nok også jeg hadde klippet, foran altså og ikke i vranborden som lillefrøkna! :)

  SvarSlett
 7. Smuk, smuk, smuk jakke!!! Jeg ville nu også gerne stille op til hvad som helst, hvis det var kravet for sådan en lækker sag. Din veninde klarer nu også jobbet som fotomodel til topkarakter! ;)

  SvarSlett
 8. Kongejakke, -historie og -bilder!

  SvarSlett
 9. Smuk jakke - heldige veninde, hun må have gode overtalelsesevner. Ha' et godt kursus, der er lidt langt for mig...

  SvarSlett
 10. Virkelig en nydelig jakke. Den forandret karakter med dette fargevalget og ble mye finere enn originalen!Skjønner at det ikke frister med mer bestillingsstrikk på pinne nr. 3 :) Lykke til med strikkeundervisningen i morgen.

  SvarSlett
 11. Fargevalget var nydelig synes jeg. Og så bøyer jeg meg i støvet for størrelse XL på pinne #3. Heldig venninne, du er snill.

  SvarSlett
 12. Jeg holder bare så meget af at læse din blog. Du har altid et glimt i øjet, du strikker de mest fantastiske ting og så har du bare de sødeste små modeller til dit strikketøj. :))

  Jeg kan godt forstå, at du ikke strikker på bestilling. Det er slet ikke morsomt. Jeg lovede engang en klassekammerat i gymnasiet, at jeg ville strikke en uld cardigan til hende. Åh, hvor jeg synes det tog lang tid, og der var ikke meget fornøjelse over det . Hver maske var en kamp!

  Den cardigan du lige har strikket er super flot. Modtageren må være virkelig tilfreds med dit store arbejde. Jeg håber at hun vil bruge sin cardigan meget. Det fortjener den. :))

  SvarSlett
 13. Nydelig jakke, forstår godt at du ikke tar bestilling på pinne 3 iallefall, jeg syter med pinne 3 til str 2 år.....hehe ;)

  Lykke til med tå opp kurs ;)

  SvarSlett
 14. Superfin jakke, akkurat hva man trenger nå når morgene og kveldene blir kaldere.

  SvarSlett
 15. Herlighet for en snill venninne du er <3 Nydelig som alltid fra deg! :) Tipset gruppen "garnjentene i rana" om treffet ditt i morgen ;) kanskje noen tar seg turen!! :)

  SvarSlett
 16. Så flott jakke! Og takk for at du blogger prosessen, nå tør jeg kaste meg ut i jakkeprosjekt, men den blir med tjukkere garn og ikke pinne 3 :)

  SvarSlett
 17. Ivrig leser av Monstermønster15. oktober 2011 kl. 08:13

  Nei så gøy!!! Jeg venter på akkurat en sånn jakke, som noen strikker til meg. Utrolig gøy å se. Veldig fin ble den.

  SvarSlett
 18. Jammen skulle eg ynskje at nokon ville strikke ei slik jakke til meg :D Flott vart den!

  Og jammen skulle eg ynskje at eg budde nærare Nesna, for kaker og tå-opp er ein kombinasjon eg gjerne ville deltatt på :)

  SvarSlett
 19. Flaks det ikke er mine kaker! (Jeg er god på å svi sånt)

  SvarSlett
 20. Nydelig mønsterbord på den jakken, altså! Din klippemetode og gode innstruks fra den gang du strikket den o'store dressen hjalp meg gjennom en babydress i mønster. Dukker snart opp på bloggen min :) Hva skulle man gjort uten all hjelp i Blogglandia?

  SvarSlett
 21. Takk for god beskrivelse av strikking av stolper og belegg og det hele.

  Flaks for mottageren at hun traff deg i et svakt øyeblikk av JA-strikk, for jakka blei lekker og passa henne bra!

  Utrolig jevnt og pent strikka, imponert!

  SvarSlett
 22. Knallfin jakke - og fint innlegg til inspirasjon. IGJEN. Men jeg må innrømme at jeg kun lyststrikker nå - det er ingen og absolutt ingen som kan ta bestillinger hos meg lenger ;)
  Finfin helg til alle dere!

  SvarSlett
 23. Kjempefin jakke!
  Så stor bestillings strikk, du er gal, og snill, flink. Det hadde jeg aldri sagt ja til.
  Liker fargevalget venninnen tok og hun ser fornøyd ut.
  Ønsker deg en riktig fin helg!
  Pernilla

  SvarSlett
 24. Jeg fikk betalt, så snill kan jeg nok ikke kalle meg. Håper å kunne bruke pengene til å kjøpe en dyrere vinterjakke jeg sikler på.

  SvarSlett
 25. Wow, endå ein gong har du strikka eit plagg som er endå finare enn originalen! Moro å sjå på Raverly korleis ulike farge-kombinasjonar på denne jakka endrar uttrykket totalt. Skulle gjerne ha vore på Nesna museum i dag, men dit er nesten like langt som ei Amerika-reise...

  SvarSlett
 26. Nydelig! Herlig anvendelig farge. Snill du er som strikker til andre. Jeg er litt kjip der, dvs jeg kan gjør det om jeg bestemmer meg for at noen skal få noe de ikke viste de trengte. Men det er ikke på bestilling, det er det ordet som jeg får kløe av.
  Ha en fin fin søndag.

  SvarSlett
 27. Nydelig jakke! Veldig fine farger til den heldige mottakeren også! Må si at å strikke en sånn jakke i tynn alpakka på pinne 2.5 på bestilling til noen andre nesten kvalifiserer til helgenstatus i boka mi :)

  SvarSlett
 28. Knallfin! Eg er heilt imponert over strikketempoet ditt!

  God søndag...

  SvarSlett
 29. Griselekker! Veldig fine farger.

  Jeg liker dette mønsteret veldig godt og har strikket strømpene. De kan du se her om du har lyst; http://strikkogtoys.blogspot.com/2010/02/en-og-en-er-til-slutt-to.html

  Jeg er veldig fornøyd med fargevalget, men hadde ikke mot til å starte på jakka.

  Etter å ha lest din framgangsmåte blir jeg nesten fristet til å teste. Selv om jeg ALDRI før har våget klippe...

  SvarSlett
 30. 8 masker ja. Kan tenke meg det trengs så mange når det er alpakka - jeg sitter her i min nesten like jakke (det er kaldt!) som er strikka i lettlopi med TO vrangmasker som belegg! Klippinga var bare artig, syinga derimot ga meg et mindre angstanfall. :) den ble fin da!

  SvarSlett
 31. Jeg mente selvfølgelig at det var din jakke som ble fin. Får være måte på selvskryt.

  SvarSlett
 32. 8 var nok i meste laget, neste gang (ja, særlig) blir det 4-6 masker.

  SvarSlett
 33. Kjempefin jakke:-) Jeg har akkurat begynt å strikke den til meg selv...men det tar tiiiiiid.... vrangbord på pinne nr 2,5 tar virkelig tid.... men blir sikkert bra til slutt:-)))

  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 34. Nydelig, nydelig jakke! Ble inspirert når jeg så bildene for jeg har akkurat begynt å strikke en mariusgenser i Sandnes alpakka på pinne nr 3. Hadde nesten lyst til å gi opp for jeg syntes det gikk så langsomt, men nå skal jeg prøve å holde ut.;)
  Synes kanskje at det er litt vanskelig å holde ei stødig strikkefasthet med dette garnet og er redd genseren kan bli litt slemsete. Du har kanskje en del erfaring fra å strikke med s alpakka?
  Gratulerer forresten med flott og stor artikkel i RB! :)
  M

  SvarSlett
 35. Sandnes alpakka har jeg kun brukt på småplagg, og til det har jeg vært fornøyd med hvordan de holdt seg i bruk, særlig minialpakkaen som jeg synes røyter lite.

  Takk for fine ord, veldig moro med artikkel!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.