12. oktober 2011

Plan B i blått og brunt

plan B i blått 5

Plan A ble lagt i mai. Da skulle jeg strikke en barselgave, men genseren som jeg kalte Plan A ble så fin til datteren, at den havnet i klesskapet hennes, og det ble andre barselgaver istedet. Jeg tenkte til og med å knote ned et mønster, for jeg hadde skrevet ned sånn tålig hva jeg hadde tenkt underveis.

Plan B var å strikke en tynn genser til sønnen i str 6- 7 år og bruke notatene fra Plan A. Jeg har mye totråds fra Nøstebarn liggende i lageret, sist tilskudd var noen hesper med to fine blåfarger. De ble kombinert med noen brune rester, og vips:

plan B i blått 1

Ideen er ennå samme, striper med rillestrikk over skuldrene i ulike farger, og ensfarget glattstrikk resten. Veldig enkelt, men effektfullt. Valgte rillestrikk på erme- og bolkant for å slippe at den rullet seg oppover. Den falske knappestolpen ble droppet denne gangen, men ideen ligger lagret.

Plan B var også å skrive et mer forståelig mønster, men akkurat det får bli Plan C. Siden jeg valgte et annet garn enn sist med en annen strikkefasthet, så må det regnes om på nytt om det skal passe med en oppskrift til begge størrelsene, og akkurat nå er genseren lik foran og bak, siden den ikke er strikket litt ned i halsen eller opp i nakken. Kjekt for han som kler seg selv og ikke er så himla nøye med hvilken side som kommer hvor, men passformen blir bedre om jeg endrer litt.

Men da må stripene bak bli større, eller kanskje vrangborden eller.... Åh, disse vanskelige valgene! *dramatisk panneklask*

plan B i blått 4

Søndag forsvant første tann etter å ha vært løs i en måneds tid, en skive med prim og majones ble dens bane. Den er behørlig byttet ut med en tjuekroning i et eggeglass, og siden da har alle bilder han skal være med på blitt med fremskutt underkjeve, sånn at manglende tann virkelig skal synes.

Storebror gror til! Og må prioriteres i strikkekøen, den ene tykkgenseren kryper oppover magen. Tykk ullgenser kommer snart godt med, det kan skimtes snø på fjelltoppene rundt oss, selv om det pøsregner her nede ved kysten. Nok å strikke for tiden, altså.


plan B i blått 2

Men fornøyd er vi, både storebror og jeg. Pinne 2,5 og str 6-7 år tar tid, men det er verdt det. Tynne ullgensere har mere brukstid enn tykke ullgensere, jeg vil også ha!

Hele herligheten veier 130 gram tilsammen, litt over 100 gram er bunnfargen 52 fra Nøstebarn. Brunfargene er mørkbrun og naturbrun (naturbrun brukte jeg Duo fra Design.club.dk, men de er omtrent identiske i farge og tykkelse). Og en vakker dag kommer kråketærne skrevet ned. Plan A ble strikket i mai, så tidsplanen er litt løs...


43 kommentarer:

 1. Kjempelekker! Og nydelige farger :) Pinne 2,5 har ikke denne jenta tålmodighet til, men ønsker meg det ;)

  Ha en fin dag

  Klem

  SvarSlett
 2. Å guuuri meg såå fin den var. Synes du skal gjennomføre plan C rimelig kjapt jeg.
  Eller kanskje jeg skal prøve meg på en copy cat!
  Helt klart best med tynne ullklær. Min erfaring er at jo tynnere, jo mer brukt.
  Fargene var jo så fin de også, skikkelig guttelus genser!

  SvarSlett
 3. Den er skøn! Rigtig god idé med forskelligfarvede striber i ret og så ensfarvet glatstrik.

  SvarSlett
 4. To flotte gensere! Men pinne 2,5 er jo nærmest galemathias! Nei takke meg til pinne 3! hihi

  SvarSlett
 5. Denne genseren var UTROLIG fin. Likte den kjempegodt! Fargene er så fine sammen. Det er bare så imponerende at du bare dikter og strikker.. med SÅ godt resultat. Well done! :)

  SvarSlett
 6. Flott genser!! Og all kred til deg som klarte å gjennomføre på så tynne pinner :)
  Sier meg enig med tidligere kommentar ; vi er klar for plan C!!

  SvarSlett
 7. Hei. Du har så inspirerende blogg og jeg nyter å følge med på alt du strikker og komponerer av strikking. Henger ikke halveis etter på pinnene... men så trøster jeg meg med at planlegging og å lage lister over ideer og mønster også er kjekt. Men denne genseren falt jeg pladask for, stemmer også for en plan c. Takk igjen for superkoselig og inspirerende blogg :-) marit

  SvarSlett
 8. Hva med en plan D, voksenversjonen? Jeg hadde hvertfall elska en sånn genser!

  SvarSlett
 9. Kjempefin!
  Og det er klart at underkjeven må fram, alle må jo se at her mangler det en tann!!!
  Jeg liker godt å strikke med pinner 2,5 og tynt garn, det er klart det tar litt lengre tid, men det blir jo så fint. Tynne plagg er også mye mer anvendelige synes jeg og varme er de likevel.
  Dette var en genser jeg godt kunne tenke meg å strikke, så om planene dine blir virkelige en vakker dag kan det godt hende jeg ville kjøpe det mønsteret.

  SvarSlett
 10. Du er helt super med pinnene altså! Heldig gutt du har. Plan D i voksenversjon, synes jeg var en god idé. En tynn, herlig, anvendelig genser til deg selv. :) Det tar jo tid, men tenk på hvor takknemmelig mottakeren blir!

  Vet du, jeg har ikke turt å engang gå forbi DSA-butikken siden midten av august. Vi har nettopp kjøpt oss leilighet, og jeg frykter en finansiell katastrofe ville funnet sted om jeg hadde gått inn.. Her strikkes det bare fra lageret for tida. ;)

  SvarSlett
 11. Så dette var altså skatten som Ninjaen skjulte! Brunt og blått i lag er stilig. Og så smart med rillestrikk øvst, ein raffinert måte å også få brukt opp restegarn på. Eg vil gjerne herme. Kanskje du kan skrive ned ein STIKKORDS-versjon først, så klarer vi oss kanskje med den medan vi ventar på Det Endelege MonsterMønsteret?

  SvarSlett
 12. Egentlig skulle jeg skryte litt av den fine genseren du har strikket, men så ble jeg hengende fast i kombinasjonen prim og majones. Den var ny, for å si det mildt! (Men genseren var stilig, passet perfekt til pjokken)

  SvarSlett
 13. Kjempeflott genser! Hvis du vil løfte den litt bak uten å ødelegge stripene, går det kanskje an å strikke noen forkortede rader øverst på glattstrikkfeltet? - Brünnhilde

  SvarSlett
 14. Kjempefin, både plan A og B! Elsker fargene på begge to! :)

  SvarSlett
 15. Nydelig genser, og fargekombinasjonen ble jo helt perfekt! Jeg liker farge 52 fra Nøstebarn, den er akkurat passelig støvete blå :) Herlig tannløsbilde av godgutten, han er virkelig søt han også da...

  SvarSlett
 16. Så flott genser. Kjempe fine farger!! ;-)

  Og så stor gutten er, får han gjødning i maten?? ;-)

  Ha en fortsatt fin dag og kveld. ;-)

  SvarSlett
 17. Nydelig genser, så det kom til å bli noe fint noe allerede på første bildet....men var spent på hva det kom til å bli :O)kjempefine fargekombinasjoner! 2-tråds er bare heeelt vidunderlig. Var på Nøstebarn i Trondheim i helga, mange nydelige farger og supervanskelig å velge....men det ble noen hesper iallfall, så får vi se hva som kommer ut av det :O)
  Hilsen fra NINA :O)

  SvarSlett
 18. Orv en god plan! Meget fint med rillerne og så det glatstrikkede.

  SvarSlett
 19. Fantastisk søt genser!! Jeg gleder meg veldig til plan C kommer til virkeligheten ;D
  Men herremalla så stor genser på 2,5..... vet ikke om jeg hadde hatt tolmådighet til det.... men fin blev den!! Tror mine 6 og 7 åringer kunne godt tenke seg sånne til vinteren :)

  Hilsen fra Katla

  SvarSlett
 20. Kjempefin genser! Det mønsteret må du få ut etterhvert ja.
  Gratulerer med tannfellinga til storebror! Selv har jeg akkurat blitt et par visdomstenner fattigere, men noe har nok skjedd mellom første og siste (?) gang - jeg viser ikke frem.

  SvarSlett
 21. Herlig genser og herlig gutt! Respekt for pinne 2.5 på en hel genser! Jeg trikser meg gjerne opp på 3 og 3.5, sliter litt med tålmodigheten der. :)

  SvarSlett
 22. >Kjempefin! Har strikket lignende gensere etter bestefartrøya til Nøstebarn, med rillestrikk over hele raglanspartiet, og alle bråt. Fint resultat av latskap fordi jeg ikke gidder å strikk vrangt etter jeg begynner med knappestolpen..:)

  SvarSlett
 23. Superduperfin!!
  Og bartehalsen under her, ja den var noe av det tøffeste jeg har sett på lenge Ü Nå fantaserer jeg om heklede barter, heklebartehals! Det må da være mulig å få til tenker jeg.... Hmm...

  SvarSlett
 24. Jeg venter på spenning på mønster, absolutt en genser for min prins. Gratulere til han for første tann bort, vi venter i spenning her i huset på at den første skal løsne, med så mange store søsken vet han at det bringer penger inn!!

  SvarSlett
 25. Superfin genser :) Kan fint vente på mønster jeg... Akkurat nå driver jeg å hermer litt etter deg og strikker hulkrus genser til minsten :)

  SvarSlett
 26. Herlighet den var nydelig!!! også på pinne 2,5! Du er syk!! (sykt fliiink!!!) *bøyer seg i støvet*

  SvarSlett
 27. Veldig flott, og fargene er så deilige *ønsker seg også slik*

  SvarSlett
 28. Nydelige fargekombinasjon. Og den så jo veldig fin og symmetrisk ut!! Flink du er!

  SvarSlett
 29. Skøn trøje!!! Dejlige farver og smuk struktur.
  Hernede i det "lune" DK overvejer jeg om det ikke er på tide at starte vintertrøjen til den unge herre... heldigvis kan jeg "nøjes" med en tyndere version... dvs. indtil vi skal på skiferie på det norske højfjeld ;)

  SvarSlett
 30. UTRULIG fin genser, enkel og fin, akkurat slik eg likar plagga! :) Og fargane-nydelige!

  Får SÅ lyst til å starta på eit nytt prosjekt... Men, mest alt garnet mitt har flytta austøve, og eg har lova meg sjølv at eg ska gjera ferdig prosjekta eg har igjen her vest før eg kjøpe meir garn.... hihi... Lure på om det går bra!?

  SvarSlett
 31. Prim og majones er en slager i huset, han mener at kaviar og brunost også er godt, men jeg har mine tvil....

  Takker for masse gode kommentarer, Plan D i voksenversjon hadde jeg ikke tenkt på, men det var jo lurt.

  SvarSlett
 32. 2, 5 - tjaa..de går jo til det meste og ting tager jo tid.
  Super farvekombination

  SvarSlett
 33. Fysøren denne var fin! Og så stor gutt som har mistet første tannen da :) Gøy!

  SvarSlett
 34. jeg likte plan A, og jeg liker virkelig plan B :) kjempe fin genser :) herlige farger. Og syns den passet han så godt. Tannfelling er morro. Og når det er flere enn en tann som er borte så blir de virkelig kjekke :) ha en fin helg!

  SvarSlett
 35. Kjempefin genser! Eg fattar ikkje at du har tolmod til å strikke så stort med så små pinnar, men resultatet er jo fantastisk! Og det ER meir praktisk med tynnare ullplagg.

  SvarSlett
 36. Kjekk kar i flott guttegenser. Enig med deg, tynn ullgenser er et must, kan brukes nesten året rundt, og tar nesten ingen plass i sekken på sommerens senkveldfisketur, eller vindtur, eller hvilken som helst "kan bli litt småkaldt-tur"... På tide jeg får strikka en ny til 6-åringen som også strekker seg ut av alle fjorårets gensere.

  Prim og majones? Hm. Her i huset er Nugatti + majones + agurk en slager... Hos gutta, altså, jeg står over...

  SvarSlett
 37. Den var NYDELIG! Gleder meg til du får skrevet ned oppskriften. :)

  SvarSlett
 38. Så fint det var med blå- og brunfargene sammen!

  SvarSlett
 39. Den var skikkelig fin! Kunne godt tenke meg å strikke denne, så jeg håper du får til dette med Plan C!

  SvarSlett
 40. For noen nyyydelige gensere, både plan A og B! *forelsket* Plan C hadde vært fantastisk! :) Koser meg alltid når jeg titter innom bloggen din!! Så mye fint, så mye inspirasjon :)
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 41. Vil nå prøve meg med litt opportunisme, siden jeg har 100 gran rødt askeladengarn liggende og noen rester i blå i samme tykkelse. Og planer om å strikke en tynn genser til min barnehagegutt størrelse snart fire år. Vi kan jo kalle det en slags pre-teststrikk? :) da er det samarbeid og ikke kopiering. (se opportunismen folde seg ut ;)

  SvarSlett
 42. Denne genseren likte jeg altså:)
  Fikk nesten lyst å herme litt til min 4-åring!
  Koser meg skikkelig inne på bloggen din, har lest den en stund nå, og blir så inspirert! Laget meg blogg i sommer, ta gjerne en titt:)

  -Line-

  SvarSlett
 43. SUPERFIN! Ønsker meg mønster :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.