11. oktober 2011

Bill merk: HUMMER

hekleforsøk

Jeg kjenner for få hummere. Ingen hummer dukker opp på Facebook, julekortliste, bloggliste eller telefonlista på mobilen. Antall hummer i bekjentskapskretsen er altså mikroskopisk liten, og det er jo synd, siden jeg har et forsøk på å følge heklemønster som endte passende for en flott klo.

Jeg skulle lage et triumferende blogginnlegg om at endelig hadde jeg knekt heklekoden og heklet meg et par lekre votter. Varme, myke og stilige, heklet med fastmasker i bakre maskeledd og fænsi pænsi og stilige. Jeg kan jo fint fortsette å triumfere, men siden jeg ikke klarte å lese helt enkle beskjeder når tommelhullet skulle lages, så er det altså hummervott jeg endte med. Akkurat da passet det dårlig med mine pianofingre. Og pianotær.

Ikke så mye vits å triumfere altså. Men guts til å blogge EPIC PHAIL, det har jeg. Vedder på at det ligger endel ubloggede sånne rundtomkring i det langstrakte land. En vakker dag skal jeg og heklenåla bli venner igjen. Men ikke idag.

Da skal jeg starte på nytt på Vargavinter, et enkelt (joda) heklemønster som ligger gratis ute. Både fordi vottene er flotte, og navnet er fint, selv om det hinter om kjipe vintere.

lobster onyone?

Mulig jeg bør jobbe litt for å utvide bekjentskapskretsen? Hummer søkes! Du skal få vott! En.

Enbeint treåring med høy vrist søkes også.

25 kommentarer:

 1. Hehehe Snart vil det nok melde seg en hummer med ønsker om en vott :)

  SvarSlett
 2. Haha! Det er bra du har guts til å blogge om det som ikke blir så vellykka også - det gjør dagen lysere for oss alle! Selv har jeg ikke pianofingre, men jeg har heller ikke klo. Det finnes mellomting.
  Fun fact: På norsk kalles fastmaskehekling for pjoning. Se mer hos AnnepåLandet. :)

  SvarSlett
 3. Fnis! Skrive artige bloggposter kan du i alle fall:-)

  SvarSlett
 4. Hi, hi, då er nok det blogginnlegget mitt inspirerande. Mitt neste viser at eg eigentleg strikka to høgrevottar og juksa det til....

  SvarSlett
 5. Herlig innlegg, det er godt å se at også andre enn en selv ikke alltid oppnår ønsket resultat. Likevel gyver vi oss på nye prosjekt igjen og igjen, -og gir ikke opp.

  Ha ei flott oktoberuke:-)

  SvarSlett
 6. Fantastisk innlegg, jeg lo høyt for meg selv. Tror jeg har noen merkelige prosjekter innerst i skapet jeg også. Søker feks et barn som er ca fire år bredt og seks mnd lang, omtrent som Karlsson på taket, ser jeg for meg... ;) deilig at du blogger det som er litt mindre vellykket også, det gjør dagen så mye bedre for oss andre!

  SvarSlett
 7. hehe, herlig! ;)

  Og utrulig deilig å høyra at det er fleire der ute som har pianofingrar, og PIANOTÆR!! hihi.... Føle meg plutselig ikkje heilt aleina. ;)

  SvarSlett
 8. haha, jaja. Prøv igjen :) foresten så er det vel hummer sesong nå så det kan jo være noen får bruk for den??

  SvarSlett
 9. Kanskje en idé for oss som bare slenger sånt bakerst i skapet? Jeg har jammen noe flott liggende på bunnen av strikkekurven - mon tro om den skal få komme frem i lyset ;)

  SvarSlett
 10. Tjihi! Jeg hørte på radioen i går at det er mye hummer i år, så det er håp i hengende snøre (eller var det teine...?)!

  Hilsen ei som også har hekleambisjoner (kan foreløpig bare lage remser med kjedemasker...)

  SvarSlett
 11. Haha! Moro innlegg!
  (Og godt å se at det ikke bare er meg som bommer litt innimellom...!) :D

  SvarSlett
 12. Hahaha, ser for meg en hummer som er godt utstyrt for vinteren... Ü
  Menehh, sånn bare hvis du ikke finner en hummer/menneske med hummerklo eller lignende, det er vel bare å rekke opp tommelen, felle et par masker på begynnelsen av tommelen, så har du fikset det? Eller er lufta gått ut av hekleballongen? Ü

  SvarSlett
 13. Lufta er ute. Det er nemlig andre gang den er forsøkt rettet på. Fnis.

  SvarSlett
 14. Hehe, du skriv så godt! Lukke til med jakten på hummer og einbeint treåring!

  SvarSlett
 15. Det er godt vi er fleire som opplever slike fantastiske håndarbeidsmuligheter. Hummervotter kan jo plutselig bli en slager:)

  SvarSlett
 16. Knis, du vet iallefall å få oss andre til å le! Lykke til i jakten på en hummer!

  SvarSlett
 17. Haha, det er jo hummersesong nå, så kanskje det dukker opp en hummer.
  Men ærlig talt, jeg syns den ser ok ut jeg? Uansett, ingen grunn til å henge med hue - jeg har heklet meg flere par votter og det er helt klinkende klart at STRIKKA votter er bedre! Hekling egner seg i grunnen best til pledd og grytekluter (selv om det er gøy å hekle andre ting også, så ikke gi deg! Det er egentlig mye lettere å hekle enn å strikke!).

  SvarSlett
 18. Jeg veit ikke hva som blir lettest å finne, enkloa hummer er jo vanlig nok, men med DEN digre kloa? Var ikke i mine teiner under hummerfisket, i alle fall! Forhåpenligvis ikke så mange enfota 3-åringer med høy vrist som hinker rundtom heller. amen du skal jammen ha kred. For å innrømme feilskjær, åpenlyst og høyt, og for å ikke gi deg. Ingenting er bedre medisin enn å kaste seg over et nytt spennede prosjekt når det forrige strandet! Lykke til med vintervotter! Votter er takknemlige oppgaver (når de ikke skal hekles, altså). De er passe små prosjekter, og er de vellykka, kan man vifte og svinse med de alt man vil, og tillate seg å aldri så lite kry vise dem til hele verden. Vi venter i spenning! (o:

  SvarSlett
 19. hahaha. Fantastisk morsomt, og ikke minst skrevet. Synes hekling av noen annet enn å strikke kanter er en prøvelse. Har en lue jeg begynte på ca 20 ganger, og når jeg endelig tror jeg skjønte greia gadd jeg ikke mer.. Billmrk: Veldig lite menneske med eggformet hodefasong

  SvarSlett
 20. Haha, bra skrevet.
  Selv er jeg på jakt etter et par føtter i str. 40 med eksepsjonelt liten hæl. Helst et par uten hæl når jeg tenker meg om. Videre er jeg på jakt etter en toåring med livvidde på 40cm, en annen toåring med livvide på 70 cm.

  SvarSlett
 21. Hehe, bar det ikke bare er meg som sliter med heklingen;)

  SvarSlett
 22. Morsomt innlegg, det er bra at du skriver så underholdende. Men altså, man er jo ikke utlært etter èn vott! Synes du har fått det fint til med tanke på at du er novise, og jeg brukte i alle fall mer tid enn en vott på å lære meg å hekle sånn noenlunde ;)
  Du bør gjemme denne for så å ta den fram den dagen du sitter med et vellykket hekleprosjekt, for lufta kommer nok tilbake til ballongen skal du se....

  SvarSlett
 23. Morsomt innlegg. Er nok en av de som bare rekker opp uten å blogge om feilene ;)
  Du skal se at du får til heklinga etterhvert. Bruker også å få hekla votter litt trange, så et tips er å bruke litt tykkere heklenål.

  SvarSlett
 24. Kunne nok liksågodt vært meg, hehe. Godt det bare var en vott! Men den så jo i utgangspunktet nydelig ut! Lykke til! Si gjerne ifra om hva som var trikset hvis du får det til!!!:)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.