18. oktober 2011

Strikkepynt

maskemarkører 3

Jeg har et lass med perler og fjas liggende, noe som kommer godt med når man plutselig får lyst til å lage flere maskemarkører. Jeg har en drøss liggende rundt omkring, og de blir brukt til dukkemat, agn, fingerpynt og en gang i blant i strikketøyet også, så litt supplering var på sin plass.

Og de er enkle å lage selv; du trenger litt smykkevaier, noen klemmeperler, en liten tang, og perler i ulike fasonger til pynt. Jeg liker best perler som det er hull tvers gjennom.

maskemarkører 2

Jeg klipper av en liten bit av vaieren, lager en løkke og trer begge beina gjennom perlen(e). Setter en klemmeperle over de to vaierbeina, klemmer til og klipper av evt ender. Ferdig!

maskemarkører 4 maskemarkører 5

Perlene er kjøpt litt her og der, Panduro og sånne butikker har ofte salg på store bokser med perler, og Ebay og Epla og Etsy har drøssevis av perler, knapper, duppeditter og glittergreier som kommer i postkassa di når du surfer nattestid...

19 kommentarer:

 1. Så søte maskemarkører!

  Jeg er stor fan av maskemarkører og kan ikke få mange nok, kanskje jeg burde begynne å lage noen selv? Det så ikke så vanskelig ut som jeg innbilte meg :)

  SvarSlett
 2. Det hørtes jo lett ut....kanskje selv jeg kan klare det?

  SvarSlett
 3. Hihihi, jeg måtte smile gjenkjennende av den siste setningen din ;) Kjempefine maskemarkører, marihøna var supersøt!

  Klem

  SvarSlett
 4. Så søte de med marihønene er :)
  Kanskje jeg skulle kikket litt i perleboksene til jentene og se om jeg finner noe fint. Takk for tipset!

  SvarSlett
 5. Så fine! Jeg gjør akkurat som deg, men jeg vet noen sverger til en klemmesak over perlen også.

  Surfe nattestid? Er det derfor jeg alltid er så kald på beina når jeg legger meg litt for seint?

  SvarSlett
 6. Kjempefine maskemarkører! Så ikke så vanskelig ut dette nei, skal se om jeg får tatt meg en tur på Panduro snart gitt :)

  SvarSlett
 7. Du er så DYKTIG!!
  Du er mitt strikkeforbilde!
  Ingen over, ingen ved siden av deg.

  Ha en fin dag, du flotte kvinne!

  SvarSlett
 8. Takk! Knupp! (o:

  Glad hønehusforbereder.

  SvarSlett
 9. Så fine! Jeg har videresendt linken til min datter som (lenge) har lovet å lage noen strikkemarkører av perler hun har liggende. Kanskje hun blir inspirert! :)

  SvarSlett
 10. Bra blogg, Merete!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så får du tips om andre gode blogger også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside kan sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

  SvarSlett
 11. Har aldri hørt om maskemarkører før, og det gikk en par sekunder før jeg forsto at det var STRIKKING det var snakk om.... ;) Faktisk en god ide, kjedelig å telle masker..

  SvarSlett
 12. Så lurt da! Hadde heller ikke hørt om maskemarkører før!

  SvarSlett
 13. Koselig å se deg på førsteside på VG! Kanskje jeg også skal lage noen maskemarkører...mine er litt på avveie for tiden..tror Prinsessa bruker dem som katteleker..!

  SvarSlett
 14. Markører har en alltid bruk for:) Første gang jeg fikk slike i hende forsto jeg ikke hva det var, øredobber?, mobilpynt ? Maskemarkører hadde jeg aldri hørt om, men nå er de et must på mine strikkeprodukt.)

  SvarSlett
 15. Oh yes the bead stash - easy to stash in a small cupboard an accumulate without guilt until you truly stand back and look how much there really is ;D
  I love your stitch markers- very sweet !

  SvarSlett
 16. No fekk eg lyst til å lage nokre markørar sjølv, spørs om det ikkje blir litt sånn seinkveldsshopping på etsy framover... ;)

  SvarSlett
 17. Så flotte maskemarkører!

  Hm... Med et voldsomt perle og smykkestæsjlager burde vel jeg kunne lagen noen markører jeg også. Tror jammen jeg må gjør det!

  Ønsker deg en flott søndag!

  SvarSlett
 18. Supre maskemarkører! Sjølv bruker eg berre vanleg fiskesnøre som eg knyter både over og under perlene. Fungerer fin-fint! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.