5. september 2011

En dag måtte det jo skje


Jeg har en stygg uvane med å slenge strikketøyet på stuebordet, til tross for flott strikkekurv og nå masse hyller på eget rom i kjelleren. Det ligger i skjønn forening med maskemarkører, små Legoninjaer, pekebøker, mønstre og denne gangen en saks.
Sånn før klumpen i magen til eventuelle lesere blir skikkelig uggen, så kan jeg berolige med at det kun var gått med tre cm av et erme. Heldigvis akkurat der pinnene var, og ikke fra bånn eller midten. Takker til lillefrøkna som må ha tatt litt hensyn til moren sin.
Spent på om jeg kommer til å lære noe av dette, jeg BØR en vakker dag lære at det kan være lurt å rydde strikketøyet i kurven sin, og at sakser og barnehender ikke trenger forenes uten tilsyn (jeg fikk kniv til fireårsdagen, så jeg er oppdratt til at man skal prøve seg med skarpe ting).
Men tross alt; fem år med barn, og først uhell nå? Ikke verst statistikk.
Og hva strikketøyet er ?
Denne jakka. På bestilling, uvant nok. Noen må være gode til å overtale.


(Bilde lånt fra garnstudio, der oppskriften ligger gratis ute)
Mens jeg strikker ermene, har jeg tid til å tenke på om jeg skal strikke frem og tilbake som mønsteret foreslår, eller om jeg skal strikke rundt og klippe opp. Jeg er ikke redd for å klippe opp, men er litt usikker på om vrangborden nederst blir fin da. Evt om jeg kan strikke vrangborden, og SÅ strikke rundt og klippe opp, eller om det blir for tykke kanter på sårkantene da?
Mye å tenke på, altså.

19 kommentarer:

 1. Du kan jo legge skylda på andre enn deg, jeg greide å klippe hull midt bak på ei ferdig jakke.... Hulk.:) Drops jakka er fin, strikket en selv. Jeg strikket vrangborden frem og tilbake, men resten på rund pinne. Funket veldig bra, og mottakeren var happy. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Går det an å strikke rundt, klippe opp og så plukke opp masker til slutt for vrangborden? At du strikker vrangborden ovenfra-og-ned, på en måte. Eller kanskje bruke magic cast on, og tre maskene til vrangborden på en tråd mens du strikker det andre først.

  Du er forresten ikke den eneste som lar strikketøyet ligge litt for lett tilgjengelig. Jeg har hittil bare blitt utsatt for litt opprekking, utrolig nok.

  SvarSlett
 3. Jeg kjente et lettelses sukk da jeg leste at det var de siste strikkede radene på et erme som hadde fått en klipp, og ikke midten av hoveddelen eller noe. :o
  Sånt som skjer når man har små barn i hus (og/eller om man har saksen liggende åpen ved strikketøyet).

  PS Min mormor pleide å gi barna et nøste og en saks, og da satt barna stille og rolige i lange tider. :)

  SvarSlett
 4. Oj, oj, oj, sånn flaks også da, midt i uhellet. Ja, en må nok gå noen slike runder før man lærer, hehe..
  Flott jakke, du er snill som strikker slikt på bestilling (det gjør ikke jeg)!
  Ha en fin mandag. =)

  SvarSlett
 5. Oi, flaks at jenta vet litt om strikketøy! hehehehe...denne jakka har je sett litt på - veldig fin.

  SvarSlett
 6. Huff, kjedelig med srikke og saks, men godt at det ikke var midt i.
  Kjempefin jakke!
  Jeg hadde strikket vrangbord frem og tilbake og rundt resten.
  Lykke til!
  Pernilla

  SvarSlett
 7. ojoj... det var da bra at det ikke gikk værre enn som så... da tenker jeg både på lillesnuppa og jakken ;)

  SvarSlett
 8. auda, det gjorde min datter også for noen år siden :-D

  SvarSlett
 9. Huffda. En av mine håpefulle klipte en gang alle de løse trådendene på et ferdig strikketøy, før jeg hadde fått festet dem, altså. Da ble jeg litt sur.

  SvarSlett
 10. Jeg er kanskje litt sær, men jeg så for meg mye verre ting enn at hun hadde klippet opp noe som helst av strikketøy..........klippet hår, skadet seg selv eller storebror, klippet hull i sofan.....pub, det varjo bare et erme! Ser meg rundt- stuebordet er fult av strikkeremedier - og i et lite hjørne står kaffekoppen til mannen min- hallo der er jo hele 30 cm bort til strikkekurven!

  SvarSlett
 11. Auda. Den store skrekken det der. Bra at det ikke gikk verre i alle fall.

  Min "barnelærdom" er at man strikker vrangborden fram og tilbake og setter stolpemaskene på sikkerhetsnåler. Deretter legges det opp klippemasker midt foran. Legg opp ekstramasker til belegg og strikk dem sammen med stolpemaskene til slutt.

  SvarSlett
 12. Akkurat det samme har sønnen min gjort også. Øverst på bolen på en genser riktignok. Men bare 5-6cm fra pinnene.

  SvarSlett
 13. Jeg synes det Mimouna skriver høres fornuftig ut. Hvis du strikker ermene rundt blir det jo ikke samme strikkefasthet heller, hvis du strikker fram og tilbake på bolen (og så rundt igjen etterpå?) Har strikket en lignende genser og klippet opp, men da var kantene i perlestrikk. Nederste kanten ble strikket fram og tilbake inkl ekstra masker som satt på tråd mens jeg strikket bolen. Etter klipping og synig av belegg ble ekstramaskene plukket opp og strikket til knappebånd (og sydd på). Fin løsning det og.

  SvarSlett
 14. Uff så kjedelig..men det er nok ikke bare du som har gjort slikt:)Du får trøste deg me det:)

  Klem fra Lill

  SvarSlett
 15. Æsj og æsj!
  Jeg prøver å la være å la strikkepinnene ligge fremme, etter streng oppfordring fra svigermor. Det er jo ikke bare strikketøyet det kan gå hardt ut over i lek, det er jo ganske vondt å få strikkepinner ymse steder under lek.

  SvarSlett
 16. Oooh! Jeg syr masse på bestilling, og ofte i stoffer jeg ikke kan få tak i mer av - så det er min store frykt at 3åringen skal gå løs på noe med saks. Han liker nemlig veldig godt å klippe, og har veldig lyst til å prøve når jeg klipper i noe. Så jeg er VELDIG bevisst på hvor saksene legges!

  Den jakken så jo kjempefin ut! Litt av ett oppdrag å ta. Flink er du! Men så strikket du jo også den stoooore heldressen til en dame, så klart du ordner en jakke! :)

  SvarSlett
 17. Hva er det med unger og saks? Har alle unger en sakseperiode de må gå igjennom? Begge guttene mine klipte håret fint og fjong rundt den alderen.
  Synd med genseren, men som de andre sier, det ordner du i løpet av nullkommanull. Og det må være helt umulig å bli sint på den vakre, lille dama di?

  SvarSlett
 18. Iiiiiiik. Et drama fra virkeligheten. Godt at skadens omfang ble begrenset, og framfor alt: at ingen fingre kom i saksen.
  Det er ikke sikkert du lærer så mye av det. Det gikk jo tross alt ganske godt :)
  Fin genser du bestillingsstrikker, forrsten. Og striperibben under var kjempetøff!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 19. Men så flott at lille frk flittig har arva mors glede over garn (og saks), da! Og at skaden ikke ble større... Jeg prøver å huske å ikke legge sakser fristende nær strikketøy her hjemme, men ellers flyter det meste av mors kreativitet. Den eneste ulykken som involverer strikk og barn foreløbig var da minstemannen (ca 2 da) fant ut at strømpepinnene mine var supre som lyssverd! Neida, han skadet hverken seg selv eller storebror Solo, men den intrikate Cookie A sokken som egentlig satt på pinnene klarte jeg aldri helt å finne tilbake til mønsteret på...

  Ellers har sakser vært brukt til å klippe både buksebein og lyslugger uten mors samtykke. Enig med deg! Lær ungene å bruke gode redskaper tidlig! (og ha heller med førstehjelpskrinet i sekken på spikketur...)

  Strikk jakka rundt! Sparer litt arbeid, og blir ofte penere. Du kan vel be dattera om hjelp til oppklippinga...?

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.