3. september 2011

Raff ribb

ikke helt ribba
Teststrikkingen for Pinneguri er avsluttet, og det var jommen kjekt! Jommen praktisk når testkjøring kan ende med noe helt konkret, en kul genser til høsten. Og blir du noen gang spurt om å teststrikke for damen, så slå til. Veldig forståelige mønstre med fiffige detaljer.
Av fiffige detaljer her var det vel flettene ved raglanen (ok, så ble det usynlig i min stripeversjon) og den forlenga ryggen nede som gjorde at jeg likte mønsteret godt, da var det ikke bare en helt streit genser, men noe moro på lur og for strikkeren.
ikke ribba nei
Frøkna poserer i min versjon med ulikt antall striper på ermer og bol, usymmetrisk med vilje. Hvorfor må alt være likt? Nå må man se to ganger, fordi man trodde man så feil første gang.
Jeg fikk Wollmeise i mengder i posten, og valgte Ruby Tuesday (rød) og Neptun (blå, nesten metallisk blå) av fargene som lå i posen, mye fordi rødt og blått passer til mye av det hun har i garderoben sin fra før (sånn er det å arve av storebror som har overraskende mye blått i klesskapet, jeg trodde jeg kjørte nøytrale farger. Dengang ei.)
Og en tilståelse; prøvesmaken på Wollmeise gav ingen avhengighet. Fantastiske farger, det skal hun ha, men jeg hadde bomullsfeelingen hele tiden mens jeg strikket, og jeg er en ullgarnfantast. Etter vask er det mye bedre, så det ferdige plagget er ikke bomullspreget. Men moro å få prøve garnet, så omtalt som det er.
Faktaboks;
Barnegenseren Ikke helt ribba av Pinneguri, gratismønster i str 1-4 år
Jeg fikk Wollmeise i posten og det gikk med 140 gram totalt til str 2 år, og fargene er Ruby Tuesday og Neptun, fine i lag. Hele greia er strikket på pinne 2,5, og jeg troooor strikkefastheten stemmer, ribbestrikk er noe drit å måle.

27 kommentarer:

 1. Herlig genser, fine farger og kjempekul datter!

  SvarSlett
 2. Men for en stofflighet, for et fall det er - nydelid strikka til en nydelig jente. Hilsen dama til gjensidig beundring.

  SvarSlett
 3. Spennende genser, veldig morsomt med forskjellig antall striper. Og Wollmeise har vi omtrent samme erfaring med, jeg ble heller ikke avhengig. Har strikket opp ca. 70 gram av garnet, MEN fargene er utrolige :)

  SvarSlett
 4. Super barnehagegenser til søt jente.

  SvarSlett
 5. Cool :-) Er gået i gang , men om jeg forstår : 'Svøb ved foten'...det vil vise sig.

  Ohøj !! Vilma

  SvarSlett
 6. SUperfin! Og jeg er så imponert over alt du rekker å strikke! Synes det kommer nye gensere fra din kant hele tiden jeg. Selv bruker jeg flere måneder på en genser...

  SvarSlett
 7. Veldig fin! Og hvem hadde ikke blitt glad for å få teststrikket av en som har så skjønn modell å vise fram på?

  Blå og rød er knakende fint sammen, synes jeg. Og morsomt at det er flere som hadde tenkt å være flink med fargene til barna men ikke var like prinsippfast som man hadde trodd. Jeg tenkte å være litt forsiktig med det rosa, men ser en tydelig tendens i kommodeskuffene, gitt...

  SvarSlett
 8. Kjempefin! Og artig å høre ditt syn på Wollmeise. Har ikke prøvd det selv - men man er jo nysgjerrig. Sitter og lurer litt på om jeg skal prøve å strikke genseren i supersoft, som jeg har liggende...
  Veldig enig i din siste setning forresten :)

  SvarSlett
 9. Kjmepefin genser!! Ribb er så kledelig :)

  SvarSlett
 10. waouh!c'est très chouette...j'adore les deux couleurs!very beautifull!!!

  SvarSlett
 11. Det ble ingen sokk nei! Veldig fin og anvendelig genser og kult med asymetriske striper.

  Et spørsmål bare som jeg har grublet litt på i det siste: Hvor legger du stripeskiftene for å få det minst mulig synlig i raglanstrikk?

  SvarSlett
 12. så fin den er!! LIkte at den var forlenga bak, det er jo supert når ungene går fra dress til to delt, så slipper de og bli kalde på ryggen :) LURT!! Mønsteret må sjekkes ut tenker jeg. Ha en super søndag :) Ny uke er rett rundt svingen, håper den blir bra :)

  SvarSlett
 13. Så stilig genser. Liker godt at ikke alt er symmetrisk. Må nok sette denne på to do listen :-)

  SvarSlett
 14. så fin genser, likte godt fargekombinasjonen :)
  Oppskrifta er lagra og må nok prøves en dag, når jeg har ledige pinner :)

  SvarSlett
 15. Så flott den ble! Og kul detalj med ulike striper :) Spørs om ikke dette blir barnehagestrikk etterhvert.

  SvarSlett
 16. Flott genser :-)) Denne tror jeg at jeg må prøve meg på ...

  SvarSlett
 17. I forlængelse af min tidligere kommentar : jeg forstår nu helt hvad der menes , pinneguri bistod med hjælp. I nordmænd er et fantastisk hjælpende folk !!

  Klem & kos

  SvarSlett
 18. Fin tröja! Har varit nyfiken på Wollmeise länge men det är ju nästan omöjligt att få tag på. Absolut varning för bomullsfeeling...

  Har lagt en länk till dig i ett inlägg på min blogg, hoppas det är ok :)

  SvarSlett
 19. Kjempestilig genser!
  Liker godt det at den går ned litt bak pluss detaljer på ermene;)

  SvarSlett
 20. Stilig genser og interessant å høyra at ikkje alle er superfantastar til fordel for Wollmeise.

  SvarSlett
 21. Kjempefin genser! Den såg skikkelig deilig ut!

  SvarSlett
 22. Dette ble da veldig flott! Jeg likte fargekombinasjonen din. Og du fikk jo absolutt demonstrert at modellen også var fin på!

  SvarSlett
 23. Åh, eg må no sei at fargekombinasjonen og halsen freista meg mest med denne genseren. Måtte rett inn og laste ned mønsteret til denne :)

  Og må sitere på at modellen var som støypt for raud og blå ribb!

  SvarSlett
 24. Den ser rigtig lækker og lun ud ;)

  SvarSlett
 25. Imponerende at noen kan gå inn for aktiv asymmetri! Sånt imponerer en symmetrifantast! Friske farger til ei aktiv frøken :)

  SvarSlett
 26. Superfin ribbegenser, morsomt med stripene :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.