8. september 2011

Vrangbord i mørke

Den vakre utsikten jeg nyter mens jeg strikker.

Yngstedatter er ikke helt gira på å legge seg alene, helst skal det sitte noen ved siden av sengen og synge ørti vers av oiaiaiai-boff, eller bare litt strikkepinneklirring. Sitter vi ikke der, tar det uendelig lang tid før hun sovner, så det blir endel mørkestrikk på meg for tiden. Kjipere for mannen som ikke har strikketøy...

Da er det kjekt at jeg strikker på hjernedød strikk for tiden, og kan la tankene fly. Jakka jeg linket til i forrige innlegg har verdens merkeligste vrangbord, den STARTER med 434 masker med 3 vrang, 2 rett, for så å felle innover til 2 vrang, 2 rett, og så felle videre til jeg ender med 262 masker. Aldri støtt på vrangbord som er større enn bolmaskene, men det er altså denne. Det er det samme på ermene, og det funket fint der, det blir en ribbekant, men den går i kant med jakka, ikke markert innover som annen vrangbord.

Og når tankene flyr, så begynner jeg å regne på når kjedsomhetsvrangborden tar slutt:

434 masker i 8 runder + 348 masker i 40 omganger gir 17 392 masker. Hmmm, kanskje litt demotiverende å telle 17392 masker enn 12 cm?

6 cm igjen, iallefall!

12 kommentarer:

 1. Kjenner igjen sengestrikking, Lykke til, Skal bli spennende å se, apropos vrangbord; Blir det ikke litt klokkeaktig da liksom?
  (-eller har jeg lest helt feil?)

  SvarSlett
 2. Been there! Hadde også en liten kar som måtte strikkes i søvn, helst til gode barnesanger :)
  Vrangborden høres kjent ut, den er slik på ganske mange modeller fra Drops, har strikket to gensere/jakker med denne vrangbordtypen...

  SvarSlett
 3. Tror du og fri. Virrum sliter med litt samme sak om kveldene for tida! ......kjenner at jeg er litt glad den fasen er over.....men ikke lenge så skal jeg vel sitte oppe senere på kvelden/ natten å vente!

  SvarSlett
 4. hihi sengestrikking har jeg ikke hørt om før, men det kunne jo vært nå.. kanskje noe blir ferdig også..?

  SvarSlett
 5. Ha ha..husker en periode jeg måtte amme i totalt mørke pga nysgjerrig unge, det gikk ikke en gang ann å strikke. Invester i nattlys, da kan du ane konturene av strikkearbeidet!

  SvarSlett
 6. Utrolig vakkert bilde av mørke da *hihi* ;) Og jeg som ikke klarer å strikke på høylys dag en gang ... Hmmm..
  Smett gjerne innom meg. Blogglotteri på gang :)

  SvarSlett
 7. Ha, jeg satt og venta på at bildet skulle komme opp. Min unnskyldning er at klokka er før åtte og min søte baby har vekket meg 3 ganger i natt :)
  Jeg leser bøker på ipod touch mens jeg sitter ved sengekanten. Med svart bakgrunn og hvite bokstaver lyser den nesten ikke heller. Gull!
  Og 434 masker pr vrangbordsomgang? Til en jakke du strikker på BESTILLING? Du må være glad i den du strikker til :) Men det med fellinga blir sikkert bra. Det er fint med en ribbkant som ikke trekker innover.

  SvarSlett
 8. Haha, har hatt mine runder med strikking ved sengekanten jeg og ;) Men da med døren til gangen åpen så jeg har hatt litt lys.

  Strikket en Drops-kjole med over 400 masker på 2,5 pinner tidligere iår, var tålmodighetsarbeid den vrangborden ja, men så fint når det ble ferdig :)

  SvarSlett
 9. Det er det jeg sier, har man et strikketøy for hånden går alt som kunne vært kjedelig som en lek. Venterom, togreiser, tv-kvelder. Denne fasen du er inne i nå er forlengst over for min del, men strikke-i-søvn metoden kan sikkert brukes på barnebarn en gang også :)

  SvarSlett
 10. Strikket en kortermet genser i samme garn, Drops nr 122-41. Den og hadde samme type vrangbord. Det ballet seg for meg på en sikkert for kort pinne, så løsningen ble å strikke vrangbord på "gammelmåten". Funket kjepefint! Forøvrig er ikke dette et garn jeg strikker av igjen, synes det ikke ble så jevnt som det pleier. Lykke til! Nina

  SvarSlett
 11. hehe, mørkestrikking bedrives her også :) Kjeder meg noe helt vanvittig dersom jeg bare sitter der i mørke... God helg til deg :)

  SvarSlett
 12. Mørkestrikking er imponerende. Hvis jeg skulle strikket jakke i mørket tror jeg at jeg måtte brukt den i mørket også...hadde neppe egnet seg for dagslys!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.