7. august 2011

Gode minner fra strikkestarten

første strikkegenser
Mulig jeg ikke var en helt gjennomsnittlig fjortis (har en mistanke om at de fleste fjortenåringer har samme tanker om seg selv) siden jeg synes det var stor stas da mamma og jeg tok en tur innom en garnbutikk i Glomfjord en sommerferie, og mamma spanderte mønster, garn og pinner til min første selvstrikka genser. På ferie i barndomshjemmet i år dukket mønsteret opp (men genseren har en uviss sjebne)
Tjue år etter er jeg imponert over mangel på selvinnsikt eller den store mengde selvtillit som fikk meg til å velge en genser på pinne 2,5 og babyull som garn til første genserprosjekt til meg selv?
Ett år senere var jeg ferdig, og da likte jeg ikke rosa og lyseblått lenger. Typisk?
Hva var din første genser? Og burde mamma hintet om at pinne 4 muuuligens hadde gitt meg raskere resultater?

24 kommentarer:

 1. Jøss...ambisiøst! Min første var en aprikosfarget angora genser, tykke pinner..gjort i en fei. Min andre, i en alder av 15, var en herrekofte i Heilogarn til kjæresten min... 23 år etter bruker han den ennå....

  SvarSlett
 2. Så morsomt! Genseren var jo helt in i tiden da :) Artig at garnet var kjøpt i Glomfjord også, tror garnet til min første genser ble kjøpt i Glomfjord også.
  Jeg strikket en helt enkel babygenser med raglanfelling i Mamsell, men så var jeg bare 11-12 år og skulle absolutt strikke genser til det nye søskenbarnet mitt..
  Jeg har lenge tenkt på at jeg skulle hatt bilde av genseren, men tanten min tror ikke hun har den lenger...
  (Og når det gjelder garn og pinner så fikk jeg også forståelsen av at pinne 2.5 og babygarn var passende for en gensernovise).

  SvarSlett
 3. He, he, ambisiøast ja og imponerande at du gjorde den ferdig. Trur min fyrste genser var eit felles strikkeprosjekt i 6. klasse (1984) då alle jentene strikka fluffy mohairgenser i diverse pastellfargar.

  SvarSlett
 4. Jeg husker jeg strikket en genser på barneskolen en gang, i hvitt pusegarn med lyseblå og rosa spetter. Lekkert! Tror sannelig jeg må ta en titt på loftet hos foreldrene mine, skulle ikke forundre meg om den ligger der (ubrukt og "fin") enda!

  SvarSlett
 5. Min første genser? Den strikket jeg i 6. klasse, svart med mønster på bærestykket. Mønsteret fikk jeg hjelp til av mor. Jeg brukte genseren mye, og etter det jeg kan huske var jeg rimelig fornøyd. En annen sak var at hadde jeg først fått garn til genser, var det utenkelig at den ikke ble brukt. Ellers var det å rekke opp for å begynne på nytt....

  SvarSlett
 6. Jeg var noget ældre før jeg forsøgte mig med min første sweater. En cardigan på pind 4 og 5mm, så det gik rimelig tjept. Jeg har den stadig og bruger den faktisk af og til. Smuk er den ikke, men varm og hyggelig, det er den ;)

  SvarSlett
 7. Haha, morsomt innlegg!:) og ja, kanskje mamman din burde hintet bittelitt om hvordan tykkere pinner gir raskere resultat;) jeg, for min del, strikket kun tøfler som skulle toves i maskin...på pinne 6!

  SvarSlett
 8. Så artig å finne igjen sånt! Tenk om genseren også hadde dukka opp:o) Og ja - jeg syns kanskje du burde blitt advart mot pinner 2,5 på en genser...;o)
  Min første genser? Ikke helt sikker. Men jeg strikka en Per Spook-genser på ungdomsskolen - kanskje det var den. Ellers er den mintgrønne i dette innlegget også av ungdomsskolestrikkeriene mine: http://ellenskreativekrok.blogspot.com/2010/01/strikk-anno-80-tallet.html

  SvarSlett
 9. Eg er mest imponert over at du klarte å fullføre! Min første genser var ein stripete affære i restegarn, strikka heilt utan mønster. Resultatet blei deretter. Eg kan vel ha vore 18-19, og genseren har eg enno 15 år etter. Men den er ikkje i bruk...

  Så kjekt å høyre at kaninen falt i smak, eg blir veldig glad for sånne tilbakemeldingar!

  SvarSlett
 10. Jeg har enda til gode å strikke en genser til meg selv. Jeg starta en gang for lenge, lenge siden på en enkel genser i ensfarga svart superwash-garn, men fram til da hadde jeg bare strikka skjerf ;) Den genser ligger som en godt gjemt ufo hjemme hos mamma og pappa ett sted :P

  SvarSlett
 11. Mammaer gjør da alt i beste mening (forsvar til meg selv og hva mine døtre evt kommer til å skrive i sine blogger)Min første genser var i lys mintgrønn.....ugh til mitt Pippirøde hår, men det var moderne, så da så. Vel, pinnene var ikke så tynne, men det ble aldri noen armer på....tror min mor laget den om til vest og den ble vel brukt sånn ca....ja...en gang kanskje. Gratulerer med sønnen forresten, vi har vært hos din mor og feiret, med taco, kake og flagg ;)(kun for sønnen, seff)

  SvarSlett
 12. Husker godt min første genser... Det var en rosa "angora" genser... Brukte laaaaang tid husker jeg, så lang at mamma tok over og strikket den ferdig for meg. Hehe :) og du var nok ikke så "rar", jeg likte også garnbutikker og denslags....

  SvarSlett
 13. Min første genser var gammelrosa og i noe angora-pus-lignende garn. Faktisk med litt hullmønster og strikket i håndarbeidstimene på ungdomsskolen :)

  SvarSlett
 14. Så heldig du er som husker din første genser.... den er nok gått i glemmeboka den, men arvet nettopp et gammelt mønsterhefte "Mamsell" og der var det en del jeg dro kjensel på! Ha en fin uke!

  SvarSlett
 15. Så morsomt! Jeg hadde også et par slike opplevelser. Strikket to gensere med en farge min mor syntes var finest til meg. Da den var ferdig syntes jeg den ville vært mye finere i andre farger, så den ble nok ikke brukt særlig mye, hehe. Men du satte meg på en ide her, nå skal jeg finne fram de gamle mønstrene igjen. =)

  SvarSlett
 16. Jeg var smartere - mitt første større prosjekt var en vest i Fritidsgarn til lillesøster. Hun var kanskje 8-9 år da (og jeg tre år eldre), så dette var et greit prosjekt. Hun brukte den en del også. Ellers husker jeg med gru en genser litt senere som skulle strikkes på pinne nr 2,5 - den ble aldri ferdig. Forresten, flott stil på han fyren på bildet - husker jo at det var sånn det skulle være :-)
  Brünnhilde

  SvarSlett
 17. Artig! Jeg tror det er vel så viktig at man har lyst til å strikke prosjektet, uavhengig av garn og pinner. Tenåringer er vel ganske så standhaftige, sånn generelt sett? Mine første gensere var mariusgenser, deretter en genser i hullmønster og deretter en flettegenser til faren min. Alt på pinne 3 mm. Som tenåring skjønte jeg ikke at noe av det var "vanskelig" - og ble ferdig med alle innen rimelig tid. Etter det har det bare blitt enda flere strikketimer!

  SvarSlett
 18. Tror nok at uansett pinnetykkelse; man valgte det som man likte best!
  Mitt første store prosjekt var Fana-kofte i hvit og lyseblå. Strikket ett erme...
  Endel år senere klarte jeg faktisk å strikke Per Spook-genseren! (*stolt*) i koksgrå og gammelrosa.
  Det gikk verre med Elinor Flor-genseren.... lysegrønn tiger på naturhvit bunn... (*ikke SÅ stolt*)..

  SvarSlett
 19. Min første genser strikket jeg mens jeg gikk på barneskolen. Fulgte ikke noe mønster og aner ikke hvordan det ble regnet ut hvor mange masker jeg skulle legge opp (mulig mamma hadde en finger med i spillet...). "Mønsteret" var rimelig enkelt - hver enkelt stripe var like lang som garnet tillot. Endte med 3 striper - rosa, orange og svart... Tror jeg strikket helt til oppunder armene, og da skjedde det vel ikke noe mer før den ble rekket opp igjen:-) Men det er mange gensre siden:-) Men et kjekt minne :-)

  SvarSlett
 20. JA, mor kunne godt ha nevnt at pinne 2,5 er i tynneste laget... ;-)
  Husker godt Perlekrepp-garnet - det var i grunnen et veldig bra garn, så hvorfor forsvant det???

  Min første genser var i Pt2 - tre turkise farger pluss naturhvit, pinner nr 3. Husker det som det var i går. Moren min forklarte raglanfelling og høy hals, jeg strikket uten oppskrift. Jeg gikk i fjerde klasse og brukte genseren masse. Noen arvet den, og siden forsvant den - trist, for det hadde vært gøy å ha den som et minne!

  SvarSlett
 21. Det er helt herlig å finne igjen gamle ting. Du minnet meg nå på at jeg faktisk HAR min første genser. Jeg fant oppskriften i et ukeblad/ungdomsblad (kan det ha vært TOPP?) og i en alder av 14 år ga jeg meg i kast med intet mindre enn INTARSIASTRIKK!. Jeg har verken før eller siden strikket noe så komplisert og tenker at min mor sikkert var glad for dette kompliserte strikketøyet enn at jeg gikk ute i gaten og hang :-)
  Bilder: http://www.flickr.com/photos/22482492@N06/6029889630/in/photostream

  SvarSlett
 22. Haha! Kostelig! :-)

  Mitt første genserprosjekt var heldigvis på tykke pinner. Det var nok rundt det herrens år 1987 (jeg var ca 16 år), og den var sjokkrosa og selvlysende grønn med et slags egyptiskinpirert mønster. Skikkelig snasen, og en ordentlig klassiker. :-D

  SvarSlett
 23. Morsom mimring!

  Jeg strikket min første genser i 6 klasse, Triplex , 2 blåfarger,mønsterstrikk øverst på bol og ermer.
  Båt hals ( nemlig!)og isydde ermer .
  Brukt med stolthet i mange år.
  Jeg gråt mine tapre tårer i skjul da den ble toveoffer i vertsmor Mom sin vaskemaskin da jeg var utvekslingsstudent i Amerika,17år gammel.

  Ingridm

  ps :nå har jeg vaskemakin med håndvaskeprogram:)

  SvarSlett
 24. hehe, morsomt! jeg var heller ikke plaget av utpreget mye selvinnsikt da jeg valgte min første genseroppskrift i 1984 eller deromkring, men jeg kom da i mål, og har blogget om den her: http://tariblog.blogspot.com/2005/10/teaching-children-crafts.html

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.