6. august 2011

Reisesokker

060

Heldigvis kan en skifte mening om det meste.

Sokker for eksempel,syntes jeg før var strikkeglededødaren av flere grunner (sokk nummer to, hull ved hælsnuing, masse arbeid som ikke synes og Ulvangsokker er jommen billige)


Men mirakler kan skje; om man skal bruke så heftige ord om noe så hverdagslig som sokker; jeg har oppdaget gleden ved tynne ullsokker på pinne 2, tå-opp for restegarnstrikk, hæl kan strikkes uten hull og at de er jommen greie som reisestrikketøy og strikking i mørket når ørtende vers av aiaiaiaiai-boff synges for liten kropp som sloss mot søvnen.

Pene ble de ikke, så mesteparten av bildet viser heller pianoet vi har fått på plass, etter å hatt det stående sørpå i to år. Velkommen hjem, piano!

(Sokkene er pinne 2, tå opp, etterpåhæl etter Stickamera sin oppskrift, og ett nøste fabel i grønnblandings og litt grå sisurester på hælen og vrangborden. )10 kommentarer:

 1. Jeg har egentlig også vært veldig enig i at sokker er strikkeglededødaren, men på mirakuløst vis har jeg faktisk endel sokker på planen framover.. Jeg har ikke kommet meg så langt at jeg har prøvd meg på tå-opp og etterpåhæl, men kanskje neste gang? :P

  SvarSlett
 2. Je har alltid syntes at sokker er det letteste å strikke, det er godt vi mennesker er ulike :) Pinne 2 høres skrekkelig ut, je holder meg til 3 eller 3,5 til sokker.

  SvarSlett
 3. Ikke sant? *med-konvertitt*

  SvarSlett
 4. Da er det kanskje håp for meg også. Har masse fint sokkegarn til pinne nr 2-2.5, men synes det er UTROLIG kjedelig å strikke! Mitt siste triks var å legge opp til begge sokkene samtidig, altså på to sett strømpepinner, og strikke tå opp. Nå har jeg strikket begge fram til hælen skal begynne, og der ligger dem. Og det har de vel gjort de to siste månedene, er alltid noe annet som frister mer å strikke. Kanskje etterpå-hæl er tingen?

  SvarSlett
 5. Jeg har haft det som du, sokkesrikking nei ikke for meg. Men det har nå snudd og det har blidd flere par og flere på vent. Tå opp har jeg prøvd en gang og det gikk egentlig bra men nå trur jeg ikke jeg husker det lenger., må kanskje prøve på nytt. Nå håper jeg att jeg til høsten kan komme over min store vægring for votter og. Har sånn lyst på votter men jeg har så dålig erfaring der, har så stort problem med størelser. Trur kanskje det eror på at jeg strikker så hart ved bruk av flere farger. Litt slitsomt med andre ord.
  Ønsker deg en fortsatt fin søndag!
  Pernilla

  SvarSlett
 6. Sokker som er den beste måten å lære noe nytt, nye teknikker eller fargeblandinger, hvordan kan dere ikke se potensialet i det?! Men, men, jeg veit hvordan det pleier å gå så jeg venter tålmodig på alle som kommer etter ;D)))
  Fint piano, da :D

  SvarSlett
 7. Aaaah...piano =) Godt å ha fått i hus, tenker jeg.
  Sokkestrikking i mørket også nå?! Imponert igjen her =)
  Klem Siv

  SvarSlett
 8. Er det mulig å like sokkestrikking altså? Godt å høre! Da er det håp for meg også!

  SvarSlett
 9. Jeg strikker sokker og hater prosessen men liker resultatet! Tror den eneste grunnen er at jeg vanligvis strikker så løst at pinne 3 mm (ha!) til vanlig sokkegarn blir fiskegarn og ikke sokk. Pinne 2 eller 2.5 og selvpåførte kramper er det eneste som nytter. Buhu.

  SvarSlett
 10. Hei Merete! Kan du anbefale noen gode tå-opp oppskrifter? Sønnen er i manko for ullsokker til bhg, og med 5 grader i natt så er det vel bare å begynne.. Tenkte å prøve meg på tå-opp og ettrpåhæl. :-)
  Håper dere ee kommet i orden i nyhuset, er lite som slår den følelsen!
  Tina

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.