5. august 2011

TTT

011

TTT =Ting tar tid, særlig når det gjelder flytting og oppussing og bloggetid og sommer. Tilgangen til nett i sommer har vært tynn, og da jeg hadde en kveld til å blogge, var det 23.juli og den kvelden føltes det helt feil å tulle og vase om sommerstrikking og stygge sokker. Det er en tid for alt.

Flyttinga har også gitt litt lite nettilgang, og vi vil rette en spesiell takk til NexGentel som presterer å bruke 8 uker på å gi oss bredbånd, når de på sidene sine snakker om 2-4 ukers leveringstid. Nuvel. Altså særs sporadisk blogging fremover til syttende august. Arg. Vi har fått låne mobilt nettilgang, så litt sjans har vi.

Vi har altså flyttet til eget hus her på Helgelandskysten, og sønnen har laget rakettdørskilt til ytterdøra, med generøse mengder med lim og perler og flammer i filt. Vi har nå kasser overalt, og merkingen kunne vært bedre, hehe.

039

Men strikking har det blitt i sommer:

Facebook er kjekt for oppdateringer om familieforøkelser. Folketallet på sørlandet økte med en liten mandalitt til i sommer, og da var det passende å sende bittesmå selbuvotter til avleggeren til en museumsansatt. Yngstebarnet her brukte votter fra dette mønsteret første leveår, og de var av de beste vottene med passform og ynde, så jeg satser på at de kommer til å være like fornøyd som oss.

Strengt tatt skal det være blondekant nederst siden lille ny er hunkjønn, men av ren og skjær latskap ble det vrangbord med 2 rett, 1 vrang istedet. Sjansen på at noen kommer til å påpeke at hun har guttevotter er vel tynn.

Mønsteret er fra Rauma LV-5 Selbustrikk, et mønsterhefte jeg anbefaler på det sterkeste om du liker flotte selbuvotter og strømper og tilbehør. Masse flotte diagrammer og en kort presentasjon om Selbuvott-tradisjonen. Fås på Husfliden.


13 kommentarer:

 1. Dette heftet har eg og , og det er masse fint i det. Men kva garn har du brukt? Lykke til med å kome i stand i huset.

  SvarSlett
 2. det er tørke over alt,det er jo sommer og da har mann andre ting å gjøre:) godt å ha deg tilbake

  SvarSlett
 3. Så flotte små vanter, har det heftet jeg også! Ha en flott helg hos deg!

  SvarSlett
 4. Tillykke med flytningen! Jeg var helt bange for at tavsheden måske skyldes 23.juli...
  Yndige vanter... må hellere få lavet nogle til den kommende yngstemand herhjemme.

  SvarSlett
 5. Grattis med nytt hus!! Kjempeflotte votter, det heftet skal eg kjøpe:))

  SvarSlett
 6. Merking av kasser, hva er det? ;) Som nybakt student her så slytta jeg 4 ganger på 2 år, og INGEN av gangene var kassene merka.. Kanskje neste gang?

  Uansett, gratulerer med nyhus :D

  SvarSlett
 7. Kult namneskilt!

  Me kjøpte namneskilt på lade-gravering.no og er supernøgd. Sjekk dørskilt og nummer 5... Ok, du ba ikkje om tips, men eg tenkjer at raketten sannsynlegvis ikkje varer gjennom ein vinter... :)

  SvarSlett
 8. Vil bare si at i dag linker jeg til deg i et innlegg om ugler!

  SvarSlett
 9. Å - det er langt fra Mandal til Helgelandskysten... Har du utsikt til Bolga, kanskje? - der har jeg jobbet en gang i tiden (lenge siden...)

  SvarSlett
 10. Rakettkult dørskilt, og miniselbuvotter er jo herlig! Babyull og p 2 ca?

  Gratulerer i nytt hus! Uten internett, men pytt, man har da manglet viktigere?

  SvarSlett
 11. Gratulerer med hus!
  De vottene hadde Hespetre Jr. også, mye, mye brukt. Og sokkene var enda bedre.

  SvarSlett
 12. Og flytting, da? Jeg tippa på ferie, jeg. Fint å se deg tilbake :)

  SvarSlett
 13. Nydelige selbuvotter! Jeg har også dette mønsterheftet fra Husfliden, og har foreløbig strikket babysokkene. Veldig fint hefte:-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.