9. august 2011

Bestillingsstrikk, en sjeldenhet

043
En sjelden gang i blant gjør jeg litt bestillingsstrikk, men det hører til sjeldenhetene, siden jeg inni hodet mitt da får prestasjonsangst og blir superperfeksjonist i tilfelle mottager blir skuffa. Så det hører altså til sjeldenhetene, siden jeg helst vil strikke uten å ha hjerteklapp. (Joda Åshild, jeg har ennå lyst til å strikke jakka di !)
Nå kan det altså høres ut som jeg er slurvete med egne ting, er nok pirkete der og, men da trenger jeg ikke lure på om mottager liker at jeg endrer mønsteret eller ikke. Jeg tror jeg ikke er alene om å bli superpirkete på andres vegne.
042
Men altså, bestillingsstrikk sto på tapetet; Nøstebarn sin sparkebukse i strukturstrikk. Jeg innrømmer å ha bladd forbi denne i boka, muligens fordi jeg ikke brukte så mye sparkebukser til ungene mine da strikk-til-egne-babyer-perioden sto på som verst, men den er i grunnen ganske gammeldags kul.
Den har ekstreme mengder med dobbel perlestrikk på tynne pinner, så halvveis var det litt trått, men resultatet er verdt jobben.
041
Skulle du strikke denne noen gang, så kan jeg kommentere at nøstebarn er ørlite knappe med opplysningene på denne, feriehjernen min klarte ikke å tenke ut at forstykket og bakstykket med selene skulle være like lange før økning til ermehull, sånn i ettertid er det selvsagt, men ikke der og da.
Dobbel perlestrikk blir ikke perfekt når du strikker økning for bleierumpa med forkorta rader, men etterpå er det det knapt synlig at det ikke stemmer akkurat med to-tre masker. Uansett hvor mye avrevet hår du i frustrasjon har dratt ut.
Jeg laget icordbånd i livet, det står ikke i oppskriften, men ellers er den fulgt punkt til prikke.
Buksa er strikket på pinne 2,5 og det gikk med 75 gram totrådsgarn fra Nøstebarn,i fargen Jeansblå. Oppskriften fås på løsark på Nøstebarn fra 8 kr, eller side 31 i boka.
Så, er du like nevrotisk som meg på bestilingsstrikk?

22 kommentarer:

 1. Nyydelig! Har ikke kapasitet til bestillingsstrikk, jeg. Rekker ikke alt jeg har på lista til egne barn, så da blir det ikke så mye som drypper på andre, dessverre...

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke strikka så mye på bestilling egentlig, det begrenser seg egentlig til ei enkel lue til ei klassevenninne av forloveden.. Men jeg er veldig svak for "vage" hint om ønsker på jule- og bursdagsgaver.. Hvis du legger godviljen til så er jo dette også bestillingsstrikk, eller?

  Sparkebuksa var råflott! Jeg har også bladd forbi denne i boka, men det er mest fordi strukturstrikk høres så vanskelig ut ;)

  Klem fra Frøken M

  SvarSlett
 3. Å, den va veldig fin! :)

  Helde meg helst vekke i frå å strikka på bestilling, får sånn prestasjonsangst då... hehe... Men, ser nå ut som om du har gjort det bra i allefall! ;)

  SvarSlett
 4. I blant blir jeg utrolig skuffet over Nøstebarn - veldig ofte skjuler de fantastiske plagg som dette bak sin svært dårlige bildebruk, jeg kan love deg at jeg også har bladd forbi denne! Fin var den, og i-corden, blåfargen og mangel på føtter gjorde seg bra :) Det blir lite bestillingsstrikk hos meg også, men mer fordi jeg ikke liker å strikke under press. Strikkingen skal være en frivillig koseoppgave, ikke en "pålagt".

  SvarSlett
 5. :-)
  Flott bukse som du har all grunn til å være fornøgd med!Jeg strikker mye,men mest på maskin.I de senere åra har jeg tatt fram pinnene igjen,så nå er blitt mye greier her...Ha en super kveld!Hilsen Synnøve

  SvarSlett
 6. Den ble rett og slett råfin! Selv hadde jeg aldri tatt bestillingsstrikk, får jeg samme prestasjonsangsten dersom jeg skal gi bort i gave. Har strikket en i gave en gang, men endte med å beholde den selv, rett og slett fordi jeg ikke synes det ble bra nok...

  SvarSlett
 7. Jeg blir helt nevrotisk av bestillingsstrikk. Og det er ingen overdrivelse. Det hender jo at jeg sklir utpå av og til og sier ja, men da forsøker jeg å blande meg inn i ordren slik at jeg får strikket noe som jeg liksom har lyst til. Da går det bedre :-)

  Jeg synes denne sparkebuksa var nydelig og det må jeg si: icord snora du har strikket gjorde prikken over i'en her. Den virket mer fullendt med den, liksom. Denne kan du glede deg til å levere fra deg :-)

  SvarSlett
 8. Oh yes, derfor fjaser jeg vekk slike bestillinger (som ikke kommer fra mine håpefulle, selvsagt). Jeg liker å overraske med strikkegaver - så er det ingen som har noen forventninger på forhånd.
  Skjønner dog ikke helt hva du har nerver for..... du er jo en magiker med pinnene.

  SvarSlett
 9. JA - udover egne børns bestillinger...
  Men bukserne er superfine!

  SvarSlett
 10. Flotte bukser! Jeg la heller ikke merke til dem i Nøstebarn-boka - de burde kanskje vurdere å freshe opp bildebruken sin litt?
  Jeg strikker sjelden på bestilling - mer fordi jeg ikke har tid eller gidder, enn at jeg blir nevrotisk av det. Jeg rekker jo ikke å strikke og hekle det jeg har lyst til til meg selv engang...
  God onsdag!

  SvarSlett
 11. Hmm, er den i nøstebarnboka altså? Kjempefin og deilig retro! Har samme følelser som deg vedr. bestillingstrikk - hva om det ikke blir helt superduperperfekt? Pluss at jeg har så mange prosjekter jeg har lyst til å strikke selv :)

  SvarSlett
 12. Kjempefin bukse! Jeg har ikke lagt merke til den engang i boka, i likhet med flere ser jeg... :) Du er flink til å se potensialet på tross av lite fengende bilder!

  SvarSlett
 13. Den ble veldig fin! Måtte bla opp i boka med en gang, og vet du jeg har ikke sett den i boka før jeg...selv om jeg trodde jeg hadde finkjemmet hele boka mange ganger. Akkurat nå er jeg inne i en nøstebarnperiode, og jeg tror jammen jeg skal prøve den der når jeg er ferdig med genseren jeg har begynt på. Har akkurat strikket den sparkebuksa med fot men uten fot, med litt variasjon, og kjenner at jeg er klar for en ny sparkebukse! Nei, jeg har nok ikke riktig så perfeksjonistisk som deg, men sikkert litt mer når jeg strikker til andre enn til meg selv. Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 14. Sier som Anita (og du egentlig), jeg blir nevrotisk av bestillingsstrikk. Du har gjort en kjempejobb, ikke bare en vakker bukse, et vakkert mønster med perlestrikk, men garnet og fargen også.

  SvarSlett
 15. Kjempeflott sparkebukse.

  jeg liker heller ikke å strikke for andre. Får også prestasjonsangst, og sitter og rekker opp for hver minste småfeil. Det tar livet av strikke-gleden.

  SvarSlett
 16. Nydelig bukse!!! Å som vanlig flott strikket!!!

  SvarSlett
 17. Haha, den der har jeg og oversett. Men spørs om den ikke passer perfekt til en liten januarbaby som trenger noe den kommer ut. (Selv om jeg fikk litt fnatt av selebukser når snuppa fylte bleien hver eneste gang jeg tok på selebuksen før vi skulle ut...)

  SvarSlett
 18. Kjempekul! Men enig med deg - blir ikke brukt så mye sparkebukser her heller. I grunn litt synd.

  SvarSlett
 19. Bestillingsstrikk utgår! Eg har ikkje tid til å strikke alt eg har _lyst_ til å strikke, og då vil eg i alle fall ikkje bruke tid på ting eg _ikkje_ har lyst til å strikke...

  God helg!

  SvarSlett
 20. Nydelig bukse i herlig farge! Jeg strikker på bestilling av og til, men det kommer an på hva og til hvem:)
  Enig i at man blir perfeksjonist når man skal strikke til andre, tenk om noen skulle oppdage en slurvfeil? *Grøss!*

  SvarSlett
 21. Den der ... skikkelig lekker! Og nei, jeg strikker ikke på bestilling ei gang, så langt har jeg ikke kommet enda, strikker støtt og stadig feil i mine egne prosjekter (ikke nødvendigvis synlige, men de er der), så for å slippe å få en stressfaktor knytta til noe jeg synes er kjekt å gjøre så dropper jeg å utføre tjenster for andre. Gaver er noe helt annet :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.