30. mai 2011

Nå også som syblogger

søm i praksis

Jeg innrømmer glatt, jeg er virkelig nooob på symaskin. Jeg har en symaskin som jeg blåser støv av ved ujevne mellomrom, nå senest fordi jeg fikk vakre stoffer fra Lin og Papir i premie, og jeg prøver å rettferdiggjøre innkjøpene av flere sybøker. Jeg har muligens en akademikertilnærming til søm, jeg kjøper mye tilgjengelig litteratur om emnet, og tar det derfra. Muligens er det hamsteren i meg som griper muligheten til å samle ENDA flere bøker. Og stofflageret kan bli spennende...

Håpet er å kunne sy noen enkle kjoler til frøkna, siden kjoler er innafor rekkevidden av hva jeg tror jeg får til på dette tidspunkt. Vi snakker ikke om Esmod akkurat nå.

syforsøk

Jeg lurer på når i alle dager disse sybloggerne syr? Siden en del av dem har avkom på samme alder som kråka her? Når jeg har klart å finne frem alt utstyret, fjernet støvet (høhø) og klippet ut bitene som skal sys sammen (ok, siden jeg klippet opp ned og feil vei, så tok det litt tid, gitt) og satt nåler; DA våkner såklart barnet.

Jeg strikker mye overalt, det er sånn jeg rekker å strikke, men har altså planer om et sybord i nyhuset sånn at det er mindre tiltak å sy. For det er litt moro når jeg først kommer i gang. Og så har jeg planer om at yngstebarnet skal synes søvn er kult om kvelden.

Kjoleoppdatering kommer altså. Stay tuned!

24 kommentarer:

 1. Jeg har ingen jente å sy kjole til, så jeg måtte sy en til tantebarnet bare for å gjort det :) Har det ellers på noenlunde samme måte som deg, jeg blåser støv av maskina av og til. Har ferdigklippet bitene til en fin jakke med fugler på, størrelse to år. De har ligget i skuffen i minst et år, for å si det sånn. Bra man har en minstemann som kan overta :)

  SvarSlett
 2. Jeg har fått pakken forresten! Tusen takk :)

  SvarSlett
 3. Nå, kommentar nummer tre, here goes:
  Var innom lin og papir.
  Fikk åndenød.
  Økologisk flanell! I farger! OMG.
  Takk for linken, prøver jeg vel egentlig å si :)

  SvarSlett
 4. Hm, jeg sydde pent lite da barna var så små som snuppa di. Når jeg dann og vann trakk symaskinen frem, fikk den stå i et par dager eller uker til jeg var ferdig. Vi har visst alltid hatt det litt rotete vi, ja...

  Forresten, sendte du meg noen gang adressen din? Jeg har jo en film til deg.

  SvarSlett
 5. Så herlig bilde av din søte datter. Jeg smelta helt av det. Lykke til med kjole syingen :-)

  SvarSlett
 6. Ja her går det unna, gøy å sy så forsett!! Tiden strekker ikke til, jeg syr ofte med lille tupp mellom beina, å om hun får helle ut knapper,fører det til litt eksra sytid :0 (men mer rot)

  Spennende å se resultatet!!

  SvarSlett
 7. Det siste lurer jeg også på. Det aner meg at de enten ikke jobber fullt eller at de ser en anelse mindre på TV enn det jeg gjør.

  Gleder meg til å se det ferdigsydde!

  SvarSlett
 8. Spændende, hvad det kan blive til af fine produktioner. Symaskinen er en farlig fristelse især når man henter inspiration i gode bøger ;)

  SvarSlett
 9. Sy bøker ,ja.
  Jeg kjøpte "Sikksakk" av May b langhelle, samme forfatter som " "Myk start" boka.
  Kan ikke si jeg har syddmen fikk veldiglyst. Der står det om redesign av egne klær til barn og masse nydelige bilder og sånn... slik at man får lyst å klippe opp alt i skapet som faktik passer ennå også.
  bare tips hvis du leter etter inspirasjon ( gjenbruk er jo en flottunnskyldning også, for å kjøpe boka......mener jeg.....
  Lykketil med symaskina!
  IngridM

  SvarSlett
 10. Eg hadde garantert ikkje sydd noko som helst (eller i alle fall veldig veldig lite) om eg ikkje hadde hatt eige syrom. Det er som du seier vanskeleg å sy med småungar i huset. Sovetida her er så hellig at eg knapt tør sy av frykt for å vekke henne og når ho er vaken kan eg ikkje sy. Men heldigvis har eg ein god mann i huset som lar meg "stikke av" til syrommet rett som det er.

  SvarSlett
 11. Fordelen med å sy er at det ofte tar veldig kort tid før man har et ferdog plagg. Når man først er kommet i gang, altså. For øvrig kan jeg skrive under på hele innlegget ditt. Forholdet mellom sybøker, stofflager og ferdige plagg blir stadig mindre fordelaktig.

  SvarSlett
 12. Kjenner meg sånn igjen! Jeg rekker knapt å få frem symaskina før noe eller noen kaller. Så står den der på spisebordet til jeg rydder den inn etter en uke når det er familiemiddag på søndag.....
  Men innimellom! Og jeg har akkurat samme tilnærming til deg. I tillegg tråler jeg biblioteket annenhver uke for å se om de har fått inn den helt geniale syboken som skal forklare ALT.

  SvarSlett
 13. Nydeleg stoff. Eg syr berre på hytta og då står maskina klår, men der har eg heller ikkje tv. Det er jo det eg held på med når eg strikker - ser på tv. Har ikkje nådd opp til mor mi sine teknikkar når det gjeld å lesa bøker på eit kne og strikka samtidig.

  SvarSlett
 14. Spennende! Har blåst støv av min egen symaskin også, dvs, jeg leverte den til reparasjon etter fem år - og for å forsvare at jeg brukte såå mange lapper på å reparere, må jeg jo bruke den også. Annenhver uke møter Symaskinens venner. Anbefales. Barn medbringes ikke;-)

  SvarSlett
 15. Dette regner jeg med at du klarer så fint som bare det ;) Men hvor og når man skal få sy når man har små barn er et mysterium, man må liksom legge slik aktivitet til sovetidene når de er i den alderen.

  SvarSlett
 16. Jeg sydde mye da englebarna var små. Satt i stua og sydde mens de krabbet rundt bena på meg (det gjaldt å holde dem unna pedalen...). Jeg har ingen sybøker, men kjøpte symønster i sybutikken (fra Burda o.l.), der stod det forklart i detalj hvordan plaggene skulle sys. Vet ikke om det er sånn fortsatt, men det er jo verdt et forsøk. I tillegg til kjoler, er joggedresser (gensere + bukser) veldig enkelt å sy. Det var morsomt, tror sannelig jeg må begynne å sy litt igjen...
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 17. Jeg har også problemer med når man syr. Jeg rakk litt i påska, men deretter ble det bråstopp, så gardinene ligger nå bare der og venter på å bli sydd opp.

  Hadde planer om å få Stina til å lære med å sy pung/mappe på syklubben i kveld, men har ikke rukket å kjøpe glidelås, så det blir nok strikking i kveld også. Pluss litt smash-kake ;-D

  SvarSlett
 18. Skjønt bilde!

  ...og kjenner så absolutt til utfordringen med nærgående barn rundt symaskina, ja:)

  SvarSlett
 19. Moren min syr og har sydd alt av klær til fem barn. Det er som Ohelene sier, eget syrom (ganske lydtett) i kjelleren. Det var jo også mye penger å spare på å sy på 70- og 80-tallet, det er det jo ikke mer...

  SvarSlett
 20. Det er vanskelig med tid, men det hjelper å la ting stå framme. Vet det er vanskelig, men jeg har vendt meg til å tåle rot. Rydder halve stua, og overser resten! :-)

  Lykke til med prosjektene dine.

  SvarSlett
 21. Veldig spenende,legger meg til søm følger.
  Er ny i bloggeland så håper jeg finner ut av ting.
  Lykke til.
  Anette

  SvarSlett
 22. Så artig bilde! :0) hihi! Ja, jeg kjenner meg veldig godt igjen!

  Personlig ender jeg opp med å sitte oppe store deler av natta! (eneste tiden på døgnet hvor jeg ikke blir forstyrret!) :0) og så går jeg for enkle løsninger som ikke tar så lang tid å sy! Gleder meg til å se hva du lager!

  SvarSlett
  Svar
  1. Siden innlegget er fra mai 2011, så er det sjans til å se hva jeg laget, om du ser på de neste innleggene fra mai 2011. Jeg ble ferdig! :)

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.