31. mai 2011

Mission accomplished ?

omslagskjole 4

-Syr du blyforkle til laben? -lurte Hr Monstermønster på da jeg skulle vise frem den halvferdige kjolen. I løpet av kvelden ble den strøket og sydd ferdig, og da lignet den mindre på nevnte rekvisitt.


Kjolen er altså ferdig, på trass. Jeg fant ikke rett tråd, manglet nok stoff til baksiden (siden den er vendbar var det litt viktig at begge sider så fine ut), bruksanvisningen til symaskinen hadde tatt ferie (den er et mystisk sted, og jeg hadde nettopp kjøpt NY bruksanvisning), knapphullene måtte syes for hånd (pga bruksanvisningen) undertråden levde sitt eget liv fant jeg ut da jeg hadde sydd stikning langs hele kjolen. Men pytt. Ungen er søt, tross mystiske sømmer på kjolen.

lomme

Et heklehjerte jeg fikk i gave en gang fungerer som lomme (barnet særs fornøyd med lomme).

omslagskjole 6

Og forklekjolen hadde akkurat perfekt kryss i ryggen! Dette er innsiden ut (eller utsiden inn, alt etter som) og jeg hadde ikke nok svart prikkestoff, så da ble det litt skjøtings med røde blomster og Rødhettebånd. Siden jeg ikke har satt meg helt inn i det å sy ting pent sammen, så skjulte jeg det med et bånd. Bånd skjuler det meste.

omslagskjole 5

Fornøyd frøken i trapp. Jo høyere, jo bedre.

rødhettekant

Rødhette og ulven, båndet har jeg hatt siden 2008, da jeg planla å sy det på en liten strikkejakke. Planer til til for å endres, er de ikke?

jukseknapp

Siden jeg ikke heeeelt har fått med meg hvordan kanter syes pent og bånd slutter brått, så kan mye gjemmes med knapper. KNAPP!- ropte fornøyd eier. (og rare greier hvorfor jeg må gjemme så mye på kjolen?)

epler

Epleknapper, kjøpt hos Pinnsvindesign. Brukes ikke i utrengsmål, disse er yndlingsknappene mine.

kjole

Mønsteret er fra Sikksakk, boka til May Langhelle, samme forfatter som Myk Start. Jeg kjøpte den i fjor og var superinspirert, for det er mye vakre ting laget av gamle klær. Greie forklaringer, selv for en nybegynner som meg.

For jeg er nybegynner, men vil så gjerne mestre alt med en gang. Jeg er en skummel blanding av skrekkslagen (når jeg klipper ut stoffbitene), og utålmodig (tråkler altså ikke), og burde letet en gang til etter bruksanvisningen til Husquarnaen min. For undertråden skal ikke se sånn ut. Sømmene ser mystiske ut, så dette er ikke noe jeg ville solgt på Epla eller hadde fått S på håndarbeidstimene, men hei, det er en begynnelse.

Moro, moro.


34 kommentarer:

 1. Jeg er imponert, jeg - selv har jeg en symaskin på boden som riktignok har begynt å interessere meg, men jeg tør knapt gå nær den.... det blir gøy å se ditt neste prosjekt, jeg regner med at læringskurven er rimelig bratt når du er nybegynner :) lykke til!

  SvarSlett
 2. Så flott kjole! Og en aldeles übersøt modell. Synes du gjør deg godt som syblogger ;)

  SvarSlett
 3. Den kjolen ble kjempefin, både på inn og utsiden. Veldig lurt å bruke bånd og knapper på den måten. Det ser ikke ut som om du vil skjule noe, det ser mer ut som om alt var planlagt fra starten. Søt kjole på søt unge :)

  SvarSlett
 4. Forklekjolen er kjempeskjønn - og tenkt så flaks at du ikke hadde nok prikket stoff, sånn ble jo den ene siden veldig spennende.

  Ferdighetene kommer etter hvert, og om du bare står på, så tar det nok ikke lange tiden før du har god kontroll på både undertråd og andre ulumskheter.

  SvarSlett
 5. Du mestret dette veldig bra! Kjolen ble utrolig søt, spesielt på siden med to stoffer og bånd :)

  SvarSlett
 6. Jeg synes, det er lykkedes rigtig godt. Der vil altid være fejl i begyndelsen (tro mig, jeg er selv begynder og laver rigeligt med fejl), men så længe det færdige resultat er godt og modtageren fornøjet, så er alt vel. Og frøkenen ser MEGET fornøjet ud ;)

  SvarSlett
 7. Den kjolen ble supersøt. Jeg var på strikkekafe igår og kikket i denne boka. Enig i at det var mye fint i den.

  SvarSlett
 8. Ja den ble jo riktig så digg. Søt modell :) Øvelse gjør mester, så til jul er vakkerprinsessa den aller peneste i kjole av mor.

  SvarSlett
 9. Flott kjole og kjekt å sjå at du syr! Snart er du like proff med maskina som du er med garn og pinnar. Modellen inni er i alle fall nydelig :D

  P.S. Øving gjer meister i å skjule sine feil ;)

  SvarSlett
 10. Imponerende!! Søt kjole og nydelig jente!!

  SvarSlett
 11. Kjempefin kjole! Jeg likte også veldig godt sida med to forskjellige stoff og rødhette-båndet. Ikke rart den søta jenta di er stolt!

  SvarSlett
 12. Ha! Tråkling er for pingler. Jeg har også Rødhettebåndet på lager, forresten. Det ligger i samme skuff som fuglejakke-stoffbitene :D

  SvarSlett
 13. Så flott! Fantastisk fin med innsiden ut.. Nydelig!

  SvarSlett
 14. Så søt og snerten den forklekjolen vart. Og så eg som har fått fleire av dei epleknappane. Veldig fine knappar, det er eg heilt einig i.

  SvarSlett
 15. wow Merete,kan du sy også????du er et multitalent!!!

  personlig har jeg tatt avstad fra symaskinen:Phihi

  kjempefin farge kombo,du er så flink med farger!!!

  og for en hjerteknuser du har hun er rett og sllett nydelig!!!!

  SvarSlett
 16. Hei! Så fin blogg du har! Og kjolen ble kjempefin! Vi er nok på samme nivå når det gjelder sying, men det blir da fine klær selv om det er en skakk søm her og der:) Anbefaler boka "Børnetøj du selv kan sy" av Elsebeth Gynther, men den har du kanskje? Enkle mønstre og forklaringer. Og veldig søte klær:) Hilsen Ingunn.

  SvarSlett
 17. Denne var supersøt!!! Både kjolen og modellen!:D
  Synes du er flink jeg! Sydd knappehull for hånd og greier!
  Det ække værst asså! ;D

  SvarSlett
 18. Kjolen ble kjempefin! De små detaljene er det nok bare du som legger merke til uansett.. Og takk for link til boka, har vært på leit etter oppskrifta til denne :)

  SvarSlett
 19. Kjolen er kjempe flott. Du har all grunn til å være stolt!!! Og modellen er herlig. ;-)

  SvarSlett
 20. Nydelig kjole på en nydelig jente!
  Du skriver at du døljer små skavanker bak bånd og knapper, alle disse små detaljer gjør ju kjolen så fin. Det rødhettebåndet er bare herlig!
  Pernilla

  SvarSlett
 21. Veldig søt kjole, og skjønnhetsfeilene ser man ikke med mindre du peker på de! Og nydelig jente, ikke minst!

  SvarSlett
 22. Kjempefin!Jeg blir alltid så imponert over plagg som kan brukes på begge sidene :)

  SvarSlett
 23. Heia :))
  Kjempefin kjole, å smart med vendbar ja:) Et sytips; hvis dy kjøper deg knappenåler med flatt hode kan du sy over disse uten å skade maskina....fint for oss som ikke liker å tråkle... Lykke til videre med både sying og alle andre prosjekter!!!

  SvarSlett
 24. Veldig fin!

  Jeg driver akkurat nå og syr på min første kjole og ser lure tips hos deg. Jeg synes det er vrient, men så blir det jo litt fint og!

  SvarSlett
 25. Kjempesøt!

  Betryggende at det er flere som har brukt lang tid på å få sydd noe fra den boka :-)

  SvarSlett
 26. Den er jo helt perfekt. Fint at du måtte skjøte litt:)

  SvarSlett
 27. Så fin den blei! Og på avstand ser den perfekt ut! Jeg har sydd en del plagg til treåringen min, og det er kjempegøy! Begynte med ballongbukse - superlett! Og nesten ingen av sømmene vises fra utsiden, så her er det rom for skinglete sømmer! Hehe... Men utrolig fort en lærer! Dette lover bra for fortsettelsen! Skjekk gjerne ut bloggen min for inspirasjon :)...

  SvarSlett
 28. Kjolen ble jo knallfin ;) Så litt mer avansert ut enn mitt første prosjekt... ;) Jentungen er jo bare råsøt i kjolen ;)

  SvarSlett
 29. Jeg glemte å spørre hva slags Husqvarna du har? Min heter Husqvarna 2000, og er en tidsriktig burgunderrød farge. Den har jeg arvet etter min mor, som kjøpte den brukt på slutten av 70- tallet. Den forrige eieren sin datter het Jessica, og det står risset inn på toppen av maskinen. Kanskje jeg kan bidra med råd til det du lurer på, hvis ikke maskinen din er FOR ny og avansert :)

  SvarSlett
 30. Mission accomplished - definitely! Kjempefin kjole på fin frøken. Syns du kan vere godt fornøgd med deg sjølv. Og du har jo skjønt det viktigaste av alt; at når det er ting ein ikkje heilt veit korleis ein skal gjere (etter boka), så tar ein fantasien til hjelp. Band og knappar gjer jo berre kjolen endå finare! Lykke til med dei komande syprosjekta! Det er kjekt å sy!!! :)

  SvarSlett
 31. Så fin ho vart! Det båndet var nydelig og gjorde seg godt på kjolen. får håpe du har fått meirsmak og vil sy meir!

  SvarSlett
 32. Syns den ble søt jeg! Og sukkerungen kler jo fargen perfekt. Nå mangler bare litt finpuss på detaljene, så er du jo reneste sydama! Og det er som med strikking og hekleng - trening må til...
  Ang undertråden, så er det ganske viktig for at resultatet skal bli bra. Hvis du ikke finner ut av det ut fra bruksanvisningen, burde du gå i en symaskinbutikk og be om å få demonstrert hvordan du justerer trådspenningen. (Du kan jo late som du skal kjøpe ny symaskin, da er det ikke måte på service man får).

  SvarSlett
 33. Hehe, tror vi er på nøyaktig samme nivå. Jeg er imponert over at du har brukt to forskjellige stoffer på samme side, OG sydd på bånd. For meg er det avansert! Vi har visst samme tilnærming til sying også, akademikeren i meg har lest sybøker i årevis.
  Kjempesøt kjole! Jeg har hørt at bukser med strekk i midjen også kan være overkommelige prosjekt for nybegynnere, så det skal jeg prøve meg på snart. Storebror i huset spurte hva jeg skulle lage til ham da han så kjolen... så da er det bare å begynne å planlegge igjen Ü

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.