29. mai 2011

Etter oppfordring- rhino romper og tips

Etter jeg strikka Rhino Romper ser jeg at flere har synes det var en god ide å strikke den, og fikk en oppfordring i kommentarfeltet fra anonym leser:
Hei,
dressen var utrolig flott! Men hva har du gjort for å unngå stripeskiftet midt på magen? Jeg vrir hodet mitt for å finne ut hvordan dette kan gjøres fint, men skjønner det ikke!
Jeg tipper at du har gjort det et annet sted enn på magen, men klarer ikke å se at noen av stripene er tykkere enn de andre? Og hvor er skiftet i tilfelle? Jeg er imponert!

Jeg svarte i kommentarfeltet, men tenker at ikke alle sjekker alle kommentarene til bloggpostene når man leter etter tips. Derfor; here goes:
Stripeskiftet har jeg flyttet til under armen.

Når jeg flyttet stripeskiftet, flyttet jeg maskene fra forstykket over til høyre pinne uten å strikke dem, og begynte da omgangen under ermet istedet for midt på, siden overgangene mellom stripene blir mindre tydelig i sidene og ikke midt på. Ok, to ekstra tråder å feste, men verdt det.
I tillegg brukte jeg Jogless stripes som anbefalt tips fra lua Turn a square og Fra kjolen Nova jeg nettopp strikket, for å få mindre tydelige overganger mellom stripene ved fargeskift.

1 kommentar:

  1. Du fikk ikke så mange kommentarer på denne - men tipset hjalp meg. Romperen ble mye finere denne gangen og jeg er veldig takknemlig! (For meg ble det også et nytt garnbekjentskap: Føn fra Gjestal. Utrolig mykt!)

    :)

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.