16. mai 2011

Mohair, HOT or NOT?

mohair i vinden

Tidlig nittitall tuslet jeg rundt i mohairgenser, blå sådan, som mamma hadde strikket til meg. Fryktelig praktisk genser for CSI, for det var særdeles lett å finne spor etter meg. Jeg hostet blå hårballer og røytet sterkt, og følte meg fryktelig fin. Nå ser jeg tilbake på det og stryker fin, og lar fryktelig stå.

Men altså: jeg har startet på en jakke i mohair. Helt enkel sak i kun rillestrikk og raglanermer og en fin lillafarge (Drops Kid-silk, fra Dropssalget). Garnet er så pusete at datteren legger seg oppå strikketøyet når hun får sjans, så det er mykt og godt. Men det er ikke så allverdens å strikke med, siden mohair fester seg fast i seg selv og nekter å la seg rekke opp. Så jeg sitter med angst for å miste hver maske, og det er særs lite avslappende. Og siden mai er preget av travle dager, så er stressende strikketøy ikke fristende. Hjernedødt er stikkordet.

Etter en arm bryter jeg et av prinsippene mine, jeg startet på noe annet samtidig. HOT or NOT-debatten som raser i hjernebarken gjør at jeg er spent på om den blir ferdig eller ikke.

12 kommentarer:

 1. Ha, ha, du. Når noe er mote tenker man ikke på om det er upraktisk. På slutten av 70-tallet da jeg gikk på gymnaset, var det Angorina Lyx som var det hotteste garnet på markedet, og kaninene levde herrens glade dager på Narvik Gymnas. Forleden år lot jeg meg atter friste, og strikka en vest/tunika med en tråd mohair og en med vanlig garn. Da jeg oppdaga en rimelig heftig "Human Touch" var jeg bare sjeleglad for at den var på et sted der jeg kan sette ei pyntenål. Hunden syntes også at mohairnøstene var uimotståelige, og ville stadig bortføre dem til kosing i hundekurven. Lykke til m ed prosjektet ;-)

  SvarSlett
 2. Vel, jeg har lenge vært fascinert av mohair, og har akkumulert en god del nøster. Å strikke de derimot, har vist seg å være en liten utfordring gitt.

  SvarSlett
 3. Åh ja - jeg har gode (?) minner om mohairgenserne jeg strikka på 80-tallet. Fryktelig fine, syntes jeg da! Etter at jeg tok opp strikkinga igjen, så har det ikke falt meg inn å kjøpe mohairgarn. Tror nesten jeg er ferdig med det - men man skal aldri si aldri!
  Lykke til med prosjektet ditt iallefall (og jeg er av den oppfatning at man alltid bør ha minst 2 prosjekter på gang...)!
  Og takk for at du deltar i gibort'en min!:o)

  SvarSlett
 4. Ja, mohair røyter noe ille! Blir spennende å se om du velger å gjøre den ferdig:)

  SvarSlett
 5. To prosjekter på en gang er jo et absolutt minimum, spør du meg :)

  Når det gjelder Shalom'en min, så er jeg rimelig smalskuldret - og vesten er AKKURAT passe (tør ikke slenge den i maskinen, siden litt krymping vil være katastrofalt;o). Strikket den også en del lenger enn i oppskriften. En eventuell neste gang tror jeg nok at jeg legger opp et par ekstra masker.

  SvarSlett
 6. Hmmm...det er FY , hjemme hos mig.:-)

  SvarSlett
 7. Mohair ja. Jeg er delt. Husker med gru den genseren jeg hadde på 80-tallet i giftig-grønt. Samtidig har jeg sett en del fine prosjekter i det siste. Tenker jeg sitter på gjerdet litt til jeg.

  Lykke til med mohair-prosjektet! :)

  SvarSlett
 8. Mohair minner om 80-tallet :-) Husker det var et garn som het ull & tull - Med mohairgenser og Clynol syntes jeg at jeg var skikkelig kul ;-) Hadde gjemt en genser, men den fikk nytt liv som veske etter en tur i vaskemaskinen ...
  Ha en fin 17 mai :-)

  SvarSlett
 9. Tror faktisk at mohairgensere var noe av det første jeg strikket. Det ble noen på åtti-tallet, bl.a. en russegenser i en litt tykkere kvalitet. Fornuftige Merete skulle spare penger, og sydde rød bukse og strikket genser til russetiden i -86. Var så fin så, men forstår om ungene mine kjøper fra Russeservice når førstemann er russ om tre år.
  Nei, la oss si hurra for mohair, er sikker på at det er mange av oss som begynte å strikke pga den dillen!
  Ha en fin 17. mai!

  SvarSlett
 10. NOT!!!!!vi er ferdig me 80tallet:)

  SvarSlett
 11. Hei vil bare si at jeg har strikket et sjerf i Kid-Silk som røytet noe voldsomt den første mnd i bruk - men ikke nå lenger :)

  SvarSlett
 12. Oh du, sitter med akkurat de samme erfaringene. Nå er det vel litt avhengig av produktet. Det kan godt være både hot og not, men ser man de rette sarte tingene, så blir det veldig hot....

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.